Po druhém turnaji

12.11.2019 14.07 | Sev | 565 přečtení

Na čele tabulky, jako jediný tým bez prohry, se drží Tygřice z BŠ, hned v těsném závěsu několika týmů - Sparty, HB a USK, takže soutěž bude napínavá a bude záležet na každém utkání.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. BŠ Tygři Praha 6 6 0 371:180 12
2. BA Sparta 6 5 1 334:223 11
3. HB Basket Praha 6 4 2 307:211 10
4. USK Praha 6 3 3 296:229 9
5. OSK Olomouc 6 2 4 313:249 8
6. Basket Slovanka 6 1 5 231:343 7
7. BA Radotín 6 0 6 98:515 6

Ohlasy z webů:

BA SPARTA

Bez zaváhání!

BA Sparta- Basket Slovanka 69:36
BA Sparta - BA Radotín 79:17
BA Sparta- OSK Olomouc 54:42

podrobné statistiky na www.pbasket.cz
Rozhodující bylo, že jsme podaly kolektivní, bojovný výkon a využily naše dvě dlouhé věže pod košem. Chyby byly, ale to k minibasketu patří. Všem velká pochvala. ?

BŠ TYGŘI PRAHA

Holky U13 stále vítězně
Holky U13 odehrály další víkend zápasů PP U13. V sobotu v Jenči jsme vysoko přehráli Slovanku, v neděli na Hovorčovické letos poprvé vyhráli s BA Radotín a pak jsme se poprvé setkali s OSK Olomouc a i zde se nám povedlo celkem vysoko vyhrát.

BŠ Praha – BA Radotín 86:13
BŠ Praha – OSK Olomouc 47:29

O víkendu jsme si poradili se všemi soupeřkami, ale výkon našich holek tentokrát nebyl optimální. Jinak řečeno, přizpůsobili jsme se úrovni soupeře a zejména dva první zápasy jsme se protrápili. Špatná obrana, neschopnost proměnit jasné příležitosti a nepřesnosti v útoku nás provázeli oba první zápasy. Proti OSK došlo k mírnému zlepšení alespoň u některých hráček, ale neschopnost trefit koš nás bohužel neopustila po celý víkend. Ale nejvíc nás trápila obrana, kde jsme své špatné obranné postavení a pomalé nabírání hráček nahrazovali množstvím hloupých a zcela zbytečných faulú. No nic jdeme dál a doufám, že další zápasy budou více koukatelné a holkám pro větší potěšení a radost.

USK PRAHA

TŘI VÍTĚZSTVÍ V PP U13
O víkendu 9.-10.11.2019 odehrály starší minižákyně další utkání PP. V sobotu na domácí palubovce porazily Radotín a OSK Olomouc, v neděli na Aritmě Slovanku.

BA Radotín: USK 19:84

Povinné vítězství proti nejslabšímu týmu v soutěži. Do hry se zapojily všechny hráčky a s chutí si zahrály. Trošku nám v počátku pokulhávala obrana, ale důležitá byla radost ze hry všech děvčat. Do střelecké listiny se zapsalo 13 z 15ti hráček. Černou tečkou bylo nepříjemné zranění Ely Zídkové v prvním poločase.

USK: OSK Olomouc 53:42
S týmem z Moravy jsme odehrály pěkné bojovné utkání , všechny čtvrtiny byly vyrovnané, ale v každé jsme měli maličko navrch. Vítězství bylo zcela zasloužené. Výborně zahrála všechna děvčata.

 USK: Slovanka56:36

I když jsme vyhrály o 20 bodů, utkání tak jednoznačně nevypadalo. Soupeřky nás řádně potrápily. Pochvala patří dvojčatům Siebenstichovým za bojovnost a obě se začínají pravidelně střelecky prosazovat. Terce Florjánkové za přehled na hřišti, Verče Špatkové za bojovnost a příkladné nasazení, jaké kapitánce náleží.Emilce Končelíkové za houževnatost a Sáře Vyroubalové za údernost při nájezdu do koše. Mlaďounké Klárce Dvořákové patří pochvala, že poslouchá pokyny trenérky a snaží se je plnit... a tak bych mohla pokračovat pochvalou ke každé hráčce, protože každá jedna, která oba dny nastoupila tak do hry dala srdíčko a odevzdala maximum. Bohužel i v neděli jsme se nevyhnuli nepříjemnému zranění.

