Hodnocení před posledním turnajem

17.02.2020 10.37 | Sev | 504 přečtení

Před posledním turnajem ještě není úplně rozhodnuto o všech pozicích v tabulce. HB basket zřejmě o boje o prvenství již nezasáhne.

Svůj střelecký rekord zaznamenala 9.2. 2020 Klára Šumberová z OSK OLomouc proti Basketu Slovanka, kdy zaznamenala 30 bodů! Gratulujeme.

Průbšžná tabulka:

tabulka
1. BŠ Tygři Praha 15 12 3 879:508 27
2. BA Sparta 15 11 4 752:591 26
3. HB Basket Praha 15 10 5 777:502 25
4. OSK Olomouc 14 8 6 773:552 22
5. USK Praha 15 7 8 755:625 22
6. Basket Slovanka 14 3 11 543:774 17
7. BA Radotín 14 0 14 250:1177 14

Ohlasy z webů:

BASKETBALOVÁ ŠKOLA

Holky U13 – špatné výkony, špatné výsledky
Holky U13 odehrály další turnaj pražského přeboru na půdě HB Basket. Změřily naposledy síly s nejsilnějšími soupeři v Praze a bohužel se z žádného zápasu neradovaly jako vítězky.

BA Sparta – BŠ Tygři Praha 58:33
HB Basket – BŠ Tygři Praha 47:39
BŠ Tygři Praha – USK Praha 46:53

V sobotu jsme začaly s družstvem Sparťanek, začátek nebyl špatný, pak ale přišel totální zmar v druhém poločase, nebylo se o koho opřít, všechny se trápily a to především v útočné fázi. Báli jsme se to vzít na sebe, Sparta celý zápas aplikovala press se zdvojováním někdy až ztrojováním a my se s tím nevypořádali, důsledkem bylo spousta zahozených míčů soupeři do ruky nebo outu. Závěr zápasu jsme vypustili úplně a tak si po právu odnášíme porážku vysokým rozdílem.

Druhý zápas s HB Basket, probíhal ve stejném duchu jako ten první. Začátek dobrý, ale druhý poločas katastrofa. Holky nechtěly hrát, nechaly se totálně otrávit agresivní obranou soupeřek, za to my jsme žádný tlak nevyvíjely. Když připočtu naše zoufalé pokusy o zakončení, kdy mineme jasných 20 bodů v zápase, nemůžeme pomýšlet na vítězství.

V neděli před polednem nás čekal poslední zápas víkendu s USK. Já už jen k tomu můžu asi jen napsat – ZMAR, ZMAR, ZMAR… V obraně jsme nezastavovaly hráčky ve hře 1na1 a úsek kdy se nám nechtělo běhat a vracet do obrany, soupeř trestal jednoduchými body z rychlých protiútoků.

Všechny tři zápasy jsme prohráli. Třeba to holkám otevře oči, a zjistí že budou muset něco změnit. Basketbal je kolektivní sport, a mě připadá že každá bojuje sama za sebe, o svoje místo v sestavě, o svoje body, o svoje postavení v týmu. Bohužel zápasy nerozhoduje to, kolik která hráčka dá bodů, ale to, kolik míču vybojuje, kolik jich ubrání, kolik jich doskočí a v součtu tím můžeme dokráčet k vítězství. Tým by měl být na prvním místě, pak až osobní ambice.

Závěrem napíšu jen, že je to o tréninku. My jsme teď tři týdny pořádně netrénovali. Chřipky, Lyžáky, Bolístky, je to přirozené a v běžném životě dané. Ale bohužel pak nemůžeme ani očekávat zázraky proti nejlepším týmům v Praze.

