2. Kvalifikační turnaje odehrány

17.11.2022 15.44 | Sev | 274 přečtení

I u mladších minižáků proběhly mezi 11 týmy dva kvalifikační turnaje, které  podle výsledků týmy rozdělily na skupinu F1 a skupinu F2.

Skupina F1:
Tygři Praha, USK Praha, BA Sparta, Sokol Dubeč, PORG Basket, Sokol Pražský

Skupina F2:
Sokol Kbely, BA Radotín, Jižní Supi, Velká Ohrada, Sokol Vyšehrad

Přehled konečných výsledků:

Skupian A

1. Tygři Praha 6 6 0 682:61 12
2. TJ Sokol Dubeč 6 4 2 248:313 10
3. Sokol Kbely 6 1 5 177:442 7
4. Velká Ohrada 6 1 5 124:415 7

Skupian B

1. USK Praha 6 6 0 723:71 12
2. PORG Basket 6 4 2 328:287 10
3. BA Radotín 6 2 4 221:421 8
4. Sokol Vyšehrad 6 0 6 95:588 6

Skupian C

1. BA Sparta 4 4 0 302:117 8
2. TJ Sokol Pražský 4 2 2 246:143 6
3. Jižní Supi U12 4 0 4 83:371 4

Ohlasy z webů:

SOKOL PRAŽSKÝ
U12: Lepší výkon než před měsícem, výsledky ale stejné.

V sobotu 12.11. odehráli mladší minižáci na domácích palubovkách dvě odvetná utkání proti Jižním Supům a Spartě. Proti Supům jsme jasně vyhráli a proti Spartě bojovali o vítězství až do poslední vteřiny.

Sokol Pražský – Jižní Supi       95:30 (24:3, 49:12, 79:12)

V utkání proti Jižním Supům, které jsme odehráli v menším Tyršově sálu jsme hráli většinu času velmi dobře. Drželi jsme se nastavených pravidel, tedy že budeme bránit natěsno a vytvářet tak tlak na soupeře a po zisku míče jít rychle do koše. Rychlý protiútok nám vycházel především díky rychlému pohybu míče mezi hráči a méně driblování. Bohužel koncentraci na plnění těchto pravidel jsme udrželi pouze první tři čtvrtiny. V poslední čtvrtině to vypadalo, že jsme se uspokojili s vysokým vedením a už jsme se nechtěli dál přemáhat hraním basketbalu. Soupeř nás přeskákal na doskoku, my jsme začali mít problémy se základními činnostmi jako jsou přihrávky a výsledkem toho všeho byla prohraná poslední čtvrtina poměrem 16:18!!! Takovéto výpadky mohou nastat, ale ne v průběhu celé čtvrtiny! Bohužel tento úsek pokazil jinak velmi dobrý projev našeho týmu.

Sokol Pražský – BA Sparta       49:50 (13:15, 25:23, 42:35)         

Po prvním utkání jsme měli jeden zápas pauzu a pak nás čekal těžší soupeř, BA Sparta. Už na rozcvičování bylo na hráčích vidět, že nejsou zcela koncentrovaní na utkání. Každé druhé zakončení šlo mimo a stejně tak to bylo s přihrávkami. Asi pauza mezi zápasy kluky znavila. Každopádně po trochu důraznější domluvě to vypadalo, že se kluci probrali. Začátek zápasu nás však přesvědčil o opaku. Soupeř nás začal v obraně poměrně nepříjemně bránit a my jsme na to vůbec nebyli připraveni. V prvních minutách nám vázla rozehrávka, soupeři jsme darovali několik míčů zadarmo a v obraně jsme nedokázali ubránit jednoho hráče. Po time-outu jsme se zvedli a čtvrtinu vyrovnali. Ve druhé pětce se většina hráčů spoléhala na to, že to za ně odehraje někdo jiný. Obraz byl většinou takový, že čtyři hráči se někde schovávali a čekali, co ten pátý vymyslí. Tak nelze hrát. I přesto jsme po polovině zápasu byli ve vedení. Třetí čtvrtina začala skvěle, když jsme dokázali aplikovat pravidla z prvního utkání. Dobrá obrana a po zisku několik jednoduchých košů. Vedli jsme až dvouciferným rozdílem, nicméně ke konci jsme polevili a soupeř se dokázal lehce dotáhnout, což byla škoda. Poslední čtvrtina byla velkým dramatem. V jednom úseku jsme nedokázali 5 minut vsítit koš, což nás stálo pracně vybudované vedení. Hra se překlápěla ze strany na stranu, v koncovce jsme bohužel byli tím smolnějším týmem a prohráli jsme nejtěsnějším rozdílem.

