Další zlepšení

31.01.2023 15.06 | Sev | 193 přečtení

Pokud mohu mluvit za svůj tým U11, vidím u hráčů určitý posun, oproti říjnovému prvnímu turnaji. To je pro mě důležité vidět, že hráči se herně posouvají, ale je to o tom, že hráči chodí na tréninky a pravidelně trénují. Výsledky nejsou důležité, jako vědět, že práce má smysl.

Tabulka se trochu upravila, ale je ještě sousta zápasů před námi a vše může být jinak.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. Tygři Praha 16 15 1 1283:454 31
2. USK Praha 16 12 4 891:562 28
3. TJ Sokol Dubeč 16 12 4 908:583 28
4. TJ Sokol Pražský 16 11 5 858:627 27
5. Sokol Žižkov Cubs 16 6 10 792:816 22
6. Sokol Kbely 16 6 10 643:774 22
7. BA Radotín 16 5 11 669:989 21
8. BA Sparta 16 5 11 611:967 21
9. Basketbal Kunratice 16 0 16 405:1288 16

Ohlasy z webů:

SOKOL PRAŽSKÝ
První stovka
Kategorie U11 má za sebou další zápasy Přeboru Prahy, kdy na domácí palubovce přivítala v sobotu Sokol Žižkov a Sokol Kbely, v neděli pak Tygry Praha a BA Radotín.

Jako první sobotním utkání jsme odehráli se Sokolem Žižkov, s kterým jsme koncem listopadu na Žižkově vyhráli rozdílem 8 bodů v napínavé koncovce. Utkání nám mělo napovědět, jak herně jsme se posunuli a jak zvládáme základní činnosti, tedy postavení
v obraně, přihrávky a postavení v útoku.
Do utkání jsme vstoupili bojovně a snažili se plnit úkoly zadané trenéry. Rychlý přechod do útoku a bojovnost byly hlavní zbraně vítězství.
SP - Sokol Žižkov 72:38

Ve druhém utkání soupeř nekladl na nás žádný tlak, tak jsme si mohli vyzkoušet jednoduché akce „hoď a běž“, rychlý přechod do útoku, občas i pěknými přihrávkami.
SP – Sokol Kbely 59:35

V nedělním prvním utkání jsme poměřili síly s Tygry Praha, s kterými jsme v listopadu prohráli o 40 bodů a věděli jsme, že to bude těžké utkání. Proto jsme toto utkání zařadili na programu jako první, abychom nevyužívali únavy soupeře.

Se soupeřem jsme drželi vyrovnaný výkon do poloviny druhé čtvrtiny, kdy skóre bylo 10:11 pro soupeře. Od této chvíle už vedení zůstalo na opačné straně. Zaostávali jsme v rychlosti, herních dovednostech a doskocích. Přesto z výkonu hráčů nemám špatný pocit, protože soupeř má více zápasových zkušeností. Věřím, že časem naši kluci tyto zkušenosti, které jim momentálně schází, doženou a budeme hrát vyrovnaná utkání.
SP – Tygři Praha 26:59

V posledním utkání hracího víkendu nás čekal tým z Radotína, který přijel pouze s 11 hráči a utkání byla pro ně určitě náročná. Radotín spoléhá na své dva hráče, každý v jedné pětce, kteří obstarají 95 % bodů, což byla i pro nás zkušenost, ubránit takové hráče. Basketbal je týmový sport, proto mám radost, že z našich hráčů téměř všichni bez problémů skórovali. „Třešničkou na dortu“ byla pokořena první 100 bodová hranice
o kterou se postaral Albrecht. Pochvala pro celý tým, že udrželi vysoké tempo utkání až do konce!!!
SP – BA Radotín 108:39

Plné hlediště hlasitě povzbuzujících rodičů, to je přání každého trenéra. Za to Vám moc děkuji, že podporujete děti, zároveň prosím respektujte roli trenérů, děti jsou pak zmatené, když slyší tolik pokynů. Přesto Vás mám ráda ????


