Hodnocení 2. turnaje

22.11.2019 12.16 | Sev | 751 přečtení

Po osmi utkáních se na čele tabulka bez porážky drží Basket Slovanka za nimi v těsném závěsu HB a USK. Pořadí se může na těchto místech může stále měnit.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. Basket Slovanka 8 8 0 453:195 16
2. HB Basket Praha 8 6 2 383:184 14
3. USK Praha 8 6 2 392:293 14
4. BA Sparta 8 2 6 247:291 10
5. BŠ Tygři Praha 8 2 6 262:373 10
6. BC Wizards DDM P10 8 0 8 187:588 8

Ohalsy z webů:

BASKET SLOVANKA

Pražský přebor U11
V sobotních zápasech vázla střelba, přesto však holky svou bojovností dokázali USK porazit i když ke konci utkání soupeř mocně dotahoval. Stejně tak zvládli i Spartu.

Do nedělního utkání s USK vlétli naše nejmenší s velkým elánem a oproti sobotě nenechali nic náhodě a drželi otěže utkání pevně ve svých rukou a udrželi si tak neporazitelnost i po druhém hracím víkendu. Do druhého nedělního zápasu nastoupily holky nekoncentrovaně a soupeř toho využil, když první čtvrtinu dokonce i vedl. Po zlepšeném výkonu v dalších čtvrtinách si holky s chutí zastřílely a dosáhly tak na první stovku v sezoně.
Basket Slovanka - USK Praha 45:34
Basket Slovanka . BA Sparta Praha 51:24

USK Praha - Basket Slovanka 23:51
DDM Wizards - Basket Slovanka 20:106

 

BŠ TYGŘI PRAHA

Holky U11 o víkendu opět 3x neúspěšné
O víkendu se odehrálo další kolo PP holek U11 tentokrát v naší domácí hale v Jenči.. V sobotu proti holkám z Wizards a HB. V neděli se holky utkaly s BA Sparta a opět HB.

BŠ Praha – Wizzards 64:43
BŠ Praha – HB Basket 20:51

Do prvního  sobotního zápasu proti Wizards holky nastoupily celkem koncentrovaně a bojovně naladěni a podle toho se vyvíjel i průběh zápasu. Slabinou v tomto utkání bylo neúspěšné zakončení . Opravdu se na dané body nadřeme a poté nám síly chybí jinde. I tak holky v tomto utkání dokázaly vyhrát.
Do druhého zápasu proti doposud nám herně neznámém soupeři holkám z HB jsme nastoupily opět připraveni bojovat. První čtvrtina tomu i nasvědčovala, když jsem s HB držely krok, ale opět nám dělalo velký problém zakončení. Druhá čtvrtina začala zakřinutou hrou a zbytečnými chybami, kdy jsme si nedokázaly dát pořádnou přihrávku nebo se pro přihrávku uvolnit a následně přejít na útočnou polovinu soupeře. V tomto herním módu se nesl zbytek druhého sobotního zápasu, který jsme prohrály.

BŠ Praha – BA Sparta 22:51
BŠ Praha – HB Basket 22:65

V nedělním kole čekal na Tygřice jako první soupeř BA Sparta. Čekal jsem jak po sobotě budou holky herně i mentálně naladěné. První čtvrtina vypadala, že se s další sobotní prohrou vyrovnaly dobře a vše hodily za hlavu. Se Spartou držely krok, ale opět se začaly ukazovat nedostatky v naší hře, kdy chybělo úspěšné zakončení a podle toho první čtvrtina skončila. Druhá čtvrtina, potažmo zbytek zápasu, se dohrála opět v sobotním stylu , kdy jsme dělaly stejné chyby jak v obraně, tak i v útoku a zápas jsme prohrály. Přitom si myslím, že bychom Spartu s přehledem daly a věřím, že i brzy dáme.
Druhý nedělní zápas s HB  probíhal zhruba stejně jako zbytek prvního zápasu se Spartou. Holky byly od začátku nekoncentrované hlavně v obraně a poté ve hře 1 na 1. Tento zápas jsme taktéž prohrály.


Tento víkend hodnotím jako ne moc povedený ,kde se ukázaly chyby, které vzešly z nekoncentrovanosti v tréninku a mé nedůslednosti k holkám. Největší problém máme se zakončením a s uvolněním se pro balon. Pozitivně hodnotím jistý posun v obraně a ovládání míče u některých mladších hráček. Celkově nás čeká hodně práce a je určitě dobře, že se naše chyby projevují relativně na začátku. I nadále budeme makat a bojovat jako správní Tygři.

Pepa

 

HB BASKET - …očima prezidentky klubu

A právě U11 v sobotu nastoupily k druhému kolu. Z mých kategoriích je to ročník, který doposud nejlépe trénoval. Na víkend ale padly 2 hráčky a nebylo mi z toho veselo. V Jenči jsme nastoupily proti Nuslím. Ty tentokráte byly kompletní a když jsem je viděla hrát proti BŠ, měla jsem velké obavy z našeho výsledku. Ovšem holky na to vlítly a já jen žasla. Po 1/4 jsme měly nástřel na kilo. Druhá pětka ale zmatkovala a tak jsme kýžené stovky nedosáhly a vyhrály „jen“ o 70b. Hned poté proti nám nastoupil domácí tým BŠ. I zde holky jasně kralovaly na hřišti a soupeře přehrály o 31b. Jen krátce – holky mě udělaly obrovskou radost, makaly v obraně, chodily do brejků, snažily se kombinovat v postupném útoku, dobře hrály 1 na 1.

V neděli vyrážíme opět do Jenče. Začínáme ve vydýchané hale se Spartou. Začalo to skvěle, výborná obrana, dokonalé přihrávky, 1 na 1… Po 1/4 vedeme 19:7. Pak ale přišlo utrpení….do konce utkání to byla přehlídka špatných přihrávek. Některé vycházející ze snahy o nápad, kombinaci, některé technicky špatné. Spartu jsme porazily o 20b. Venku tma, lehce po 18hod, já, Kateřina i holky na hraně padnutí….a před námi BŠ. Holkám jsem říkala, že to bude „na morál“. A bylo a já smekám a máme velkou radost, protože holky to zvládly a z Jenče se za celý víkend vrací s plným bodovým ziskem.   

Víkend byl náročný, ale v zásadě úspěšný. 

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

Soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. USK Praha
2. Basket Slovanka
3. HB Basket 
4. BA Sparta 
5. Tygři Praha
6. BK Studánka Pardubice

Anketa

Trénuješ sama o prázdninách?

ano

 

20%

občas

 

80%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 5 |