4. turnaj ohlasy z webových stránek

23.01.2018 14.59 | Sev | 1022 přečtení

Tentokrát využijeme webových stránek a nahlédneme do jednotlivých klubů.
Průběžná tabulka:

tabulka
1. Basketbalová škola Praha 12 10 2 738:471 22
2. Sokol Horní Počernice 12 9 3 634:497 21
3. BA Sparta 12 8 4 589:548 20
4. Basket Slovanka 12 7 5 541:506 19
5. HB Basket Praha 12 5 7 493:522 17
6. NOBILES Nusle 12 2 10 444:605 14
7. USK Praha 12 1 11 405:695 13

Z webu Nobiles Nusle:

U13: souboj se zdravím i odolností

Další kolo U13 nám ukázalo, že hrát se dá s každým, ale..

- musíme být /pokud to umožňuje zdraví/ v nejlepší možné sestavě

- musíme před víkendem kvalitně a dostatečně trénovat – a nejen před ním, ale po celou sezónu

- musíme být připraveny zejména hlavou a řešit jen to, co můžeme změnit

Poslední bod se nám zejména v zápase s BŠ povedlo splnit, nejen holky, ale i rodiče výborně fandili, předváděli jsme nasazení v obraně i bojovnost a ve velmi chatrné sestavě jsme proti prvnímu týmu tabulky rozhodně ostudu neudělali.

Sokol Nusle – BŠ Praha 38:58
Střelba: Freitasová 14 (3/2), Šturmová 13 (4/1), Veselá 6, Košátková 3 (2/1), Volejníková 2, Hudečková 2/0

Bohužel úplně naopak to bylo v zápase s HB, které jsme mohli a měli určitě potrápit mnohem víc, místo toho jsme se ale hned na začátku roztřásli (Z čeho? Že nám chybí v pětce rozehrávačka, tak ostatní automaticky přestávají hrát?) a do poločasu jsme prakticky jen přihlíželi, jak hráčky v černém zakončují jeden dvojtakt za druhým. Za nebojácnost zasluhuje pochvalu Šoumen, která ostatně ve všech zápasech urputně bojovala a měla opravdu spoustu míčů pod oběma koši, držely se Ema i Niki, které hrály, i když se ani jim zrovna nedařilo, bohužel ze zbylých ´05 se nikdo moc nepřidal. Škoda, že Sofi si svůj výborný výkon schovala až do posledního zápasu, podobně i Lucka,která v závěru víkendu začala být daleko aktivnější, tak snad obě viděly ten rozdíl, že když hraju a třeba i něco zkazím, pořád jsem pro tým platnější než když si hraju na schovávanou.

HB Basket – Sokol Nusle 57:20
Šturmová 4 (2/0), Freitasová 4, Nenadálová 4 (8/2), Košátková 2, Martysh 2, Synková 2, Veselá 2, Liakou 2/0

Sobotní utkání se Slovankou nebylo špatné, jednak jsme ještě měli alespoň někoho na střídání, taky sil jsme ještě měli více. Zde nám největší problém dělala důraznost, se kterou jdou hráčky Slovanky do soubojů, my proti tomu někdy působíme jako děvčátka v pohádkovém lese, kterým se postavil do cesty nějaký nepěkný tvor. Jenom škaredit se ale není k ničemu, o míč se musíme poprat, zvlášť když výhoda výšky nebo hmotnosti většinou není úplně na naší straně. 

