Rozhodnuto

17.11.2022 15.08 | Sev | 243 přečtení

Po dvou kavlifikačních turnajích se rozhodlo o rozdělení 16 týmů do skupin F1 a F2.

F1: Tygři Praha, Sokol Pražský, USK Praha, Sparta Praha, Sokol Dubeč,
      BA Radotín

F2: Sokol Kbely, Jižní Supi, BK Kralupy nad L., Kačeři U13, Tygři B,
      Sokol Vyšehrad

Výsledky kvalifikačních skupin:

Skupina A

1. Tygři Praha A 4 3 1 342:104 7
2. BA Sparta 4 3 1 183:199 7
3. Sokol Kbely 4 0 4 98:320 4

Skupina B

1. TJ Sokol Pražský 6 5 1 432:218 11
2. TJ Sokol Dubeč 6 5 1 438:216 11
3. Jižní Supi U13 6 2 4 226:389 8
4. Tygři Praha B 6 0 6 178:451 6

Skupina C

1. USK Praha 6 6 0 718:113 12
2. BA Radotín 6 4 2 485:189 10
3. BK Kralupy junior 6 2 4 161:481 8
4. Sokol Vyšehrad 6 0 6 65:646 6

Ohlasy z webů:

SOKOL PRAŽSKÝ
U13 podali v Dubči nepříliš přesvědčivé výkony

O víkendu 5.-6. 11. jsme v Dubči odehráli druhý kvalifikační turnaj. Naším cílem bylo udržet dosavadní neporazitelnost, což se bohužel nepodařilo.

Jižní Supi: Sokol Pražský - 27:59

První zápas proti Jižním Supům byl negativně ovlivněn pozdním příchodem množství hráčů na sraz. Přestože jsme si tedy vytyčili vstoupit do zápasu iniciativně a od začátku dominovat, byla z naší strany mdlá a nekoncentrovaná první čtvrtina vyrovnaná. Hlavními nedostatky byly obrana 1 na 1 a množství nevynucených ztrát, které hned v zárodku zmařovaly naši snahu o rychlé protiútoky. Hrát podle vlastních představ se nám podařilo až v poslední čtvrtině, kterou jsme ovládli 22:1. Pozitivem celého zápasu je právě poslední čtvrtina, celková hořká pachuť nicméně vyplývá ze skutečnosti, že jsme se "probudili" až v závěru hry.

Sokol Pražský: Sokol Dubeč - 46:69

Druhé, klíčové utkání proti Dubči následovalo hned po prvním zápase. Věděli jsme, že nám nesvědčí zatažená obrana Dubče ani jejich malé hřiště a také že vzájemné zápasy jsou zpravidla vyhrocené. Navzdory tomu jsme brzy podlehli emocím a soustředili se více na rozhodčí než na vlastní výkon. Takto rozložení jsme se přizpůsobili soupeřově hře, hráli jsme tedy pomalu, nekolektivně a bez patřičné energie, potřeba bylo naopak využít co nejvíc rychlých protiútoků a sdílením míče rozpohybovat statickou obranu Dubče. Zápas tak ukázal, že je potřeba v dalších týdnech zapracovat mimo jiné i na útočném systému, abychom si příště mohli vypomoct naučenými pohyby.

Tygři Praha B: Sokol Pražský - 32:74

V neděli jsme odehráli zápas proti B týmu Tygrů Praha, kteří přes svůj nižší věk srdnatě bojovali. Nám se dařilo vyvolat tlak na hráče s míčem, horší byla již výpomoc ze slabé strany a obecně obrana hráčů bez míče. Tygry důsledně praktikované hoď a běž nás trápilo po celý zápas, což je způsobeno spíše nekoncentrovaností hráčů nastupujících do zápasu po střídání, než efektivností samotné akce. Dalším úkolem do nejbližších tréninků tak bude pracovat také na týmové obraně.

Do dalších zápasů, které již odehrajeme s novými a náročnějšími soupeři, zbývá měsíc a my máme rozhodně na čem pracovat. Věřím ale, že skrze dobrou docházku a kvalitní trénink se vrátíme silnější a připravení konkurovat elitním pražským týmům.