HB BASKET

Očima prezidentky…

S 07 jsme se připravovaly na závěrečný turnaj PP U13, který rozhodl, jaké bude letošní pořadí této soutěže v Praze. Bohužel příprava nebyla úplně podle mých představ, neboť nám do toho zasáhly nemoce a hory. V pátek na tréninku jsem donominovala Ivanku a myslím, že jsem trefila do černého. I přestože ze zdravotních důvodů trénuje polovinu tréninků, byla během víkendu (zejména v sobotu), hodně platnou hráčkou. 

K prvnímu utkání turnaje nastoupila Sparta proti BŠ. To už do turnaje šlo s jistotou postupu na NF z 1.místa. Proti Spartě nastoupilo nekompletní, jeho klíčová hráčka přijela v půlce utkání, ale k zápasu nenastoupila. Sparta vyhrála, což se nám opravdu moc nehodilo do postupové matematiky. Proti nám už ovšem klíčová hráčka hrála….. My proti BŠ nastoupily v plné síle. Hrály „jako moje holky“ – dřely v obraně, bojovaly, kombinovaly v útoku a zaslouženě soupeře porazily (i s jejich klíčovou hráčkou, která pak opět v nedělním utkání s USK nehrála a BŠ prohrálo).

Sparta následně porazila USK a soupeř z Královky čekal nás. Turnaj se protahoval, hrála se vyrovnaná utkání a myslím si, že na U13 pěkné zápasy. Výšková převaha soupeře byla opravdu nepřehlédnutelná. Pod košem jsme taky hořely a k tomu se načítaly fauly našim pivotmankám. Trošku jsem pak lavírovala se střídáním a závěr jsme hrály v opravdu hodně nízké sestavě. Holky ale hrály podle pokynů a soupeře o 20b přehrály. Takže rozhodnutí o druhém postupujícím opravdu přinesla až neděle. Psala jsem ještě večer Míše, která je naše štístko, aby v neděli přijela…. Přijela, sice na hraně svých sil, ale byla s námi. Jenže to nestačilo :-(.

Sílu soupeře, zejména pod košem, jsme znaly. Přesto jsme tomu celkem slušně čelily agresivní obranou a bojovností. Bohužel jsme ale kupily mnoho chyb – zisk a obratem zbrklost a ztráta. A soupeř nás nemilosrdně trestal. Co zvedl, to dal a my tradičně jasné šoupáky nedávaly. V 7min 3/4  jsme byly minus 20b. Makají, ale prostě se nedaří.... Mám jakousi osudovou signalizaci v žaludku. Zpravidla se nemýlí. Tentokráte hlásila “nevyhrajete“. Ne, že bych to úplně vzdala, ale prostor jsem dala všem hráčkám (a Nikola s Terezou odehrály dobře). Do poslední části hry jsme šly za stavu minus 16b. Je to hodně v případě takto kvalitního soupeře. Bojovaly jsme, ale nedávaly. Stahovaly jsme, ale na vítězství to nestačilo. Soupeř byl lepší a nám zbylo zklamání a nepostupový bronz v Praze.

 

BASKET SLOVANKA

Pražský přebor U13
Jako první soupeř: Olomouc - než se holky probraly a zaregistrovaly,že musí taky začít něco dělat,byl náskok soupeře alarmující. Naštěstí druhá 4 nastoupila s chutí zvrátit výsledek. Nakonec se snažil celý tým a bojovaly,nechaly si od trenérů poradit a hrály,co se po nich chtělo. Škoda,že tohle nejde vždy od začátku... i proto prohra! Druhý soupeř: Radotín - nám nedal výhru zadarmo,muselo se máknout a musím pochválit,že rady z prvního zápasu si holky vzaly k srdci a použily při hře. Jen tak dál a neflákat tréninky,tam to přece všechno začíná


zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Basket Slovanka
2. USK Praha
3. Tygři Praha
4. BC Wizards
5. BK Kralupy Junior
6. HB Basket
7. BK Studánka Pardubice
8. Jižní Supice
9. PORG Basket

 

 

Anketa

Dělala jsi něco pro basketbal o prázdninách

ano, často

 

100%

občas

 

0%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 3 |