 

BASKET SLOVANKA

Pražský přebor U13
Holky odehrály za víkend čtyři zápasy, bohužel v žádném se nám zvítězit nepodařilo. Holkám však nelze upřít bojovnost, žádná hráčka zápas nevzdala a bojovala do poslední chvíle. Holky je potřeba vydržet a stále tvrdě makat a nebojte, výsledky se dostaví.

Jen škoda, že nemáme víc fandících rodičů. Myslím,že by holky vaši podporu uvítaly.

BŠ Tygři Praha - Basket Slovanka = 72:25
BA Sparta Praha - Basket Slovanka = 69:38
USK Praha - Basket Slovanka = 56:36
HB Basket - Basket Slovanka = 42:20

OSK OLOMOUC

TOHLE JE NAŠE EXTRALIGA! (U13)
Po víkendu plném basketbalu máme, jak věřím, také plnou hlavu zkušeností, nápadů, podnětů a já jsem měl i plnou hlavu titulků, které by se sem hodily: --- PRAHA UHÁJILA SVOU TVRZ JEDNOZNAČNĚ ---- nebo --- ČTYŘIKRÁT TOTÉŽ A POKAŽDÉ STEJNĚ --- či do třetice --- ZRCADLO, ZRCADLO, ŘEKNI MI .. --- Prostě se toho dá napsat hodně a snad i hodně zužitkovat, protože přesně tohle jsme chtěli a potřebovali a je to místy trpká medicína, kterou nám dávaly po lžících pražské kluby jeden za druhým. Vlastně všechny zápasy byly značně podobné - dokážeme jakž takž držet krok, ale bohužel pak se pustíme nebo vyrobíme dvouminutovku neuvěřitelných chyb, které vlastně všechno rozhodnou. Ony ty chyby ale zas nejsou tak náhodné, ale pramení z toho obrovského tlaku v obraně, jaký dokázaly vyvinout všechny pražské celky bez rozdílu. Všechny jejich pětice disponovaly nějakým "vlčákem", který naháněl naše rozehrávačky a také ostatní hráčky nijak neodpočívaly, ale zejména první možný příjemce míče byl bráněn se vší energií. Takhle se opravdu v ŽL U14 (aspoň ve skupině F tedy) nehraje - jenže se tak hrát má, takový je agresivní basketbal a my se musíme naučit tohle jednak zvládnout a jednak napodobit. Na rozdíl od našich U19, které se s podobným basketbalem setkávají až letos, my máme snad jakýsi náskok a můžeme si "svou" extraligu prožít už dnes. Pokud příští rok do té skutečné extraligy U14 chceme, žádná jiná cesta není.

Ještě jedno měly všechny pražské kluby společné - byly prostě kompletní, včetně všech hvězd jako Martina Kopecká, Zoe Potužníková, Majda Vítková, Julie Pilařová a mnohých jiných, jejichž jména si ještě musíme zapamatovat. Jen mě napadlo, že až se tyhle hráčky spojí do výběru Prahy v příštím roce, pak bůh pomáhej všem týmům ostatních oblastí. Ale k našim zápasům. Naučili jsme soupeřky také nějaká jména? Nejsem si jist, i když Klářiny úniky si jistě trenéři zapamatují - byla naší nejstabilnější hráčkou, ovšem i na ní byla vidět únava - její druhé čtvrtiny byly většinou už horší a její zakončení nepřesnější, Celý víkend ji také trápily tretsné hody, což na sebevědomí nepřidává. Pokud si podrží svou hru bleskových a šikovných nájezdů, MUSÍ na střelbě zapracovat (v první řadě na technice - tento víkend 25/7 !!!). Nelu si většinou týmy už pamatovaly a také byla často předmětem zájmu nejlepších obránkyň a měla problémů až nad hlavu. S většinou se vypořádala, ale v neděli odpoledne už byla na konci sil.