SOKOL DUBEČ
U13 druhý turnaj

O víkendu jsme doma pořádali druhý turnaj kvalifikační skupiny. Díky dobrému a soustředěnému výkonu se nám podařilo vrátit Sokolu Pražskému porážku z předchozího utkání a vyhráli jsme přesvědčivě o 23 bodů. Velmi nám pomohla účast na Ceyblu v Č. Třebové, kde se kluci otrkali a tentokrát zúročili zkušenosti tam získané. V dalších dvou zápasech jsme vyhráli v pohodě o 50 a 60 bodů s Tygry B a Jižními Supi a hlavně každý kdo nastoupil skóroval! Díky druhému místu ve skupině jsme postoupili do finálové skupiny, kde nás už ale budou čekat jen silní soupeři, takže od teď už bude potřeba vždy hrát alespoň jako tentokrát se Sokolem. Ale kluci už vědí, že to jde, tak snad budou pokračovat v podobných výkonech i nadále.

JIŽNÍ SUPI
U13 si odnáší stejnou bilanci jako před měsícem

První listopadový víkend se nesl ve znamení druhého kvalifikačního turnaje a naši svěřenci změřili síly se stejnými soupeři jako minulý měsíc a mohli tak porovnat progres za uplynulých 5 týdnů.

Jižní Supi – Sokol Pražský 27:59

V prvním zápase nás čekal soupeř, proti kterému jsme se naposledy trápili celý zápas. Tentokrát se však supi rozhodli přestat tahat za kratší konec a se sokolíky sehráli velmi povedené utkání. První tři čvrtiny se nám dařilo kvalitně bránit na nohou a v útoku pohybem přehrávat soupeře a kdyby nebylo několika neproměněných vyložených šancí, tak vstupujeme do závěru zápasu za vyrovnaného stavu. V poslední čtvrtině se už soupeř rozehrál a my se i kvůli fyzické únavě nedokázali dostávat do střeleckých příležitostí a soupeři se tak na závěr podařilo navýšit skóre.

Jižní Supi – Tygři Praha B 50:38

Dále nás čekalo utkání, ze kterého jsme si odnesli první výhru v sezóně a na kluky jsme apelovali, že se jedná o zápas, který by měl skončit o dvacet bodů pro nás. Bohužel jsme nenavázali na výkon z prvního zápasu a první čtvrtinu jsme doslova prospali. Když jsme si vyjasnili, že s takovýmto nasazením nelze zápas vyhrát, naše hra se trochu zlepšila. Přestože jsme si často i kvůli vlastní impotenci v zakončení nedokázali vytvořit větší náskok, vítězství jsme si do konce hry pohlídali.

TJ Sokol Dubeč – Jižní Supi 76:27

Poslední utkání jsme se sehráli proti domácímu spřátelenému týmu z Dubče a přestože se jednalo o papírově silnějšího soupeře, úvodní minuty se klukům skvěle dařilo držet tempo protějšího týmu. I díky pohledným akcím a týmové hře bylo na tabuli vyrovnané skóre, ale pak najednou přišlo totální odmlčení týmu, nikdo si nepomáhal a rozdíl jen narůstal. Supi už svým výkonem nijak nedokázali zareagovat na vývoj utkání a zápas se tak dohrál v podobném duchu.

Poslední utkání tak trochu udělalo kaňku na v celku povedeném víkendu a ukázalo se, že někteří hřáči potřebují zapracovat i na základních pokynech od trenéra. V další části soutěže se budeme setkávat s vyrovnanějšími soupeři a proto bychom si měli začít odvážet více vítězství.

 

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

F1 - soutěž dohrána 

F2- 27.-28.4.

Pořadatelé:

Jižní Supi
Sokol Dubeč
Sokol Vyšehrad
Sokol Žižkov

 

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. TJ Sokol Dubeč
3. Sokol Kbely
4. USK Praha B
5. Sokol Žižkov cubs
6. USK Praha A
7. PORG Basket
8. BA Radotín
9. Sokol Vyšehrad
10. Basketbal Kunratice
11. T. J. Sokol Pražský
12. BA Sparta
13. Jižní Supi
14. SK Velká Ohrada

 

 

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

64%

NE

 

36%

| celkový počet hlasů: 14 |