Další utkání očima odborníka

13.12.2017 09.08 | Sev | 799 přečtení

Tentokrát Radek Treml hodnotí utkání Přeboru Prahy mladších minižákyň, tedy kategorie U12 a to HB Basket s USK Praha.

neděle  3.  prosince 2017                                                   
9:00h ZŠ TGM Modřanská 1375/10a

 

          USK Praha  -  HB Basket   29 : 66 (4:15, 14:23, 27:46)

 V úvodním utkání nedělního programu nastoupila proti sobě družstva pořádajícího USK Praha a dosud neporažená děvčata z HB Basket. Favorit se pomalu dostával do svého tempa a dívky z USK tak v poločase držely slibný stav. O osudu zápasu rozhodla třetí čtvrtina, po jejímž konci již náskok HB Basket čítal skoro dvacet bodů. V závěrečné čtvrtině se rozdíl ve skóre navýšil až na konečných 37 bodů. V polovině soutěže tak HB Basket kraluje soutěží bez jediné porážky.

 

    Úvod střetnutí vyšel bodově hráčkám HB Basket na výbornou. Na konci 5. minuty svítilo na světelné tabuli skóre 0:10 a domácí trenérský tandem Pejčochová-Hradilová si byl donucen vzít oddechový čas. Po něm se domácí hráčky probraly a snížily na 4:10, ale poslední minuta patřila hostující Pospíšilové, která pěti body (celkem za čtvrtinu 11) určila konečný stav čtvrtiny.

 

    Druhá čtvrtina nabídla divákům v hale vyrovnanou podívanou s vývojem skóre jako na houpačce. Nejprve šesti body USK snížilo na 10:15, ale potom předvedlo HB svoji sílu v jednoduchém zakončení z rychlého protiútoku a po bodové šňůře 0:8 byl stav 10:23. Naštěstí pro domácí se koncovka druhé čtvrtiny vydařila kapitánce Linhartové, která dvěma koši stanovila poločasový stav (14:23).

 

    Úvod třetí čtvrtiny se domácím opět vydařil a na začátku 2. minuty činil náskok hostujících hráček jen pět bodů (18:23), což se vůbec nelíbilo trenérce Brejlové. Ovšem její hráčky za dalších 180 vteřin předvedly svoji sílu v agresivní obraně, rychlém přechodu do útoku a jednoduchém zakončení a 12-ti body za sebou rezolutně určily vývoj utkání. Po skončení tohoto hracího období již byl rozdíl ve skóre téměř dvacetibodový (27:46).

 

    V závěrečné čtvrtině již lídr soutěže dominoval a tento zápas dovedl k vítězství v konečném poměru 29:66. V tomto období HB Basket bodově táhla Nováková s Pilařovou a taktéž jejich obrana fungovala, o čemž svědčí jen dva obdržené body z ruky Paličkové.

 

   I přes vyšší bodový rozdíl v konečném skóre je potřeba družstvo USK pochválit, hlavně pak za výkon ve druhé čtvrtině. Děvčatům se povedlo několik povedených akcí hoď a běž či pěkně provedená hra 1:1, bohužel bez přesného zakončení, ale to k této věkové kategorii ještě patří. Hráčky HB Basket se dlouho nemohly dostat do své provozní teploty, ale od třetí čtvrtiny se již několika úspěchy v obraně a jednoduchými koši ke své hře dostaly. Navíc i v jejich hře bylo k vidění několik pěkných kombinačních akcí, které odměnilo publikum zaslouženým potleskem. Trenérka Hana Brejlová však na nedělním výkonu našla i několik momentů, které by nechtěla od svých svěřenkyň v dalších zápasech opakovat.

 

     Závěrem bych chtěl vyzdvihnout sportovní a přátelskou atmosféru, která při tomto utkání v tělocvičně panovala. Rovněž chci pochválit všechny trenérky za jejich přístup k hráčkám během utkání, protože takto by to mělo v minižákovském basketbalu vypadat. Pevně věřím, že to bude pokračovat v soutěži nadále, tedy i v kalendářním roce 2018.

 

 Statistiky :

Body: Linhartová 8, Obadalová a Srpová 6, Kryšpínová a Paličková 4,

                                  Končelíková 1 – Pospíšilová 15, Bernáthová a Pilařová 12,

                                 Bláhová 8, Kopecká 7, Arnoštová, Nováková a Štenclová 4..

Fauly: 13-12, TH: 9/3 - 8/2, rozhodčí: R.Treml – M.Tvrdíková.

 

  V Praze dne 6. 12. 2017                                                                            Radek Treml

                                                                                                        hlavní trenér mládeže PBS

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. HB Basket
3. Basket Slovanka
4. BA Sparta
5. USK Praha
6. BK Studánka Pardubice
7. Jižní Supice

Anketa

Jaké bylo letní soustředění?

náročné

 

0%

náročné, ale v pohodě, byla jsem připravená

 

78%

strašný

 

22%

| celkový počet hlasů: 9 |