 Komentář trenéra: „První utkání začalo skvěle, až mě to samotného překvapilo. Vcelku dobrá obrana a ještě lepší týmová spolupráce, kdy míč většinou rychle putoval mezi hráči. Velkou kaňkou pro mě byla poslední čtvrtina. Se vší úctou k soupeři, nemůžeme si dovolit takové výpadky v naší hře a už vůbec ne prohrát čtvrtinu. A je mi jedno jestli prohráváme nebo vyhráváme o 60. Naplno musíme hrát stále. Tečka.

Věřil jsem, že dobrou hru, kterou jsme se prezentovali ve většině utkání proti Supům, přeneseme i do utkání se Spartou. Kluci však už na rozcvičení ukázali velkou nekoncentrovanost. Musí se naučit, že jakmile vkročí na palubovku, tak na vše mimo basket zapomenou a soustředí se pouze na to, aby na hřišti odvedli 100 procent. A to i na rozcvičení. Zápas jsme dle mého neodehráli špatně. Bohužel byli místy kluci vyjukaní, že soupeř hraje tvrdě a rychle a nedokázali se s tím popasovat. Možná až s přílišným respektem jsme odehráli první poločas. První polovina třetí čtvrtiny byla krásnou ukázkou, jak bychom měli hrát celý zápas. Bez obav, s chutí a s dravostí. Kdybychom takto hráli alespoň polovinu utkání, tak jsem přesvědčen, že zvítězíme.  Konec utkání už bylo dílem náhody. Chyby a ztráty, které jsme my i soupeř v koncovce napáchali k této věkové kategorii prostě patří. Upozorňuji, že zápas jsme neprohráli kvůli koncovce, ale kvůli celému průběhu.

Takové zápasy jsou ale pro kluky největší zkušeností a pro mě jasná ukázka toho, kdo jak snáší vypjaté situace a kdo se jak vypořádává s tlakem. Od některých zkušenějších hráčů jsem čekal, že to vezmou v nelehkých chvílích více na sebe a povedou tak tým. To se, až na výjimky, bohužel moc neobjevilo.

Závěrem chci určitě pochválit nové kluky, kteří odehráli první zápasy. Neztráceli se, naopak byli dost vidět. V dobrém smyslu. Děkuji také rodičům za podporu z hlediště! “

BA SPARTA
Konec základní skupiny. Postupujeme neporaženi

BA Sparta - Jižní Supi   113:28

Po krátkých zaváháních na začátku zápasu, jsme se v druhé polovině 1.čtvrtiny rozjeli a bodově jsme začali odskakovat dál a dál. Po celou dobu zápasu jsme na hřišti určovali tempo a styl hry. Proti slabšímu celku Supů jsme předvedli hezký  týmový výkon.

BA Sparta -  TJ Sokol Pražský  50:49

Pro některé to byl nervy drásající zápas, pro jiné velká zkušenost. Tento zápas byl vyrovnaný, ale naše nervy byly silnější, než soupeře. I přesto, že to vypadalo, že je ve 3.čtvrtině rozhodnuto, tak jsme se vzchopili a vyrovnali jsme devíti bodový náskok soupeře. Ke konci zápasu jsme čtyřicet vteřin do konce dali rozhodující koš, který jsme po zbytek nesmírně dlouhého času střežili, jako oko v hlavě. 

Oproti loňské sezóně jsou zápasy se Sokolem Pražským vyrovnané, je vidět obrovské zlepšení, nasazení všech hráčů a kluci hrají jako TÝM.  

 

SOKOL DUBEČ
Postup U12 z kvalifikace

O víkendu 12-13.11 proběhl druhý kvalifikační turnaj U12 o postup do nadstavbové části mezi nejlepších 6 týmů. Naši kluci předvedli bojovný výkon se zlepšenou obranou a potvrdili roli favorita nad Kbely 64:35 i nad Velkou Ohradou 44:13. Klukům blahopřejeme. Zápas s Tygři Praha 16:94 byl opět nad naše síly. Nicméně pro kluky skvělá zkušenost, aby si zvykali více a více na celoplošnou nepříjemnou agresivní obranu díky které jsme ztráceli hodně míčů a nebyli jsme schopni několikrát vyvést balon za půlku. Aspoň víme, na co se nyní na tréninku více zaměřit a připravit kluky už jen na těžší zápasy proti silnějším celkům v nadstavbové části pražského přeboru U12.

Trenér Richard Beneš

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž skončila

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. Sokol Kbely
3. BA Sparta
4. Velká Ohrada
5. USK Praha
6. Sokol Žižkov cubs
7. BA Radotín
8. TJ Slovan Bohnice
9. TJ Sokol Dubeč
10. Sokol Pražský
11. Jižní Supi 
12. Sokol Vyšehrad

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

63%

NE

 

38%

| celkový počet hlasů: 16 |