Víte, jak naučit děti radosti ze hry?

22.02.2022 12.08 | Sev | 735 přečtení

Tak čtěte.

Za svoji basketbalovou, trenérskou kariéru jsem se s ničím tak pravdivým a skutečným nesetkala. Každý z nás se umí radovat, dokážete se opravdově radovat i ze 4. místa?

Je to vzor pro všechny trenéry, kteří pracují nejen s malými dětmi, a to bez nadsázky a přehánění.

V Sokole Nehvizdy trénují nejmenší potěr basketbalu tři trenéři páni Petr Gomola, Jakub Remenec a Karel Buriánek. Tři chlapi přes 2 metry, bývalí úspěšní hráči, dnes, protože basket milují, trénují v Sokole Nehvizdy.

Poznala jsem je poprvé v únoru 2022, když mě před tím oslovil pan Petr Gomola, že by si rádi vyzkoušeli akci Špunti. Souhlasila jsem. Přivezli s sebou skvělé publikum = rodiče a přátele. Sama trénuji a vím, jak je důležité, nejen v dnešní době, spolupráce s rodiči.

Málokdo dokáže v dětech vyvolat takovou radost a nadšení i za něco nepovedeného, jako tito chlapi. Dětem se v některých soutěžích ne vždy dařilo, ale trenéři a rodiče dokázali svým zaujetím a empatií vyvolat v dětech takovou radost a ocenit je ovacemi i za 4. místo!!!

Píši to proto, že tito Trenéři dokáží děti připravit na to, že „neúspěch“ není katastrofa a učí je přijímat porážky s grácií.

O tom jsem chtěla psát.

Vážím si lidí, kteří takovým způsobem pracují s dětmi. Zvláště v dnešní době nejistot tyto děti z Nehvizd vědí, že i neúspěch je pro trenéry výhra. Upřímně, kolik znáte takových lidí?

Kluci trenéři, patří Vám veliké DÍKY a přesto, že jste možná přísní, hlasití a v něčem nedokonalí, máte můj velký respekt, jak dokážete v dětech vzbudit a vytvořit radost ke sportu, a to je ten nejlepší základ, jaký dítě může dostat.

Vydržte, ono se Vám to vrátí!!!

…pořád vidím Vás trenéry a děti při vyhlašování jedné ze soutěží, kde děti skončily na 4. místě, hala-rodiče burácí, trenéři a děti ruce nad hlavou….

Zůstaňte stejní a děkuji za příklad všem trenérům!!!

 

Renata Severová

zpět do novinek

Pozvánka

Turnaj 3:3
odehráno

Špunti
2. turnaj 11. - 12.5. 2024

Starší minižáci
8. turnaj 27. - 28. 2024
Mladší minžáci
dohráno
Nejmladší minižáci
dohráno

Starší minižákyně
dohráno
Mladší minžákyně
dohráno
Nejmladší minižákyně
dohráno

Anketa

Které soutěže byly letos pro tebe?

Přebor Prahy

 

34%

Pohár PBS ve hře 3:3

 

27%

Špunti

 

39%

| celkový počet hlasů: 44 |

další ankety