Není rozhodnuto!!!

22.02.2022 11.37 | Sev | 374 přečtení

V této kategorii, jako v jedné z mála, jsou odehraná všechna utkání v řádných termínech a až poslední turnaj rozhodne o druhém postupujícím týmu na NF.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. BŠ Tygři Praha 15 14 1 1391:315 29
2. TJ Sokol Pražský 15 12 3 949:442 27
3. USK Praha 14 11 3 1121:415 25
4. Porg Basket 15 6 9 352:803 20
5. BA Sparta 14 4 10 452:649 18
6. SK Velká Ohrada 15 3 12 194:952 18
7. Sokol Kbely 14 1 13 174:1057 15

Ohlasy z webů:

SOKOL PRAŽSKÝ

4 zápasy U11. Dopadly celkem podle očekávání

Nejdříve jsme v pátek dohrávali utkání se Sokolem Kbely, o víkendu nás pak klasicky čekali další tři souboje.

Sokol Pražský – Sokol Kbely    65:10 (22:2, 16:6, 17:0, 10:2)         

V pátečním dohrávaném zápase jsme doma vyzvali Sokol Kbely. Ač jsme celkem jasně vyhráli, tak se zápas bohužel nevyvedl zcela podle představ. Trápila nás tristní úspěšnost střelby z bezprostřední blízkosti, stále dokola nevědomost jak se postavit do obrany a fakt, že se stále ucpáváme prostor, tím že stojíme uvnitř trojky, nikoliv za ní, jak chceme. Hra někdy připomínala spíše boj na zemi, nežli basketbal. Jediná maličká omluva by mohla být, že jsme utkání hráli ve všední den a kluci tak byli jednou nohou ještě v lavici ve škole. Jen pro zajímavost, poslední vzájemný zápas, který jsme odehráli před měsícem, jsme vyhráli o 120 bodů.

Sokol Pražský – BŠ Tygři Praha         37:67 (16:18, 6:22, 8:13, 7:14)   

V sobotu jsme hned v prvním utkání narazili na nejtěžšího soupeře. Tygři jsou v současnosti objektivně lepším týmem. Jejich hráči mají velmi dobrý přehled o hře, krásně si vyhoví jednoduchými přihrávkami a akcemi a mají rychlý tah na koš. Naše hra je v tomto ohledu o něco kostrbatější a zkrátka nejsme tolik vyhraní.

V první čtvrtině jsme dobře drželi krok a dokázali jsme rychlím přechodem zůstat na dostřel. Od druhé čtvrtiny nám začal soupeř odskakovat na větší bodový rozdíl a to už jsme zvrátit nedokázali. I přesto že nás soupeř přehrával, tak jsme neodehráli špatný zápas. Měli bychom si více pomáhat jako tým a ne spoléhat na individuální výkony.

Každopádně je moc dobře, že jsme mohli odehrát další těžké utkání s kvalitním soupeřem. Tyto zápasy nám dají ty nejcennější zkušenosti.

 Sokol Pražský – Porg Basket    59:27 (15:13, 14:8, 10:2, 20:4) 

V druhém sobotním utkání jsme hráli proti Porgu. I přesto, že jsme měli těžké utkání v nohách, měl jsem na kluky vysoké nároky z pohledu nasazení. První poločas jsme ale odehráli otřesně. V první čtvrtině nám jediný hráč dal všechny body a my jsme si nebyli schopni poradit s jeho obranou. Nebylo to jeho kvalitami (se vší úctou k soupeři), ale naší laxností. Druhá pětka zase vstoupila na hřiště s naprostým nedůrazem. Nespočet míčů mohlo být našich, to bychom ale museli hrát alespoň na 50 %. Po důrazné domluvě už se naše hra, především obrana, zlepšila a my tak v klidu zápas dohráli.

Z celkového pohledu jsme ale soupeři povolili až moc jednoduchých šancí ke skórování, alespoň na můj vkus!

 Sokol Pražský – SK Velká Ohrada      70:6 (15:0, 14:0, 20:2, 21:4) 

V posledním víkendovém utkání nás čekal nejslabší soupeř z pražského přeboru. I přesto, že jsme byli v mírně okleštěné sestavě, jsme zápas zvládli velmi dobře. Dobrá a důrazná obrana vedla k rychlým protiútokům a k jednoduchým košům. Sice jsme spoustu „šoupáků“ z podkoše zapařili, ale to k tomu v téhle věkové kategorii patří, obzvláště když těch střeleckých pokusů jsme měli opravdu dost.

 Na konci března nás čekají poslední 3 utkání v této sezóně. Jedním z nich bude souboj s USK o celkové druhé místo v Praze!

TYGŘI PRAHA

Tygři U11 – čtvrté kolo Pražské soutěže, zpět na vlně vítězství

S novým rokem kluci odstartovali čtvrté kolo pražské soutěže a získali zpět svoji neporazitelnost.
V sobotu jsme odehráli na domácí palubovce zápas s BA Spartou od začátku bylo vidět, že kluci jdou po vítězství a nastoupili s tvrdou obranou a rychlou hrou dopředu po zisku míče. Občas naši hru brzdila špatná přihrávka do RP a někdy jsme kvuli tomu museli jít zpět do obrany. Pozor na to, více zodpovědnosti za přihrávku!

V neděli brzy ráno jsme vyrazili na Sokol Žižkov, kde nás čekali soupeři Sokol Kbely a USK. Zápas se Sokol Kbely měl podobný nástup do zápasu jako v sobotu. Tvrdá obrana a hra rychle dopředu, ovšem s větším bodovým rozdílem jsme přestali hrát naši hru a začali dělat „kraviny“, kdy jsme nedávali jasné šoupáky, přihrávky lítaly do autu atd. Opět si na toto musíme dát pozor, i velký bodový rozdíl nám nemůže vzít soustředěnost na hru a nemůžeme „si vyskakovat“ na soupeře.
Na druhý zápas jsme se těšili, věděli jsme, že od začátku to bude vyrovnaný boj a soupeř nám nedá nic zadarmo. První čtvrtina byla vyrovnaná, účinná hra – hrát rychle dopředu – byla rychle zastavena a vždy jsme museli jít do postupného útoku, kde nás soupeř dobře bránil, ale i tak jsme se dokázali prosadit. Ovšem druhá čtvrtka do toho vlítla ještě s větší chutí skočit po každém míči a nedat soupeři šanci hrát, díky tomu se nám dařilo získávat míče a hrát rychle dopředu, kdy jsme občas zakončovali 1na0, díky tomu jsme získali dobrý bodový náskok, který se nám dařilo udržet celý zápas až do vítězného konce. Musím říct, že i tak se soupeř nevzdal a bojoval o každý míč a my jsme byli nucení hrát pod tlakem z čehož mám radost, že kluci nátlak soupeře ustáli, nenechali se rozhodit, rvali se až do konce a nepustili soupeře, aby se k nám bodově přiblížil.

 

Velice cenné vítězství, které si kluci zaslouží.

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha 
2. BA Sparta 
3. Sokol Pražský 
4. Sokol Kbely 
5. USK Praha 
6. PORG Basket
7. TJ Sokol Dubeč
8. BA Radotín
9. Jižní Supi

Anketa

Na co se nejvíce těšíš?

na tréninky

 

29%

na zápasy

 

29%

na turnaje

 

29%

na kamarády

 

14%

| celkový počet hlasů: 7 |