Jaké byly NF a F mladších minižáků a minižákyň

26.07.2017 09.30 | hor | 1352 přečtení

Chlapci odehráli svůj vrcholný závěrečný turnaj v Plzni, děvčata v Hradci Králové. Festyvaly se odehrály v Ostravě pro kluky a v Mostě pro děvčata.
Článek a zprávy delegátů převzaty z webu minibasketbal.cz.

Národní finále mladších minižákyň proběhlo 28.-30. dubna v Hradci Králové. Zúčastnila se ho dvanáctka týmů ve složení: Sokol ZVUS Hradec Králové, DBaK Plzeň, TJ OP Prostějov, BK Studánka Pardubice, ŠBK Parker-hammifin Sadská, SBŠ Ostrava, Basket Sokol Horní Počernice, TJ Slovan Litoměřice, Jiskra Kyjov, BŠ Tygři Praha, BK Strakonice a BSK TJ Continental Jičín.
Ze skupiny A se mezi dva postupující protlačil Hradec Králové, jenž ani jednou ve skupině neprohrál a Plzeň, která zdolala Prostějov, na který zbylo třetí místo.
Ve skupině B se nejvíce dařilo Pardubicím, druhá skončila Sadská a bez výhry spadla na třetí příčku Ostrava.
Skupinu C ovládly Horní Počernice, které dvakrát zvítězily. Za nimi skončil tým Litoměřic a nepostupová příčka zůstala na Kyjov.
V „déčku" kralovali Tygři Praha, druhé skočily Strakonice a bez výhry zůstal Jičín.
Z nepostupujících celků se do duelu o deváté místo dostal Kyjov (porazil Prostějov) a Ostrava (zdolala Jičín) a devátá příčka po výsledku 51:46 putuje do Ostravy. Jedenáctý skončil po výhře 67:27 nad Prostějovem Jičín.
Ze čtvrtfinále prošla dál čtveřice Hradec Králové (výhra 87:43 nad Litoměřicemi), Pardubice (výhra 60:21 nad Strakonicemi), Horní Počernice (výhra 35:25 nad Plzní) a Sadská (výhra nad Tygry Praha 65:40).
Do souboje o pátou příčku prošly z poražených čtvrtfinalistů týmy Tygrů Praha a Strakonic, které si poradily s Plzní, respektive se Strakonicemi. Páté místo pak připadlo Tygrům, kteří zdolali soupeřky ze Strakonic 59:49.
Semifinále nabídlo jasný postup Hradce přes Pardubice 88:44 a vyrovnanou bitvu mezi Počernicemi a Sadskou, která nakonec vyzněla pro Středočeský tým 52:46.
Pardubice si to pak s Počernicemi rozdaly o třetí místo a po výhře 78:67 pověsily na krk bronzové medaile.
Finále pak bylo jasnou záležitostí Hradeckých minižákyň, které po výhře nad Sadskou 56:38 slaví titul mistryň ČR v kategorii U12.

Termín: 28.4.-30.4.2017

Konečné pořadí
1. Sokol Hradec Králové
2. ŠKB Sadská
3. Studánka Pardubice
4. Sokol Horní Počernice
5. Tygři Praha
6. BK Strakonice
7. Slovan Litoměřice
8. DBaK
9. SBŠ Ostrava
10. Jiskra Kyjov
11. BSK TJ Jičín
12. TJ OP Prostějov

ALL STARS:
Brožová Anna (Studánka Pardubice)
Jeníková Natálie (ŠBK Sadská)
Vintrová Anna (Sokol Hradec Králové)
Samouk Laura (BŠ Praha)
Lindrová Lucie (Sokol Hradec Králové)

MVP:
Vlachová Natálie (Sokol Hradec Králové)

