1. turnaj Přeboru Prahy odehrán

18.10.2018 14.59 | Sev | 1133 přečtení

Na HB a na USK se odehrál první turnaj starších mini. První zápasy zatím nic nenaznačují, přesto HB udrželo čisté konto, tedy ani jednou neprohrálo.

Ohlasy z klubových webů:

NOBILES NUSLE

U13-tvrdý začátek v PP

U13 o víkendu odehrály první turnaj PP a nebylo to vůbec jednoduché. V sobotu jsme dobře začali proti USK a momentální forma obou týmů napovídala, že by se mohl hrát vyrovnaný zápas. Bohužel jsme naprosto nezvládli třetí čtvrtinu a i když jsme se v závěru snažili bránit a byli aktivní (stříleli jsme v posledním úseku hry 12 šestek, ale proměnili 2), na lepší výsledek jsme se nezmohli. Loni jsme však s USK ani jednou nevyhráli, takže pokud některé věci změníme a vylepšíme, můžeme se určitě pokusit uspět.

USK Praha - Sokol Nusle 35:25
Střelba: Bendová 6, Pavlicová 5 (4/3), Synková 5 (8/1), Nenadálová 2, Tóthová 2, Liakou 2 (2/2), Tůmová 2 (2/0),  Albrechtová 1 (2/1), Misterková 0 (2/0), Červenková 0 (2/0)

Bohužel v dalším zápase se naplno projevily všechny naše nedostatky (nedůraznost, pomalé rozhodování i pohyb, neproměňování jasných šancí) a utkání jsme doslova protrpěli. Světlým momentem byl snad jen výkon Míši, držela se i Aneta a zejména díky nim jsme vyhráli alespoň třetí čtvrtinu. 

Basket Slovanka - Sokol Nusle 73:22
Střelba: Košátková 7 (2/1), Pavlicová 7 (8/3), Bendová 4, Albrechtová 4, Synková 0 (2/0)

V neděli jsme trochu procitli a pochopili, že soupeři jsou opravdu z kategorie "basketbal", ale že pokud budeme chtít a plnit, co máme, můžeme být alespoň důstojným soupeřem. S HB jsme ještě po třetí čtvrtině prohrávali o 8 a i když v poslední čtvrtině se náš výkon opět rozpadl, stavějme na tom, co se nám podařilo. Aktivní obrana (Šoumen, Jana, Adéla), zapojení více hráček do útoku a hlavně uspořádanější hra druhé pětky (prospělo zařazení Terky - 07 a dokud s Dančou spolupracovaly, fungovalo to). 

Sokol Nusle - HB Basket 27:55
Střelba: Albrechtová 8 (2/0), Košátková 5 (6/3), Liakou 4 (1/0), Synková 4 (3/0), Pavlicová 2 (6/2), Červenková 2 (4/2), Tóthová 2 (4/2), Misterková 0 (2/0)

Poslední zápas víkendu byl opět se Slovankou a i když je skóre znovu šílené, opět jsme k němu dospěli zejména ve 4. čtvrtině a opticky byl výkon určitě důstojnější. Nejen v tomto utkání jsme mohli alespoň upravit stav pomocí TH, které jsme měli 30/8!!! (celkově za víkend byla naše úspěšnost 30%, což není mnoho a v kombinaci se stále problematickým zakončováním jednoduchých dvojtaktů, je tohle určitě činnost, která se může vylepšit a nesrážet nás ještě víc).

Sokol Nusle - Basket Slovanka 30:71
Střelba: Pavlicová 8 (1/0), Synková 7 (10/2), Košátková 3 (5/1), Albrechtová 3 (4/3), Misterková 3 (2/1), Tůmová 2. Bendová 2 (4/0), Tóthová 2 (4/0)

Náročný víkend máme za sebou, ale v PP to nebude jiné - znovu si musíme uvědomit, že hrajeme s nejlepšími týmy v republice, ale to přece chceme, nemá nás uspokojit 3. místo na Ostrava Cupu (bez nějakého znevažování soupeřů), ale právě třeba dobrý výkon proti HB v neděli. Zkušenosti z těžkých zápasů, doufejme, zúročíme třeba v KP a budeme-li pokračovat v dobré docházce a nasazení, pak snad i příští rok s dalšími soupeři. 

USK PRAHA

 

Hráčky U13 zahájily sezonu.

O víkendu zahájily svou soutěž hráčky ročníku 2006 doplněné o nejlepší hráčky z ročníku 2007.

Basket Slovanka x USK Praha

V sobotu jsme první zápas hrály s týmem Basket Slovanka. Naše holky měly velmi pomalý vstup do utkání. Slovanka nás přehrála ve všech činnostech, a proto jsme první čtvrtinu prohrály 2:21. V další části hry holky přidaly na důrazu, rychlosti a bojovnosti, a druhou čtvrtku jsme vyhrály 12:9. Zbytek utkání byl vyrovnaný, ale manko ze začátku zápasu se dohnat nepodařilo. Prohrály jsme 22:46.

 USK Praha x NOBILES Nusle

Po velmi krátkém odpočinku jsme nastoupily proti týmu z Nuslí. Utkání bylo velmi vyrovnané. Náskok jsme získaly ve druhé čtvrtině, kterou jsme vyhrály 12:1. Holky bojovaly celý zápas, a tak si nakonec mohly zatančit i vítězný taneček. Nusle jsme porazily 35:25.

Druhý hrací den - stejná bilance.

BA Sparta x USK Praha

V neděli jsme v prvním zápase nastoupily proti tradičnímu rivalovi, družstvu Sparty. V loňské sezoně jsme s nimi několikrát nešťastně prohrály o jeden bod, tak jsme jim letos měly co vracet.

Zápas byl jako vždy velmi vyrovnaný, bojovalo se o každý koš. Vítězství jsme na svou stranu strhly až v poslední čtvrtině, kterou jsme vyhrály 10:5. Konečný výsledek byl 29:25 ve prospěch našeho týmu.

USK Praha x BŠ Tygři

V posledním zápase proti nám nastoupily odpočinuté hráčky z týmu BŠ Tygři. Vyrovnaně jsme hrály pouze ve druhé čtvrtině, jinak byl soupeř po celý zápas lepší. U našich hráček je však nutno ocenit bojovnost a snahu i přes nepříznivý průběh utkání.  Konečné skóre utkání bylo 33:69.

 


zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Basket Slovanka
2. USK Praha
3. Tygři Praha
4. BC Wizards
5. BK Kralupy Junior
6. HB Basket
7. BK Studánka Pardubice
8. Jižní Supice
9. PORG Basket

 

 

Anketa

Dělala jsi něco pro basketbal o prázdninách

ano, často

 

100%

občas

 

0%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 3 |