Duhé kolo za námi

09.11.2021 11.48 | Sev | 496 přečtení

Další turnaj, kdy o víkendu bylo odehráno 20 utkání a z toho byla 7x pokořena 100 bodová hranice. V příloze najdete ohlasy z webových stránek.
Průběžná tabulka:

tabulka
1. USK Praha 7 7 0 809:150 14
2. TJ Sokol Pražský 7 6 1 538:227 13
3. BŠ Tygři Praha 6 5 1 520:217 11
4. TJ Sokol Dubeč 6 4 2 374:223 10
5. BA Radotín 7 3 4 373:299 10
6. Sokol Vyšehrad 7 3 4 295:393 10
7. BA Sparta 6 3 3 260:376 9
8. Sokol Kbely 6 2 4 265:317 8
9. Jižní Supi 6 1 5 190:438 7
10. Porg Basket 6 1 5 159:430 7
11. Kačeři Kunratice U13 6 0 6 37:750 6

Ohlasy z webových stránek:

TYGŘI PRAHA
Setkání s realitou pro Tygry U13
Kluci U13 mají za sebou další víkend pražského přeboru. Dva zápasy měli takřka tréninkové a jeden neočekávané úrovně se smolným koncem.

V sobotu nás čekali dva zápasy v pořadatelství USK. První utkání jsme odehráli se soupeřem z Kunratic, kde jsme dosáhli zatím nejvyššího výsledku a to 168 bodů. Pro nás to byl zápas na seznámení s halou a velkým pozitivem bylo, že všichni hráči si dali nějaký koš.

Druhý zápas jsme odehráli s USK. Očekávali jsme, že to nebude lehký zápas, ale i tak zápas předčil očekávání. Do utkání jsme vstoupili dobře a se soupeřem drželi krok. Do druhé čtvrtiny jsme šli za stavu 19:19. Bohužel tam nám soupeř začal utíkat a my znervózněli. I přesto jsme nic nevzdávali a druhý poločas bojovali, co to šlo. Utkání jsme, ale prohráli o 19 bodů, což pro trenéry Macha a Olejníka nebylo úplně adekvátní. USK rozhodně vyhrálo zaslouženě, v utkání udělalo méně chyb, a hlavně nás přestřílelo. I tak by byl přijatelnější výsledek do -10 bodů. Ukázali jsme totiž zejména v druhém poločase, že jsme vyrovnaným soupeřem. Bohužel díky psychickému tlaku, kdy nejsme zvyklý prohrávat jsme přestali dodržovat pravidla naší hry a tím vzniklo pár hloupých ztrát navíc. Faktor, který nám také úplně nesvědčil bylo prostředí. Tělocvična ZŠ Horáčkova není úplně největší, což nám úplně nevyhovuje, protože se nemůžeme rozběhnout a dostat do rychlosti jaký chceme a jsme zvyklý.  Nic méně ze zápasu jsme mohli odcházet se vztyčenou hlavou. Jak zaznělo po zápase z okolních stran, utkání mělo velmi vysokou úroveň minimálně srovnatelnou s ligou U14 a to ze stran obou týmů. Musíme si taky přiznat, že již jsme potřebovali prohrát. Nakopne nás to aspoň do další práce a již teď se těšíme na další setkání s USK.

Nedělní zápas se odehrál na půdě BA Sparta. I přes odpolední čas zápasu 15:00 jsme byli rádi, že jsme hráli v pořádné hale a mohli si tak dobře zaběhat a ukázat náš styl hry. Krom první čtvrtiny, kdy jsme se chtěli spíše přizpůsobovat soupeři, bylo utkání v naší režii. Dostali jsme se do tempa, roztáhli hru půjčovali si míč a užívali se hry.

