Jaké byly NF a F starších minižáků a minižákyň

30.07.2017 22.12 | hor | 1147 přečtení

Závěrečné vrcholné trunaje kategorie U13 měly své vrcholy v Praze pro chlapce a v Litoměřicích pro dívky. Festyvaly chlapců i dívek se odehrál v Ostravě.
Článek a výsledky převzaté z webových stránek minibasketbal.cz

Národní finále starších minižáků U13 pořádala o prvním květnovém víkendu BŠ Tygři Praha. Finále se zúčastnilo celkem dvanáct týmů, a kromě domácích na něm byly týmy USK Praha, BK Klatovy, Nymburk, Snakes Ostrava, Slavia Kroměříž, Sokol Pražský, Sršni Písek, Horejsek Děčín, BK Pardubice, BK Holice a Renocar Podolí.
Tradičně týmy utvořily čtyři skupiny po třech, ze kterých postoupily první dva celky.
Ze skupiny A postoupil z prvního místa USK Praha, druhou příčku obsadily Klatovy a nepostupová příčka zbyla na Nymburk.
Ve skupině B se nejvíce dařilo Sokolu Pražskému, který obsadil první místo. Druhý skončil tým Snakes Ostrava a třetí bez výhry skončila Kroměříž.
Skupina C nabídla dvě jasné výhry a první místo Děčína, druhou příčku obsadili Sršni z Písku a třetí Pardubice.
Poslední skupinu D ovládlo Podolí, na druhém místě skončili domácí Tygři a třetí skončily Holice.
Nepostupující týmy si křížem zahrály o postup do zápasu o deváté nebo o jedenácté místo a o devátou pozici nakonec hrály celky Nymburka a Holic. Po výsledku 63:36 se radovaly Holice a skončily deváté. O jedenáctou pozici si zahrál celek Kroměříže proti Pardubicím a Kroměříž zvítězila 60:34.
Ze čtvrtfinále postoupila do souboje o medaile tato čtveřice. USK Praha (porazil Písek 70:43), Sokol Pražský (porazil Tygry Praha 60:42), Snakes Ostrava (porazili Podolí 80:33) a Děčín (porazil Klatovy 63:33).
Neúspěšní čtvrtfinalisté se utkali o páté až osmé místo a nejlepší z nich bylo Podolí, které nejprve porazilo Klatovy a poté i Písek 53:47 a skončilo páté. Sršni skončili šestí a o sedmé místo si to rozdali domácí Tygři Praha a Klatovy. Lepší byl domácí tým a slaví tak sedmou příčku.
Velkou bitvou bylo semifinálové derby mezi USK a Sokolem Pražským, které po vyrovnané koncovce dopadlo lépe pro Sovy. USK zvládl zápas 58:55 a postoupil do finále. Druhé semifinále bylo jasnou záležitostí Snakes Ostrava, kteří přehráli Děčín 81:43.
Třetí příčka patří nakonec Sokolu Pražskému, který si v dalším vyrovnaném zápase poradil s Děínem 58:53 a odváží si bronz.
Zlato patří po obrovské bitvě Snakes Ostrava. Hostující celek udolal USK Praha 35:34 i přesto, že Sovy daly posledních osm bodů zápasu. Nejlepším střelcem vítězů byl s osmi body Navrátil, USK vedl také s osmi body Tomáš Palas.Místo 

Termín: 5.-7.5.2017
Konečné pořadí:
1. 
Snakes Ostrava
2. USK Praha
3. Sokol Pražský
4. BK Horejsek Děčín
5. SK Renocar Podolí
6. Sršni Písek
7. BŠ Tygři Praha
8. BK Klatovy
9. BVK Holice
10. BK Nymburk
11. Slavia Kroměříž
12. BK Synthesia Pardubice

ALL STAR:
Ježek Jakub (Děčín)
Lilele Cedric (Sokol Pražský)
Olbort Tomáš (SK Renocar Podolí)
Palas Tomáš (USK Praha)
Křenek Jan (Snakes Ostrava)

Nejlepší střelec:
Jan Polívka (SK Renocar Podolí)

MVP:
Jan Leibner (Snakes Ostrava)

hodnotící zpráva delegáta

 


Starší minižákyně sehrály Národní finále v Litoměřicích a finále se kromě domácího Slovanu zúčastnilo dalších jedenáct týmů. Patří mezi ně OSK Olomouc, BK Havířov, ŠBK Sadská, BK Studánka Pardubice, DBaK, Sluneta Ústí nad Labem, USK Praha, BA Sparta, BK Strakonice, SŠMH Brno a Sokol Hradec Králové.
Minižačky byly znovu rozděleny do čtyř skupin po třech týmech a postupovaly nejlepší dva týmy.
Ve skupině A dominoval Hradce Králové, druhé místo obsadily Litoměřice a třetí byla Olomouc.
Skupinu B ovládly Strakonice, druhé skončilo Ústí a třetí Pardubice.
Ze skupiny C postoupilo z prvního místa Brno a z druhého USK Praha. Třetí skončila Sadská.
Poslední skupinu vyhrála Sparta, druhou příčku obsadilo DBaK a třetí skončil Havířov.
Ze čtvrtfinále postoupily Strakonice (výhra nad DBaK 94:31), Hradec Králové (výhra nad USK Praha 78:29), BA Sparta (výhra nad Ústím 47:42) a Brno (výhra nad Litoměřicemi 54:22).
Nepostupující ze skupiny si zahrály o deváté až dvanácté místo. Jedenáctou příčku pro sebe vybojoval Havířov výhrou nad Olomoucí 57:45. Deváté skončily po výhře 44:41 nad Sadskou Pardubice.
Poražení čtvrtfinalisté hrály utkání o páté až osmé místo a nejvíce se dařilo USK, který skončil výhrou nad Ústím 50:46 pátý. Sedmou příčku pro sebe získaly domácí Litoměřice. Slovan zdolal DBaK 47:43.
Ze semifinále postoupily do boje o zlato celky Hradce Králové a SŠMH Brno. Hradec porazil Strakonice 85:33 a Brno přehrálo Spartu 47:36.
Třetí místo a bronzové medaile pro sebe získaly Strakonice. Minižačky ze Strakonic přehrály Spartu 53:46.
Finále bylo jasnou záležitostí Hradce, který si poradil s Brnem 64:41.