hodnotící zpráva delegáta


Národní finále mladších minižáků se odehrálo v Plzni za účasti také dvanácti týmů. Do Plzně přijely kromě domácích ještě Tygři Praha, Žďár nad Sázavou, Klatovy, NH Flames Ostrava, Nymburk, Sokol Kbely, Ústí nad Labem, Sršni Sokol Písek, Synthesia Pardubice, Adfors Basket Litomyšl a Slavia Kroměříž.
Při tradičním rozlosování do čtyřech skupin po třech a dvou postupujících týmech si ve skupině A nejlépe vedli Tygři Praha, druhou příčku obsadil Žďár a bez postupu zůstaly Klatovy.
Ve skupině B zvítězil dvakrát tým Ostravy, druhou příčku zabraly pro sebe Kbely a třetí skončil Nymburk.
Skupina C přinesla dvě výhry Písku, jednu výhru a druhé místo Ústí a třetí příčku obsadily Pardubice.
Ze skupiny D se do playoff protlačila Litomyšl z prvního místa a Kroměřiž z druhého. Třetí příčka zbyla na domácí Plzeň.
O jedenácté místo si zahrály týmy Pardubic a Nymburka a po výsledku 58:55 se radovali kluci z Pardubic. Jejich nejlepším střelcem byl s 10 body Rampach, Nymburk vedl se 14 body Kolář.
Devátou příčku nakonec obsadily Klatovy, které přehrály domácí Plzeň 60:45 i díky 20 bodům Petra Poláčka. Plzni nestačilo 11 bodů Kleina.
Do semifinále prošly celky Ostravy (výhra nad Kroměříží 85:45), Ústí (výhra nad Tygry Praha 62:61), Litomyšle (výhra nad Kbely 63:50) a Písku (výhra 71:48 nad Žďárem).
O sedmé místo spolu svedly souboj Kroměříž se Žďárem a šťastnější byl tým Žďáru 68:41. Vítěze vedl Danko s 15 body, poražené Sczotka se 13 body.
Na pátém místě skončili Tygři Praha, kteří si v derby poradili s Kbely 51:46. Tygry střelecky držel Bubeník se 16 body, na druhé straně se dařilo Lněníčkovi se 13.
Z prvního semifinále postoupila po výhře nad Ústím Ostrava, kterou vedl při výsledku 65:50 se 13 body Novák. Z druhého semifinále si do boje o zlato našel cestu tým Litomyšle, který urval koncovku s Pískem a vyhrál 57:55. Šťastnější tým střelecky držel se 16 body Bielko.
Duel zklamaných alespoň o bronz vyhrál Písek nad Ústím 70:62. Zápas, který přinesl velké střelecké výkony na obou stranách ovládl Svoboda z Písku, který dal 31 bodů, Ústí vedl Sedlák s 21 body.
Finále bylo jasnou záležitostí Ostravy, která si poradila s Litomyšlí 63:38. Nejlepší střelec zlatých medailistů byl Gerö s 10 body.Místo konání: Plzeň

Termín: 29.4.-1.5.2017

Konečné pořadí:
1. BK NH Ostrava
2. Basket Litomyšl
3. Sokol Sršni Písek
4. BK Ústí n/L
5. BŠ Tygři Praha
6. Sokol Kbely
7. BK Žďár n/S
8. TJ Slavia Kroměříž
9. BK Klatovy
10. BK Loko Plzeň
11. BK Synthesia Pardubice
12. BA Nymburk

ALL STAR
Vojtěch Zeithammer (BŠ Praha)
Tomáš Folta (Litomyšl)
Ondřej Novák (Ústí n/L)
Šimon Žák (Sršni Písek)
Jakub Zvolánek (Ostrava)

Nejlepší střelec:
Josef Svoboda (Písek)

MVP
Ervín Gerö (Ostrava)

hodnotící zpráva delegáta

 


