Držáci

31.12.2021 11.22 | Sev | 413 přečtení

Zatím nejlépe soutěž probíhá u nejmladších, kde pouze Sokol Kbely bude dohrávat 4 utkání. Držíme palce, aby to vydrželo!!!

Soutěž je v polovině a první 3 místa v tabulce jsou velmi vyrovnaná, v každém utkání záleží jací hráči jsou k dispozici. Napínavé to bude až do konce.

Průběžná neúplná tabulka:

tabulka
1. BŠ Tygři Praha 8 7 1 767:179 15
2. TJ Sokol Pražský 8 7 1 497:247 15
3. USK Praha 8 6 2 661:251 14
4. Porg Basket 8 3 5 163:477 10
5. BA Sparta 8 1 7 198:411 9
6. SK Velká Ohrada 8 1 7 82:544 9
7. Sokol Kbely 4 1 3 56:315 5

Ohlasy z webů:

SOKOL PRAŽSKÝ

U11 zabrali a byli o víkendu stoprocentní

Nejmladší minižáci sehráli o předvánočním víkendu 18.-19.12. tři zápasy, s Velkou Ohradou, Porg Basket a Tygry Praha. S Velkou Ohradou a Porgem jsme věděli, že bychom měli vyhrát větším bodovým rozdílem. S Tygry jsme letos první společné utkání prohráli o necelých 60 bodů, a proto bylo naše vítězství celkem překvapující.

 Sokol Pražský – SK Velká Ohrada      105:12 (22:2, 23:5, 26:1, 34:4)   
V sobotu jsme začali brzo ráno utkáním s Velkou Ohradou. Před zápasem jsme si opět říkali, že nejdůležitější bude bojovnost a soustředěnost a také využít toho, že soupeř přijel pouze v osmi hráčích a měl tak velmi omezenou rotaci. Přesto však předvedený výkon v prvním poločase od drtivé většiny nebyl vůbec ideální. Vstoupili jsme do utkání velmi vlažným tempem, běhali jsme na půl plynu, moc jsme nedoskakovali, provedli jsme obrovské množství zbytečných ztrát, soupeře jsme nebránili, ale pouze „stínovali“. Po další promluvě v poločase se výkon zlepšil a my jsme tak mohli radovat i ze vsítěného 100. bodu, který zařídil Dáda!

 Sokol Pražský – BŠ Tygři Praha         57:43 (12:15, 17:7, 14:18, 14:3) 
V druhém sobotním utkání nás čekal obávaný soupeř Tygři Praha, který avšak přijel pouze v 10 hráčích, a tak nemohl během utkání střídat. Utkání probíhalo vcelku vyrovnaně a jsem moc rád, že jsme ze soupeře neměli přílišný respekt. Největší část bodů dali Patrik s Ondrou, což se od nich i očekává, vzhledem k tomu že dlouhodobě fungují u starších kategorií a jsou tak nejzkušenějšími hráči v týmu. Bohužel někteří v týmu na to spoléhají, a tak se ani nechtějí zapojovat do hry a někdy tak vznikají situace, kdy jeden hráč dribluje a zbytek na něj kouká, co s tím bude dělat. To je jedna z mnoha věcí, na kterou se musíme do budoucna zaměřit. Aby se nikdo nebál vzít zodpovědnost na sebe! Jinak samozřejmě obrovská radost z cenné výhry!

Sokol Pražský – Porg Basket    71:32 (9:10, 24:6, 13:10, 25:6) 
Poslední utkání nás čekalo v neděli, opět brzo ráno. Stejně jako proti Velké Ohradě jsme nevstoupili do utkání ideálně. Možná to bylo únavou, možná očekáváním, že vše půjde samo. Nedůraz na doskoku a v obraně zapříčinil, že po první čtvrtině jsme prohrávali. V dalších fázích už jsme se dostali do vedení a náskok postupně navyšovali. Přesto bylo několik úseků hry, na které se nedalo moc koukat a byly velmi „neučesané“.