Basket Slovanka – Sokol Nusle 54:38
Střelba: Janků 11 (6/3), Freitasová 8 (2/0), Šturmová 5 (2/1), Volejníková 5 (1/1), Veselá 4 (4/0), Hudečková 4, Pavlicová 1 (2/1), Košátková 2/0

Celkově je potřeba pochválit i hráčky roč.2006, které tvořily prakticky polovinu sestavy a rozhodně se neztratily. Kromě basketbalových činností /zejména hra 1-1, zapojení další hráčky do spolupráce, obrana/ se musíme vrátit opět ke kondici a hlavně také k naší tréninkové morálce a vůbec týmovému duchu. Jak je třeba ocenit Hanku, která i s berlemi dorazila podpořit družstvo, jak nikdo nezpochybňuje zdravotní problémy všech chybějících, tak není náš přístup úplně nejlepší. Nebudu na nikoho ukazovat prstem, ale každá sama ví, kolik tréninků a v jakém nasazení absolvovala, kolikrát chyběla týmu, když měla na programu nějakou lepší zábavu a podobně. Bude muset skončit doba, kdy se všechno tohle tolerovalo a nominace na zápasy byla samozřejmostí. Příští rok končí minižákovská léta a s tím musí přijít rozhodnutí: Buď basketbal, ale pak naplno a se vším všudy a nebo kroužek míčových her 2x týdně a o víkendu zápas jen, když se to hodí. Ale obojí najednou nejde a je na čase si vybrat – pevně věřím, že většina týmu se překlopí směrem k první variantě, předpoklady k tomu pokračovat dál do žákovské ligy máme, ale „samo“ se to nestane, soupeři na nás taky čekat nebudou. 

 

 Z webu USK Praha:

PP U13 - SOBOTA 20.1. 2018

Přes dvě porážky velmi úspěšný vstup do nového roku pro starší minižákyně.

V sobotu 22.1.2018 jsme se sešly ke dvoum zápasům v hale Sokola Horní Počernice pro nás ve velmi příjemných časech (10:40 a 12:20).

Bohužel jsme nebyly v kompletní sestavě, chyběla Mariana Přibylová (hory) a do druhého utkání pro zranění nenastoupila Natálka Petráková. I přes tato výrazná oslabení holky předváděly velmi dobré výkony.

Do obou utkání zasáhly všechny hráčky a pro Kiki Aleburu to byla soutěžní premiéra.

V prvním utkání jsme nestačily na hráčky BA Sparty. Během zápasu se rozdíl ve skóre postupně navyšoval, ale i přes spousty neproměněných šancí jsme byly Spartě důstojnými soupeři a třetí období se nám dokonce podařilo vyhrát. Konečný rozdíl -13 bodů je velmi lichotivý výsledek.

 

V druhém utkání na nás čekal domácí celek Sokol Horní Počernice. Hráčky tohoto týmu spolehájí již na komplikovanější herní kombinace, založené na cloně ná hráčku s míčem, což neumíme řešit. Clony vůbec nepoužíváme a holky ani neví co to je. Bohužel nám utekl začátek utkání a rozdíl po první čtvrtině neukazoval na dobrý výsledek. Náš výkon se ale postupně zlepšoval a i když ubývaly síly, výkon šel nahoru. Opět se nám podařilo vyhrát alespoň v jednom hracím období (3. čtvrtina). V porovnání s prvním měřením, na podzim (- 60 bodů), je výsledek -22 bodů (bez dvou klíčových hráček) naprosto úžasný. Pokud se nám v dalším průběhu sezóny podaří vyvarovat zbytečných chyb, proměňovat vyložené šance z podkoše a zlepšit procentuální úspěšnost trestných hodů můžeme se těšit na další velmi vydařené zápasy.

Holky si zaslouží pochvalu za předvedené výkony.

 


 

 

zpět do novinek

Pozvánka

6. turnaj PP

13.-14.4. 2024
Pořadatelé:
Tygři Praha
BK Kralupy Junior
BK Studánka Pardubice
HB Basket
PORG Basket
Jižní Supice

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Basket Slovanka
2. USK Praha
3. Tygři Praha
4. BC Wizards
5. BK Kralupy Junior
6. HB Basket
7. BK Studánka Pardubice
8. Jižní Supice
9. PORG Basket

 

 

Anketa

Dělala jsi něco pro basketbal o prázdninách

ano, často

 

100%

občas

 

0%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 3 |