Festivalu mladších minižáků v Ostravě, který proběhl o uplynulém víkendu, se zúčastnilo dvanáct týmů. Mezi nimi byly celky BA Sparta Praha, BK Horejsek Děčín, SKB Zlín, SAM BŠM Brno, Jižní Supi, BCM Olomouc, BCM Orli Prostějov, Sojky Pelhřimov, BK Snakes Ostrava, BK Opava, BC Vysočina a USK Praha.
Ze skupiny vždy postupovaly dva týmy. Ve skupině A se nejvíce dařilo Spartě, která ani jednou neprohrála a postoupila z prvního místa. Druhou příčku obsadil Děčín a nepostupové místo připadlo Zlínu.
B skupina měla svého vítěze v Brnu, druhou příčku obsadili Jižní Supi a třetí místo zbylo na Olomouc.
Ve třetí skupině, neboli skupině C, zvítězil tým Ostravy, druhý byl Prostějov a bez výhry prošly skupinou Sojky Pelhřimov.
Nakonec ve skupině D se radovali hráči Opavy, kteří skončili první. Druhou příčku si vybojovali minižáci z Vysočiny a třetí skončil USK Praha.
Nepostupující týmy si zahrály skupinu o 9.-12. místo a nejvíce se v ní dařilo Olomouci, která obsadila celkově devátou příčku. Desátý skončil s dvěma výhrami v této skupině USK, jedenáctou pozici si vybojoval Pelhřimov a bez výhry skončil dvanáctý Zlín.
Čtvrtfinálové souboje nabídly čtyři vstupenky do bojů o medaile a ty si pro sebe ukořistily týmy Sparty, Vysočiny, Ostravy a Opavy. Sparta si poradila 66:29 s Prostějovem, Vysočina 63:58 s Brnem, Ostrava 41:39 s Děčínem a Opava 64:51 s Jižními Supy.
Z poražených čtvrtfinalistů prošly do boje o pátou příčku týmy Brna a Jižních Supů a pátou příčku nakonec slavilo po výhře 63:55 Brno. Sedmé místo patří Děčínu, jenž zničil Prostějov 76:30.
Semifinále bylo jasnou záležitostí Opavy a Sparty, když Opava přehrála domácí Ostravu 62:36 a Sparta si poradila s Vysočinou 68:47.
Třetí příčku vybojovali minižáci z Jihlavy, kteří zdolali Ostravu 67:40 a celkovým vítězem turnaje se stala Opava, jejíž hráči porazili Spartu 60:47.

Festivalu mladších minižákyň U12, který se o prodlouženém víkendu konal v Mostě se zúčastnilo dvanáct celků ve složení: BSK Tatran Kraslice, BK Levhartky Chomutov, Basket Ostrava, BK Loko Karlovy Vary, BC Slaný, BK Brandýs nad Labem, BK Sluneta Ústí nad Labem, KP Brno, SŠMH Brno, BK Baník Most, Basket Slovanka a BA Sparta Praha.
Skupinou A nejlépe prošel domácí Most, který dvakrát zvítězil a obsadil první místo, druhou příčku pro sebe získal Brandýs nad Labem a třetí místo zbylo na Karlovy Vary.
Ve skupině B se nejvíce dařilo Spartě, jenž postoupila po dvou výhrách z prvního místa. Druhá příčka připadla Ústí a třetí nepostupová zůstala na Kraslice.
Skupinu C ovládlo po dvou výhrách SŠMH Brno. Jednu výhru a postup z druhého místa pro sebe získal Slaný a třetí pozici obsadil Chomutov.
A nakonec ve skupině D dvakrát zvítězil tým Slovanky, druhé místo bere s jednou výhrou KP Brno a bez výhry skončila v „déčku" Ostrava.
Týmy z třetích míst si následně zahrály o deváté až dvanácté místo.
Duel o jedenáctou příčku připadl po výsledku 46:42 Chomutovu a na Kraslice tak zbylo dvanácté místo.
O devátou příčku si to rozdaly Karlovy Vary s Ostravou a po jasném výsledku 52:23 se radoval celek ze Západu Čech.
Ze čtvrtfinálového síta prošla dál čtveřice SŠMH Brno (výhra 62:33 nad Brandýsem), Slovanka (výhra 61:31 nad Ústím), Sparta (výhra 71:28 nad KP Brno) a domácí Most (výhra 60:48 nad Slaným).
Poražení čtvrtfinalisté si dali jeden zápas o to, jestli si zahrají o páté nebo o sedmé místo a utkání o sedmou příčku zbylo na duo Brandýs - Slaný. Ve Středočeském souboji se radoval po výsledku 54:41 Brandýs. V utkání o páté místo KP Brno přehrálo Ústí poměrem 49:36.
Do finále postoupily celky Sparty a Slovanky. Sparta přehrála v semifinále domácí Most 71:46 a Slovanka si poradila se SŠMH Brno 47:29.
Most získal jako útěchu alespoň třetí příčku a bronzové medaile, když zvítězil nad Brnem v koncovce 45:41.
Zlaté medaile pak připadly Spartě, která jasně přehrála ve finálovém duelu Slovanku 72:38.

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž skončila

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. Sokol Kbely
3. BA Sparta
4. Velká Ohrada
5. USK Praha
6. Sokol Žižkov cubs
7. BA Radotín
8. TJ Slovan Bohnice
9. TJ Sokol Dubeč
10. Sokol Pražský
11. Jižní Supi 
12. Sokol Vyšehrad

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

63%

NE

 

38%

| celkový počet hlasů: 16 |