Vlastně ještě na jeden společný moment jsem zapomněl: všechny týmy hrály jednoduchým způsobem, skoro bych řekl dnes moderním, tzn. "five-out" s kombinacemi typu přihrej a pohni se, zopakuj to a najeď 1/1. Ty, kdo měly výraznější výškovou převahu (USK a BA) pochopitelně využívaly svých vysokých hráček, sbíhajících do spodních postavení. Někdy to bylo nad naše síly, ale tyhle výškové nerovnosti nerozhodly. Náš problém totiž nebyl na straně obrany, ale na straně našeho útoku (proti permanentnímu a důraznému tlaku obran jsme nedokázali uskutečnit téměř nic z toho, co umíme - jen jednou dal někdo v nějakém zápase aspoň deset bodů) - až v neděli to bylo už mírně lepší, jako kdyby přece jen k nějaké adaptaci docházelo. Kéž by a kéž by se promítla i do tréninku - to hlavně!!

Co najdeme tedy jako polehčující okolnosti ke čtyřem porážkám? Samozřejmě absenci klíčové rozehrávačky, také únavu, cestování, nepohodlí, chybějící jídlo, dva zápasy po sobě. ze čtrnácti hráček je šest(!) 2008-ček a tři skoroosmičky atd. To vše jistě platí, ale až se podíváme na video, snad uvidíme ten hlavní rozdíl ve hře - nasazení, univerzálnost hráček, důraz v obraně. Jen pro dokreslení - Klára má za celý turnaj dva fauly, Nela a Dominika tři, Eliška Bahy pět a tak pořád. Obránci našich rozehrávaček měli pravidelně 2-3 fauly v zápase! Myslím, že to není potřeba vysvětlovat.

Byly i nějaké plusy? Ale jistě že byly, jen nestačily.... kromě stabilně hrající, ale i stabilně s přibývajícím časem upadající Kláry jistě slušný výkon Nely i Elišky Bah., které nebylo co závidět, našli jsme svého buldoka v obraně v podobě Marušky (devět faulů celkem), opatrně vykukovala Dominika jako ještěrka, která ještě neví, jestli vážně chce do toho krutého a nebezpečného světa - hezké nájezdy kolem svých obránkyň a celkem 13 bodů! Občasný Happybasketbal střídající se s Happyzabijáctvím. Vanda, která první den byla na poslání domů v balíku DHL, se druhý den podstatně zlepšila, stejně jako Eliška Zahr. Na střelbě se podílí více hráček - ale to mají ještě ve větší míře i všichni naši soupeři - nevedou se tady dvacetibodoví střelci - Julie (HB) - 13 bodů, Martina (BŠ) - 6 bodů, Zoe (BA) 18 bodů .....Basketbal tohoto typu bychom potřebovali obtýden a ne jen párkrát do roka, no nic, zkusíme ho hrát aspoň my.

HB BASKET - OSK 46:27 (16:9, 27:13, 35:24)
USK PRAHA - OSK 53:42 (18:14, 27:21, 37:31)
BA SPARTA - OSK 54:42 (7:12, 21:22, 42:28)
BŠ TYGŘI - OSK 47:29 (15:8, 24:19, 37:21)

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Basket Slovanka
2. USK Praha
3. Tygři Praha
4. BC Wizards
5. BK Kralupy Junior
6. HB Basket
7. BK Studánka Pardubice
8. Jižní Supice
9. PORG Basket

 

 

Anketa

Dělala jsi něco pro basketbal o prázdninách

ano, často

 

100%

občas

 

0%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 3 |