1. KT odehrán

11.10.2022 15.53 | Sev | 281 přečtení

Po prvním turnaji se pomalu rýsují skupiny F1 a F2. Jsou 3 skupiny a z každé postupují dva nejlepší týmy do F1 a ostatní budou hrát skupinu F2.

Zde jsou průběžné tabulky:

Skupina A

tabulka
1. BA Sparta 2 2 0 107:72 4
2. Tygři Praha A 2 1 1 153:61 3
3. Sokol Kbely 2 0 2 40:167 2

Skupina B

tabulka
1. TJ Sokol Pražský 3 3 0 253:90 6
2. TJ Sokol Dubeč 3 2 1 208:118 5
3. Jižní Supi U13 3 1 2 122:216 4
4. Tygři Praha B 3 0 3 83:242 3

Skupina C

tabulka
1. USK Praha 3 3 0 384:61 6
2. BA Radotín 3 2 1 308:91 5
3. BK Kralupy junior 3 1 2 84:255 4
4. Sokol Vyšehrad 3 0 3 25:394 3

Ohlasy z webů:

TYGŘI PRAHA
Kluci U13 – první kvalifikační kolo
Letos má kategorie U13 jiný hrací systém, než byl minulou sezonu. Jsou tři skupiny po čtyřech a jediná naše je po třech. Ve skupinách se odehrají dvě kola (kvalifikační turnaje). První dva ze skupiny postupují do další fáze, kde se bude svádět boj o postup na NF.
Již k našim výkonům. První utkání bylo v režii Tygrů, drželi se toho, co si řekli a na tréninkách natrénovali. Bohužel v druhém se Spartou to vydrželi pouze ¾ zápasu. V poslední čtvrtině opustili vše, co fungovalo a efektivita naší hry klesala. Za velmi vyrovnané koncovky, kdy domácí sparťané za velmi silné podpory zvládli koncovku lépe. U nás nerozhodovaly poslední minuty zápasu, ale celá poslední čtvrtina, kde z nepochopitelných důvodů tygři opustili od svých zásad. Poté nenašli oporu ve svých fanoušcích, kteří místo podpory začaly hledat chyby a ovlivňovat celou hru.

Nic méně, odehráli jsme utkání, které jsme si prohráli sami a může být nám všem, hráčům, trenérovi a rodičům ponaučením do dalších vypjatých zápasů

SOKOL PRAŽSKÝ
První kvalifikační turnaj zvládli U13 bez ztráty kytičky
1. a 2. 10. jsme na domácí palubovce odehráli tři zápasy v rámci prvního kvalifikačního turnaje. Po odehrání obou kvalifikačních turnajů se na základě výsledků rozdělí dvanáct pražských týmů do dvou skupin, přičemž my jsme se třemi výhrami posunuli o několik kroků blíže k vytyčenému cíli, tedy postupu do první skupiny.

Sokol Pražský: Jižní Supi - 84:29
Do prvního zápasu jsme coby favorité chtěli vstoupit agresivně a co nejdříve převzít kontrolu nad zápasem. Díky tlaku na obranné polovině jsme získali množství míčů a jednoduchými koši jsme soupeři brzy odskočili. Následně jsme náskok navyšovali, vinou chvilkové nekoncentrovanosti a lenosti jsme nicméně soupeři umožnili vstřelit příliš mnoho bodů. Mimo tyto výpadky jsme však odehráli kvalitní zápas a předvedli jsme, že jsme od minulé sezóny dosáhli zlepšení a i díky novým oporám v týmu se vracíme minimálně jako konkurenceschopný tým.

 TJ Sokol Dubeč: Sokol Pražský - 39:64
V zápase proti Dubči jsme si přáli vrátit trpké porážky z minulé sezóny, což se nakonec podařilo vcelku jednoznačnou výhrou o 25 bodů. Specifická obrana soupeřů nás sice opět trápila a ani časté přerušování hry, které zápas prodlužovalo do nekonečna, nepřispívalo naše hernímu projevu, nicméně vlivem dobré střelby z delší vzdálenosti (za zápas jsme vstřelili čtyři trojky) a individuálním akcím na útočné polovině jsme si po celý zápas udrželi náskok minimálně 15 bodů, který se nám podařilo urvat již na začátku utkání díky celoplošné obraně.