Termín: 5.-7.5.2017
1. Sokol Hradec Králové
2. SŠMH Brno
3. BK Strakonice
4. BA Sparta Praha
5. USK Praha
6. Sluneta Ústí nad Labem
7. Slovan Litoměřice
8. DBaK
9. BK Studánka Pardubice
10. ŠBK Sadská
11. BK Havířov
12. OSK Olomouc

ALL STAR:
Kateřina Andresková (SŠMH Brno)
Veronika Vojtíková (BA Sparta)
Barbora Soukupová (BK Strakonice)
Anna Dospělová (SŠMH Brno)
Nikola Šafránková (Sokol Hradec Králové)

MVP: 
Jessica Nechanická (Sokol Hradec Králové)

hodnotící zpráva delegáta


V Ostravě uskutečnily festivaly starších minižáků a minižákyň U13.
Festival dívek U13.
Do Ostravy přijelo deset týmů děvčat ve složení BSK Continental Jičín, Basket Ostrava, HB Basket Praha, TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou, Basketbalová škola Praha, SK Podolí, BK Brandýs nad Labem, KP Brno, Slovanka Praha a SBŠ Ostrava.
Dívky byly rozděleny do dvou pětičlenných skupin, kde se utkaly každý tým s každým. Týmy se pak podle postavení v tabulce utkaly se stejně úspěšným celkem z druhé skupiny o umístění.
Páté místo v obou skupinách obsadily bez výhry dívky z Brandýsa a Basket Ostrava. Duel o deváté místo vyšel lépe Středočeskému týmu, který zvítězil 32:27.
Čtvrtá příčka v obou skupinách připadla týmům s jednou výhrou, a to Podolí a Jablonci. Tyto celky se utkaly v souboji o sedmé místo, a to po výsledku 46:37 připadlo Podolí.
Dvě výhry ve skupině získaly a třetí místo obsadily dva týmy z Prahy. Ve skupině A byla třetí Slovanka a v B skupině skončila na třetím místě Basketbalová škola Praha. BŠ Praha poté ovládla zápas o páté místo, když zvítězila 58:37.
Těsně od finále, a tedy na druhém místě ve své skupině skončily celky DSK Jičín a HB Basket Praha. Ty si to rozdaly o bronzové medaile, které získal výhrou 60:33 tým z Prahy.
Nejlepší dva týmy z obou skupin, které na své cestě ani jednou neprohrály, si zahrály o zlato. Ze skupiny A postoupila domácí SBŠ Ostrava a z „béčka" KP Brno. Zlato pak připadlo po výhře 48:29 domácím děvčatům z Ostravy.

Hodnotící zpráva delegáta


Festival chlapců U13 měl pouze osm účastníků, a to BK Příbor, JBC Tygři Brno, BK Lions Jindřichův Hradce, TJ Sokol Kbely, SAM Brno, BA Sparta Praha, Sokol Šlapanice a BK Kladno.
Osmička byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin, ze kterých nejlepší dva týmy postoupily do semifinále a třetí se čtvrtým týmem hrály o páté až osmé místo.
Ze první skupiny postoupily do semifinále celky Příboru, který ani jednou neprohrál a JBC Tygři Brno, který nestačil právě jen na Příbor. Z vyrovnanější skupiny B postoupilo na skóre z první příčky SAM Brno a z druhé také s dvěma výhrami a jednou porážkou BA Sparta.
Do duelu o páté místo se z nepostoupivších týmů probojoval Jindřichův Hradec, který přehrál Šlapanice a Kladno, které porazilo Kbely.
Pátý skončil po výhře 58:47 nad Kladnem tým od Vajgaru a sedmý tým Sokol Kbely, jenž zdolal Šlapanice 43:36.
Semifinálový program nabídl duely Příboru se Spartou a brněnské derby mezi SAM a JBC Tygři. Vyrovnané první semifinále nakonec skončilo lépe pro Příbor, který udolal Spartu 49:40. Druhé semifinále vyznělo jasně pro SAM Brno. Minižáci SAM zdolaly Tygry 47:26.
Třetí příčka a bronzové medaile putují i tak do Brna, protože Tygři se po těžké porážce v semifinále oklepali a zdolali Spartu 39:29.
Finále pak bylo záležitostí kluků z Příboru, kteří porazili SAM Brno 38:27.

Hodnotící zpráva delegáta

zpět do novinek

Pozvánka

F1 - soutěž dohrána 

F2- 27.-28.4.

Pořadatelé:

Jižní Supi
Sokol Dubeč
Sokol Vyšehrad
Sokol Žižkov

 

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. TJ Sokol Dubeč
3. Sokol Kbely
4. USK Praha B
5. Sokol Žižkov cubs
6. USK Praha A
7. PORG Basket
8. BA Radotín
9. Sokol Vyšehrad
10. Basketbal Kunratice
11. T. J. Sokol Pražský
12. BA Sparta
13. Jižní Supi
14. SK Velká Ohrada

 

 

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

64%

NE

 

36%

| celkový počet hlasů: 14 |