Pár slov od Machyho : „Sobotní zápas s USK předčil moje očekávání, ale ne kvůli výsledku, ale úrovni hry. Myslím si, že to byl na starší minižáky velmi vyspělý basket a ukázalo nám to, že sice nejsme na špatné cestě, ale taky že nejsme neporazitelní. Víme, na čem musíme zapracovat a máme na to do dalších zápasů pražského přeboru čas. Druhou pozitivem, co poslední dobou vnímám je nadšení pro basket. Je nepopsatelně potěšující vidět kluky, jak je basket baví, jak si užívají zápasy, a i v tréninku makají s pozitivní náladou. To mě samozřejmě neustále nabíjí, a to samé je vidět na mém asistentovi Danovi, který se začal věnovat trénovaní letos. Kluci to nejen přenášejí na nás, ale i na své rodiče, kdy je vidět, že si každý zápas užívají a baví se hrou. I když zápas s USK nedopadl pro nás vítězně i tak odcházeli nadšeni z toho co viděli. A proto to všichni děláme, chceme si užívat a když jsou k tomu dobré výsledky, tak je to dobrý bonus.“

SOKOL PRAŽSKÝ

V sobotu na západě, v neděli na východě
Další zápasy kategorie U13 pokračovali v sobotu na Slivenci a v neděli v Petrovicích.

Za celý víkend patří velká pochvala celému týmu, někteří hráči bodově vyčnívali, což je logické se slabšími soupeři, ale zásluhu na jejich bodech má celý tým. Co nás zdobilo ve všech zápasech byla týmová souhra, nikdo nepředržoval míč a krásnými přihrávkami jsme se lehce dostávali do zakončení. Bojovnost a aktivita jednotlivých hráčů přinesla krásný basketbal a radost nejen v týmu hráčů, ale i v týmu rodičů. Už teď se těším na sladké upečení maminky Terezy

V sobotu u pořádajícího Radotína jsme sehráli utkání s PORG Basketbal a BA Radotínem.

SP – PORG 99:13 chvíli nám trvalo, než jsme se rozběhli, ale po chvilce jsme se dostali do správného zápasového tempa. Co nás trápilo, bylo zakončení po doskoku, nebo zbrklé doskakování. Postupně jsme bránili od poloviny hřiště, abychom si vyzkoušeli i jinou obranu.

SP – BA Radotín 58:38 soupeř byl silnější a měl více šikovnějších hráčů, bylo vidět, že hráči mají už jedno utkání v nohách, ale i tady byly krásné kombinace. V závěru utkání dostali příležitost hráči méně vytížení.

V neděli u pořádajících Jižních Supů jsme sehráli utkání se Sokolem Kbely a Jižními Supi.

V těchto utkáních dominovali především rozhodčí, kteří pískali každý dotek a hru rozkouskovali tak, že poločas jsme hráli 50 minut. Nestěžuji si, ale tímto rozhodováním se kluci nenaučí zdravé agresivitě a vlastně pak nechápou, jak mají bránit. Obě utkání nemá cenu hodnotit, soupeř nevyvinul žádný tlak, a tak jsme mohli opět vyzkoušet herní dovednosti z tréninku. Pochvalu zaslouží opět celý tým pro spolupráci a týmové pojetí.

SP – Sokol Kbely 86:29

SP – Jižní Supi 100:29

Na závěr důležití „naši hráči“ v hledišti opět nezklamali a skvěle fandili, v posledním utkání i trochu naladili a vyšší level fandění, aby padlo 100 bodů DÍKY Také díky Danovi, že přišel podpořit svůj tým.

SOKOL KBELY

Odkaz na: https://www.basketkbely.cz/26-u13/165-vikendove-zapasy-u13-pohled-zpet

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána 

 

 

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. TJ Sokol Dubeč
3. Sokol Kbely
4. USK Praha B
5. Sokol Žižkov cubs
6. USK Praha A
7. PORG Basket
8. BA Radotín
9. Sokol Vyšehrad
10. Basketbal Kunratice
11. T. J. Sokol Pražský
12. BA Sparta
13. Jižní Supi
14. SK Velká Ohrada

 

 

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

64%

NE

 

36%

| celkový počet hlasů: 14 |