 Celkově se můžeme radovat z předčasného vánočního dárku v podobě tří vítězství! Momentálně se tak nacházíme na děleném prvním místě v Praze!

 Velkou pochvalu zaslouží Patrik s Ondrou, kteří se ve hře dokážou jednak prosadit, ale především dokáží zapojit ostatní hráče tím, že jim připraví dobré střelecké šance nebo je navigují, co mají na hřišti dělat a méně zkušeným klukům tak pomáhají se herně rozvíjet. Dále zaslouží velkou pochvalu i Séba, který s námi trénuje jen pár měsíců, a přesto již patří k důležité součásti našeho týmu. Pochvalu zaslouží především za jeho přístup, kdy vždy odevzdá na hřišti veškerou energii, nevypustí jediný souboj a je schopný být první na obou stranách hřiště, což je mnohdy cennější než samotné skórování.

 

Další utkání nás čekají hned po svátcích, konkrétně 8.-9.1., kde budeme mít opět za cíl třikrát zvítězit!

BŠ TYGŘI PRAHA

Tygři U11 – třetí kolo Pražského přeboru

Nejmladší minižáci o víkendu zahájili třetí kolo Pražského přeboru. Doposud neporazitelný tým, bohužel poprvé poznal prohru. 

V sobotu odehráli druhé utkání s největším soupeřem Sokolem Pražským. Utkání od začátku bylo vyrovnané, bohužel náš strach z oslabené sestavy týmu byl veliký, což se projevilo na výkonu – nedávali jsme jasné koše, zbrklé přihrávky a propadali jsme ve hře 1na1. Díky tomu se soupeř dostával postupně do vedení a předváděl sebevědomou hru, oproti nám. I přesto musím říct, že v první polovině jsme bojovali o každý balón a žádný koš jsme nedali zadarmo, vždy jsme se dokázali zvednout a soupeře dotáhnout rozdílem koše, v druhém poločase kvůli nízké sestavě lehce došly síly, což se projevilo na výsledku. Prohra nevadí i to ke sportu patří, důležité je si z každého zápasu něco odnést a ponaučit se.  

V neděli jsme nastoupili jako vyměnění a zápasy byly od začátku pod naším vedením – soupeř PORG Basket a Velká ohrada. Tvrdá obrana a chuť získat každý míč nám dávala jednoduché šance na zakončení, které jsme proměňovali, případně se nám dařilo dobře a rychle řešit rychlý protiútok. Jelikož bodový náskok v poločase byl velký rozdíl, tak aby se kluci v zápase naučili ještě více, „přišli“ o výhodu driblinku a museli vše řešit přihrávkami, kdy jsme kolikrát ukázali krásný jednoduchý basket, balon putoval přes všechny hráče až do koše = super! 

Shrnutí soutěže 2021:

Odehráli jsme osm zápasů. Každým zápasem se zlepšujeme a posouváme dál. Od hry 1na1 až po řešení rychlého protiútoku, přihrávky nám jdou přesně do ruky a lépe se vidíme na hřišti. Samozřejmě nedílnou součástí je i obrana, kdy dokážeme vytvořit tlak na soupeře, ale občas se do bojovnosti a chuti získat míč musíme „přemlouvat“.  Úkol do druhé poloviny je jasný, zpět získat neporazitelnost a vrátit Sokolu Pražskému porážku, ale to nás čeká ještě mnoho práce, abychom byli úspěšní, a to nejen v pražském přeboru, ale případně i na Národním Finále.

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha 
2. BA Sparta 
3. Sokol Pražský 
4. Sokol Kbely 
5. USK Praha 
6. PORG Basket
7. TJ Sokol Dubeč
8. BA Radotín
9. Jižní Supi

Anketa

Na co se nejvíce těšíš?

na tréninky

 

29%

na zápasy

 

29%

na turnaje

 

29%

na kamarády

 

14%

| celkový počet hlasů: 7 |