zhodnocení 4. turnaje

06.03.2019 19.00 | Sev | 908 přečtení

Po skončení 4. turnaje v sezóně se změnilo zásadně pořadí v čele tabulky a souboj o bronzovou medaili bude až dokonce.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. BŠ-Tygři Praha 13 12 1 874:422 25
2. TJ Sokol Pražský 13 11 2 926:481 24
3. USK Praha 13 6 7 567:523 19
4. BA Sparta 13 6 7 614:610 19
5. Sokol Kbely 13 4 9 535:763 17
6. Jižní Supi 13 0 13 277:994 13

Ohlasy z webů:

SOKOL PRAŽSKÝ

U13 bohužel neudrželi první místo v Praze
V sobotní zápasech jsme vyrazili již časně ráno do Jenče kde nás od 9ráno čekal soupeř ze Kbel a hned v následujícím zápase domácí BŠ Praha. V neděli jsme zavítali do Stodůlek kde nás čekala domácí Sparta a hned na to opět BŠ Praha.

Sokol Pražský : Sokol Kbely 72:54
V prvním zápase proti Kbelům jsme nepředvedli úplně přesvědčivý výkon. Hlavně 54 obdržených bodů bylo opravdu hodně. Nechali jsme se obcházet 1na1, rychlý protiútok jako by v našem podání neexistoval, a když už jsme se do něj dostali tak jsme kolikrát nechytili přihrávku. I přesto, že se z naší strany jednalo o nepovedený zápas jsme hru kontrolovali a došli si pro povinné vítězství. 

 Sokol Pražský : BŠ Tygři Praha 50:65
Ve druhém zápase jsme hráli pomyslné pražské finále. Narazili jsme na našeho největšího soupeře v této kategorii. První poločas jsme ještě drželi se soupeřem krok, kdy jsme prohrávali pouze o 2body, ale druhý poločas nás soupeř jasně přehrával. Nám se naopak nevedlo vůbec nic. Tolik neproměněných košu, v útoku hra jeden do pěti, kdy hráči, kteří neměli balon pouze stojí a koukají, to byla naše vlastní zkáza. 

 Sokol Pražský : BA Sparta 56:42
Nedělní zápasy byly jako přesný obraz těch nedělních. Místo toho abychom v prvním zápase získali jistotu a sebedůvěru a měli radost z pěkných akci, nás opět srážely vlastní chyby. Špatné a pomalé přihrávky, neproměněné šance v útoku, špatná volba pozic, kdy mohu vystřelit kdy mohu najet. Opět nevydařené utkání ale se šťastným koncem pro nás. 

 Sokol Pražský : BŠ Tygři Praha 42:59
Do zápasu jsme vstoupili odhodláni vrátit soupeři včerejší prohru. Ukázali jsme si před utkáním největší zbraně soupeře, tak abychom je dokázali eliminovat. To se nám ale bohužel nepovedlo. I přesto jsme v prvním poločase z těchto situací dostali nespočet bodů. Přesto byl poločas opět vyrovnaný 27:28. Pak ale opět přišla 3čtvrtina a z naší strany opět výbuch jako v sobotním zápase. Někteří hráči jako by na hřišti nebyli, málokdo chce vzít na sebe zodpovědnost za výsledek a když už jsme se konečně k něčemu odhodlali tak nám v rozhodující chvíli vypadl balón z ruky. Výsledkem byla prohraná čtvrtina 6:14 a nás to opět položilo. Hlavy dole, malé sebevědomí a lehkost jako by se úplně vytratila. Každý náš bod byl upracovaný a těžce jsme jej dosahovali. Zápas pro nás skončil opět prohrou, a vítězství si opět připsal dobře hrající soupeř. 

 Víkend se nám bohužel vůbec nepovedl. Sice nám z rotace vinou zranění vypadli 2hráči, ale v tom to rozhodně nebylo. Soupeř nás předčil v agresivitě, odhodlání jít za každým balónem, a také díky své fyzické převaze. My jsme po prázdninách vypadali jako bychom se vrátili o rok zpět. Špatné přihrávky, žádný nadhled a basketbalová kreativita, zkrátka nevydařený víkend. 

Doufám, že nás tyto porážky nesrazí na kolena a hráči nepřijdou na další trénink zklamaný a hlavou dole. Porážky by nás měli motivovat k tomu, abychom šli ještě s větším odhodláním do tréninku, vytvořili si zápasové podmínky a chtěli se zlepšovat, tak abychom v budoucnu dokázali, že basket hrát umíme!

