Ohlasy na 4. turnaj

18.02.2018 10.41 | Sev | 823 přečtení

Přináším ohlasy z webových stránek klubů ze 4. turnaje.

HB Basket:

U11 mě ale udělaly radost. Tedy, zase se vraťme na zem….radost mě udělaly především výsledkem, neboť ve hře samé jsem viděla ještě hodně nedostatků, které bych tam už vidět nechtěla. V této kategorii nás marodka postihla asi nejvíce. Naštěstí jsme ale v sobotu měly nejlehčí soupeře. Radotín jsme porazily krásným výsledkem 100:0. Říčany jsme přehrály asi o 130b. Tam zazářila Natálie. Soupeř ji zapomněl bránit a tak během 6min dala 22b. Prakticky se vůbec nehnula z jednoho místa, někdo získal míč, Natka si zavolala, dostala přihrávku a skórovala. Naprosto 100%ntní úspěšnost. V neděli nás čekalo BŠ a tam jsem si jista tedy vůbec nebyla. Holky se ale se situací popasovaly dobře, všechny se snažily, aktivně se po nemoci zase zapojila Síma, bojovaly jsme, jen Slunce mělo zataženo. Sice to trošku na bodech a i ve hře vypadalo, že hrajeme Ema a Martina proti BŠ, ale zvládly to výborně. I kdyby nikdo další nedal ani koš, tyto dvě sami soupeře porazily 41:30.

 

BA Sparta

Holky mají za sebou úspěšný víkend!

BA Sparta- BŠ Praha 48:29 (12:10)(8:6)(18:9)(10:4)

14 Potužníková, 12 Lounová, 10 Kramosilová, 4 Barešová, 4 Lomičková, 4 Dupačová

BA Sparta- Basket Říčany 71:5 (17:2)(16:0)(18:0)(20:3)

20 Potužníková, 14 Lounová, 12 Kostjuková, 10 Dupačová, 6 Diabelková, 2 Barešová, 2 Lomičková, 2 Pataradisová, 2 Piloušková, 1 Neumarová

BA Sparta- BA Radotín 78:22 (32:1)(10:6)(16:8)(20:7)

22 Lounová, 14 Piloušková, 12 Neumarová, 10 Dupačová, 8 Kramosilová, 4 Barešová, 4 Vinklářová, 4 Kostjuková

Holky mají za sebou úspěšný víkend. Podaly nebojácný, přesvědčivý výkon. Do všech zápasů se vrhly s chutí. Někdy jsem musela klidnit lavičku, často padaly dotazy znění:,, Paní trenérko můžu ještě hrát,?" :-) V sobotu porazily Tygřice z Prahy v neděli Říčany a Radotín. Dařilo se jim posouvat míč rychle dopředu. Vybíhaly do rychlých protiútoků. Někdy jim dalo práci úspěšně zakončit. Koš ostřelovaly, ale to je v této kategorii běžné. Důležité je, že se viděly. Velkou pochvalu dostane Zoe, která se zlepšila v obraně a dařilo se jí i v útoku. Anetka, Bára organizovaly hru s jistotou a přehledem. Bary, Kamča, Dupča, Sára, Piloušek běhaly do rychlých protiútoků. Sofie s Lomičkou velmi dobře přihrávaly. Aničky, Ďáblík a ostatní bránily a bojovaly o každý míč. Každá hráčka přispěla svou osobitostí. Dohromady to dalo dobře fungující celek. Je to tým, který se zlepšuje a dělá nám radost!


BŠ Praha

Dívky U11 – Málo hráček, málo vítězství

Název článku vypovídá o všem. O víkendu 27.-28.1. naše děvčata odehrála další turnaj pražského přeboru kategorie U11. Bohužel ani jeden den (sobota,neděle) jsme nebyli kompletní a tak jsme nemohli pomýšlet na ledajaké výsledky. Jenže holky moc dobře znám, na trénincích před zápasy jsou plné elánu a energie, což ukázaly i na pátečním tréninku, kdy před víkendem hrály proti klukům. Kluci nestíhali a holky si z nich doslova dělaly trhací kalendář. To pro mě bylo příslibem, že víkend by nemusel být tak špatný jak bych očekával.

A ejhle! Sobota ráno, vejdu do modřanské tělocvičny a tam 13 holek, které mají svěšené hlavy, úsměvu se žádného nedočkám a chuť k zápasu by člověk marně pohledal. První zápas jsme nastoupili proti holkám z USK, chtěl jsem jim vrátit porážku z minulého kola, ale v  tu chvíli jsem byl asi jediný, možná najdu dvě-tři jména, která se o to snažila taky. Jenže tenhle sport, kort minižákovský basketbal potřebuje minimálně 10 dětiček co se o vítězství poperou. Jenže z 13 holek byly už dvě hlavou na dovolené, 3 pořádně celý týden netrénovaly a zbytek děvčat spinkalo :-). Utkání jsme prohrály, to mi tak nevadí. Vadí mi přístup! Furt mluvíme o malých holčičkách, ty především mají mít ze sportování radost. A já vím že tu radost mají, když porazí družstva jako Radotín či Říčany o parník, ale proti silnějším soupeřům máme velký blok, a to zbytečný.

Druhý zápas jsme sehrály se Spartou. Chvíli svitla naděje, že holky se konečně schopí a budou hrát. Ano, chvíli jim to vydrželo, ale na Spartu to nestačilo. Rozhodně byl výkon o dost lepší, než v utkání s USK.

Nastala neděle ráno a já nevěděl kolik nás vlastně bude, počítal jsem že asi 8-9 hráček, no co.. počty mi moc nejdou a hráček se sešlo 11, z toho jedna vylezla rovnou z postele. V tak malém počtu nemůžeme pomýšlet na vítězství proti HB ani náhodou. Jenže soupeřky zasáhla taky dost velká marodka a dovolené. Stačilo v tomto zápase ubránit dvě hráčky a mohli jsme pomýšlet na vítězství, to se nestalo a tyto dvě hráčky rozhodly utkání v náš neprospěch. I tak musím naše holky pochválit, předvedené nasazení bylo už o dost lepší než v sobotu.

Poslední zápas nás čekala Slovanka, první čtvrtinu začaly holky šíleně a já myslel že dostanu infarkt. Naštěstí od druhé čtvrtiny přišlo razantní zlepšení a Slovanku jsme udolali o 20 bodů.

Velké dík patří 11 statečným malým tygřicím za odedřenou neděli!

 

zpět do novinek

Pozvánka

Soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. USK Praha
2. Basket Slovanka
3. HB Basket 
4. BA Sparta 
5. Tygři Praha
6. BK Studánka Pardubice

Anketa

Trénuješ sama o prázdninách?

ano

 

20%

občas

 

80%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 5 |