První turnaj odehrán

17.10.2021 12.19 | Sev | 451 přečtení

V této kategorii je 11 týmů. Bohužel minimum klubů informuje veřejnost o proběhlých utkáních, tak alespoň někteří. Více v příloze.

Matyáš Kadlec ze Sokola Kbely zaznamenal rekord nastřílených bodů a to 31 proti PORGU. Gratulujeme!!!

BŠ Praha

Kluci U13 zahájili sezonu

Malí Tygři ročníku 2009 se po roční pauze dočkali prvních soutěžních utkání. Minulou sezonu 2020/21 nestihli, před nástupem vládních opatření kvůli covidu19, zahájit soutěž, a tak kompletně přišli soutěž U12.

Po nelehké přípravě složené ze soustředění a turnaje v Ostravě, kde kluci makali na plné obrátky, zahájili soutěž pražského přeboru U13. Na úvod si v domácím prostředí nevedli vůbec špatně. Snaha hrát rychle dopředu nás neustále reprezentuje. Poté se zlepšil i postupný útok, kdy dokážeme hru roztáhnou a snažíme se i tak být v neustálém pohybu a hledat se. Co stále není úplně ideální je procento a úspěšnost našeho zakončení. Nacházím v tom pozitivum, že jsme tak nuceni po celý zápas hrát na plno a nemůžeme si dovolit polevit. S tím je spojená i psychická stránka, nesesypat, když nás soupeř začíná dotahovat. Utkání nám připomněla i důležitý fakt obrany. Té jsme se poslední v poslední době nevěnovali a bylo to znát.

Proto je potřeba nepolevovat v naší tréninkové morálce, která je dobrá. Děkujeme všem rodičům, co nás přišli podpořit a těšíme se na další zápasy.

Sokol Pražský

Konečně zase zápasy pro U13!!!
Po roce a půl opět ostré zápasy. Po nedokončené sezóně U11, neodehrané sezóně U12 jsme konečně rozehráli soutěžní zápasy Přeboru Prahy kategorie U13.

Sokol Pražský - BŠ 45:58
Hned na úvod pro nás nejtěžší soupeř BŠ Praha. Přesto, že BŠ nenastoupila s hostujícími hráči, tak bylo na nás vidět zbytečný respekt ze soupeře a nadměrná očekávání samotných hráčů. I tak bylo místy velmi příjemné podívání na naši hru.Celkové hodnocení zápasu je určitý posun v herních dovednostech, herních kombinacích a v obraně. Že jsme schopni s takovýmto soupeřem hrát rovnocennou hru svědčí o výsledcích jednotlivých čtvrtin: 8:19, 19:12, 10:12, 8:15. Škoda jen, že kluci, kteří trénují se staršími kluky ještě nedokáží vzít zodpovědnost na sebe a být těmi tahouny. Pochvalu zaslouží Tobi se 14 body. Celkově dobrý dojem ze zápasu už proto, že se zapojilo daleko více hráčů do hry než dříve.

Sokol Pražský – Sokol Vyšehrad 79:22
Takovéto zápasy nám pomáhají dát větší příležitost hráčům, kteří neodehrají tolik minut, a naopak získávají zkušenosti. Poprat se s vyšším hráčem, získat míč v obraně, zahrát hoď a běž…Jinak není k takovýmto zápasům co dodat.

Sokol Pražský - Sokol Dubeč 71:38
Pro nikoho příjemné utkání od 18.30 v neděli v Jenči. Navíc Dubeč po zápase s BŠ byli unaveni, a tak se zápas jen odehrával. Utkání jsme měli od začátku pod kontrolou, své první body zaznamenal Matěj a sklidil od kluků krásné ovace. Ani v tomto zápase jsme se nevyhnuli problému s obranou některých hráčů soupeře, ale jsou to cenné zkušenosti, které bychom si měli z takových utkání odnést.

Hodnocení hráčů jednotlivých utkání je možno shlédnout na Instagramu a Facebooku. Statistiky najdete na https://cz.basketball/soutez/3484?p=6806.

 

Jako vždy na závěr velké DÍKY všem rodičům. Kteří nás přijeli podpořit i v těchto nekomfortních časech, o to si toho vážíme více.

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána 

 

 

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. TJ Sokol Dubeč
3. Sokol Kbely
4. USK Praha B
5. Sokol Žižkov cubs
6. USK Praha A
7. PORG Basket
8. BA Radotín
9. Sokol Vyšehrad
10. Basketbal Kunratice
11. T. J. Sokol Pražský
12. BA Sparta
13. Jižní Supi
14. SK Velká Ohrada

 

 

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

64%

NE

 

36%

| celkový počet hlasů: 14 |