Sokol Pražský: Tygři Praha B - 101:22
Cílem zápasu proti Tygrům B bylo podat vyrovnaný výkon a vyzkoušet si situace, na které ve vyrovnaných zápasech není prostor. Úvodní šňůra 17:0 v náš prospěch znamenala excelentní start, potom jsme ovšem v disciplinovanosti mírně polevili, což se projevilo neproměňováním jasných situací a lacinými chybami v obraně. Celkový výkon hodnotíme pozitivně, každopádně 40 daných bodů za první čtvrtinu a 2 obdržené body za třetí jasně signalizují, že jsme se mohli zastavit vysoko nad stobodovou hranicí a soupeře pustit k ještě méně zakončením.
Turnaj i přes výhrady vnímáme nadmíru pozitivně - ve všech zápasech jsme přesvědčivě zvítězili a kluci projevili herní myšlení, chvílemi dokonce i nad rámec trenérských pokynů (hoď a běž, střelba za tři body, zabavení obránce ve prospěch týmu). Současně vykrystalizovaly nedostatky, na kterých budeme následující měsíc pracovat, abychom na dalším kvalifikačním turnaji předvedli ještě lepší a suverénnější výkony.

JIŽNÍ SUPI
První hrací víkend U13 přinesl první výhru
První říjnový víkend sehrálo naše družstvo U13 první kvalifikační turnaj Pražského přeboru. Celkem
jsme se utkali se třemi týmy a měli možnost poměřit síly s různě kvalitními soupeři.

TJ Sokol Pražský – Jižní Supi 84:29 
Hned v prvním ostrém zápase jsme se utkali s pozdějším vítězem tohoto kvalifikačního turnaje a zdálo se, jako by se kluci najednou zalekli síly soupeře. Časté nevynucené chyby nám bránili dostat se vůbec ke kvalitnímu zakončení a koncentrovanost a nasazení nám bohužel také chybělo. I přes pár slibných chvil jsme bohužel s výkonem
v zápase nemohli být spokojeni a potřebovali se oklepat do dalšího zápasu.

 

Tygři Praha B – Jižní Supi 48:52 
Ještě jsme nestačili pořádně vydechnout a už nás čekal další soupeř, nyní poznatelně hratelnější. Začátek zápasu nám však opět utekl, ale když jsme si vzali time-out na vzpamatování se, povedlo se nám otočit skóre a vedení až do konce zápasu neztratit. Bohužel se nám nedařilo vybudovat si větší náskok, především kvůli špatné úspěšnosti střelby a neustávajícím nevynuceným chybám. Přestože výkon opět nebyl optimální, podařilo se nám urvat první důležité vítězství v sezóně.

Jižní Supi – TJ Sokol Dubeč 41:84 
V neděli jsme se sešli v lehce proměněné sestavě a čekal nás opět nesnadný soupeř. Přesto se nám na ně podařilo v první čtvrtině vletět jako praví supi a první čtvrtina tak skončila překvapivě v náš prospěch. Možná jsme se až příliš nechali ukolébat výsledkem, jelikož hned v druhé čtvrtině nás soupeř totálně přejel a bylo o výsledku rozhodnuto. I přes snahu o změny v sestavě se nám již nepodařilo vyrovnat se soupeři, a tak jsme si odnesli možná až krutý výsledek. Bohužel individuální výkony rozhodli výsledcích, které jistě mohli vypadat daleko příznivěji, pokud by tomu odpovídali příslušné výkony. Je teď pouze na nás, abychom se v dalším měsíci zaměřili na naše slabiny a ukázali za měsíc proti stejným soupeřům patřičný progres.

 

zpět do novinek

Pozvánka

F1 - soutěž dohrána 

F2- 27.-28.4.

Pořadatelé:

Jižní Supi
Sokol Dubeč
Sokol Vyšehrad
Sokol Žižkov

 

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. TJ Sokol Dubeč
3. Sokol Kbely
4. USK Praha B
5. Sokol Žižkov cubs
6. USK Praha A
7. PORG Basket
8. BA Radotín
9. Sokol Vyšehrad
10. Basketbal Kunratice
11. T. J. Sokol Pražský
12. BA Sparta
13. Jižní Supi
14. SK Velká Ohrada

 

 

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

64%

NE

 

36%

| celkový počet hlasů: 14 |