BA SPARTA

Starší minižáci si tak trochu zahrávali

BA Sparta - USK Praha 33:32 (7:5, 16:7, 2:17, 8:3)
Naděje na 3. místo stále žije. Byl to boj o každý míč. V poločase už jsme měli mírný náskok. Ve třetí čtvrtině jsme se nemohli dostat do systému a neustálým driblováním jsme se utápěli v chybách. Začátek čtvrté čtvrtiny nám vyšel náramně a tři minuty jsme opět vedli. Ale najednou vše skončilo a tentokrát jsme se utápěli v parádičkách, které ke koši nevedli. Jediné co fungovalo po celý zápas byla obrana.

BA Sparta - Jižní Supi (58:36 (11:0, 18:6, 10:18, 14:12)
Dalo by se říci poviné vítězství. Zapojili jsme všechny hráče a udělali další zářez na sádrovém totemu.

BA Sparta - Sokol Pražský 42:56 (8:19, 10:15, 10:14, 14:8)
Neděle se nesla ve znamení zápasů se dvěma nejlepšími celky v Praze. My jsme nastoupili tak trochu s torzem týmu. Je třeba uznat, že kluci se k zápasu postavili čelem a v plné rotaci hráčů předvedli sympatický výkon.

BA Sparta - BŠ Tygři Praha 17:73 (1:27, 4:13, 5:14, 7:19)
Přestávka mezi zápasy nás uspala. Hlava nechtěla, nohy nechtěly. Nedá se říci, že bychom podali vůbec nějaký výkon. Bez nadšení, bez zaujetí. Nejhorší výkon v této sezoně.

JIŽNÍ SUPI

PP U13: zbytečně velký respekt
Další turnaj finálové skupiny nás nezastihl v ideálním rozpoložení, když se několik našich opor připravovalo na zbytek sezony „na suchu“ (respektive „na sněhu“) a několik dalších odpočívalo v posteli s rýmičkou  Byli jsme tedy zvědavi, jak se bez kvalitních hráčů se silnými soupeři popasujeme…

Jižní Supi vs. Sokol Pražský 16:137
Jižní Supi vs. Sokol Kbely 19:69
Jižní Supi vs. BŠ Tygři Praha 15:107

… a bohužel jsme se s tím příliš dobře nepopasovali  Kluci vůbec nedokázali přenést do zápasů to, co se poslední dobou naučili a co dokážou bez problémů předvést na tréninku. Soupeři byli od začátku zápasu lepší prakticky ve všech činnostech, a to včetně bojovnosti a odvahy – což by nyní proti basketbalově vyspělejším hráčům měly býti naše hlavní zbraně! Nechytali jsme se ani proti Kbelům, s nimiž jsme minule hráli velmi vyrovnané utkání. Mladí Jižní Supi sami v šatně přiznávali, že mají přílišný respekt a jsou prý při zápasech z té atmosféry pod tlakem… Rád bych jim z pozice zkušeného trenéra vzkázal, že 30 lidí ve kbelské školní tělocvičně bez bubnů a trubek skutečně nevytvoří takovou atmosféru a kotel, z nichž by měli být pod tlakem – pořádný kotel na mistrovství republiky vypadá opravdu jinak!

Co musíme zlepšit, aby se takové debakly již neopakovaly:

rychlost a obratnost – velmi bychom klukům doporučovali dát si nad rámec basketbalových tréninků ještě jednou týdně trénink atletický, koordinační, judo, bazén atp.

uklidnit se a věřit si – proti silným soupeřům se toho nyní mohou mnoho nového naučit, zkoušet si nové věci a poučovat se z chyb, mladý mozek to vstřebá. Prozatím však stále dokola opakují věci, o kterých od trenérů vědí, že je dělají špatně, a navíc sami jasně vidí, že tyto věci na hřišti nefugují!

soustředit se – když přijdu na zápas, zajímá mě pouze zápas a ne večer předtím hraná počítačová gamesa, odstín barvy na zdi haly či kapající kohoutek na pánském záchodě… pak se totiž stává, že někdo ani po roce hraní netuší, který koš vlastně brání a kam útočí 

je to na Vás, chlapci – my trenéři jsme připraveni z Vás udělat lepší hráče, ale bez Vaší vnitřní motivace to nezvládneme. Právě v tomto věku se jasně ukáže a rozdělí, kdo chce basket opravdu hrát a zlepšovat se v něm a kdo si chce prostě jen tak hrát…

zpět do novinek

Pozvánka

F1 - soutěž dohrána 

F2- 27.-28.4.

Pořadatelé:

Jižní Supi
Sokol Dubeč
Sokol Vyšehrad
Sokol Žižkov

 

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. TJ Sokol Dubeč
3. Sokol Kbely
4. USK Praha B
5. Sokol Žižkov cubs
6. USK Praha A
7. PORG Basket
8. BA Radotín
9. Sokol Vyšehrad
10. Basketbal Kunratice
11. T. J. Sokol Pražský
12. BA Sparta
13. Jižní Supi
14. SK Velká Ohrada

 

 

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

64%

NE

 

36%

| celkový počet hlasů: 14 |