TYGŘI PRAHA
Kluci U11 vítězný víkend -
PETRA MICHALKOVA 

 

Kluci U11 mají za sebou další turnaje PP. Tentokrát jsme si zahráli dva výborné zápasy. V sobotu jsme hostili v Jenči kluky Z Kunratic a USK. Při začátku zápasu s Kunraticemi jsme si s Lukášem mysleli, že dostaneme infarkt. Kluci předváděli neuvěřitelnou holomajznu. Byli nekoncentrovaní, nebránili, nechytili balon. Kunraticím jsme sice nadělili přes sto bodů, ale výkon nebyl optimální. Čekal nás druhý a )plně jiný soupeř, kluci z USK. Zápas byl od začátku vyrovnaný a lehce navrch měl celou dobu soupeř. Minutu do konce jsme byli minus 5 bodů. Nastala doba oddechových časů a uklidňování našich Tygrů, kteří propadali panice. Po několika dětských chybách soupeře jsme dokázali stav upravit na -1 a měli v držení míč cca 5 sekund před koncem. Nájezd Adama bohužel nedává, doskok Andrého a s klaksonem padá koš. Výhra o bod. Kluci nadšení, soupeř slzičky, Tentokrát nám bylo kluků z USK líto, hráli pěkně, celý zápas měli lehkou převahu a nakonec se k nim štěstí otočilo zády. Nicméně to byl moc hezký zápas kategorie U11.

V neděli jsme na Sokole pražském odehráli další kvalitní utkání s domácími Sokolíky. Zde sice nebyl průběh tak dramaticky, náskok jsme si budovali postupně a velký podíl na celkem vysoké výhře měla druhá pětice, která vytvořila na soupeře dobrý tlak v obraně a mohli jsme tak dávat jednoduché koše z rychlého protiútoku. Hned poté jsme nastoupili proti klukům z Radotína. Hra soupeře byla opřena o individuální výkony dvou hráčů. Ti sice jsou velmi šikovní, ale basket je hra kolektivní a tak od samého začátku bylo jasné kdo bude vítězem tohoto duelu.

Kluci se zlepšovali každým zápasem, je vidět že dlouhé herní pauzy jim nesvědčí. Náš tým je rychlý, hodně aktivní v útoku, ale máme trochu problém s obranou a tento víkend i s bojovností a na to se musíme zaměřit Rodičům děkujeme za podporu, Střelům za výborné řízečky a těšíme se na další várku z kuchyně pani Šárové.

BA SPARTA

Shrnutí víkendových zápasů. Vylepšení herních dovedností

V sobotu jsme odehráli první povánoční zápasy a bylo znát, že jsou kluci úplně bez energie. Neběhali jsme, trápili jsme se v útoku i v obraně a lehce jsme se probrali těsně před koncem.

Ve druhém sobotním zápase už kluci nastoupili s větším odhodláním a i přesto, že jsme vedli, nedokázalai jsme vedení udržet. Bohužel jsme dělali školácké chyby, ze kterých docházelo k trestnému střílení a špatné rozehře. 

V nedělním prvním zápase jsme začali konečně hrát tak, jak je u nás zvykem. Viděli jsme se, nahrávali jsme si, obrana fungovala a přecchody na polovinu soupeře byly rychlé a plynulé a tak jsme si nakonec došli pro vítězství.

Druhý nedělní zápas byl velmi rychlý, překvapili mě někteří kluci, kteří se dlouho v posledních zápasech hledali a jsem ráda, že koše začali střílet jiní, než jen kapitán. Bohužel jsme ale neslavili ani tentokrát, ale oproti prvnímu společnému duelu je to posun k lepšímu.

 

Celkově chci kluky za víkend pochválit. Je vidět velký posun, ovšem, máme před sebou stále hodně práce. Některým se víkend povedl víc, některým méně a někomu vůbec. Ale nadšení do práce nás neopouští a makáme dál!

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha 
2. BA Sparta 
3. Sokol Pražský 
4. Sokol Kbely 
5. USK Praha 
6. PORG Basket
7. TJ Sokol Dubeč
8. BA Radotín
9. Jižní Supi

Anketa

Na co se nejvíce těšíš?

na tréninky

 

29%

na zápasy

 

29%

na turnaje

 

29%

na kamarády

 

14%

| celkový počet hlasů: 7 |