První turnaj za námi

18.10.2018 14.20 | Sev | 1275 přečtení

Nejmladší baskeťáci zahájili svoji soutěž svými prvními soutěžními zápasy, když za víkend každý tým odehrál 4 utkání. V této kategorii asi nejvíce rozhoduje to, kolik hráčů již "má zkušenosti" z loňského roku a mohli hrát se staršími kluky a kdo teprve opravdu začíná. 

Průběžná tabulka:

tabulka
1. USK Praha 4 4 0 375:91 8
2. Basketbalová škola Praha 4 3 1 329:144 7
3. BA Sparta 4 3 1 252:149 7
4. TJ Sokol Pražský 4 3 1 236:177 7
5. TJ Sokol Dubeč 4 2 2 177:157 6
6. BA Radotín 4 1 3 165:194 5
7. Sokol Kbely 4 1 3 146:231 5
8. NBK Praha 2008 4 1 3 83:393 5
9. Jižní Supi 4 0 4 54:281 4

 

Ohlasy z klubových webů:

SOKOL PRAŽSKÝ

První soutěžní utkání týmu U11 – Milan Voračka
První turnaj na Královce jsme byli stoprocentní a až v druhém dni jsme si připsali první porážku na domácí palubovce.

Sobota 13.10.

Radotín – Sokol Pražský              32:70     (2:22 14:36 18:57)

Střelci: Brezík 23, Nosek V. 12, Simaichl 6, Louda 6, Vojta 6, Demčenko 5, Gregor 4, Šmíd 2, Kraj 2, Cerkovnij 2, Voračka 2

Nejlepší hráč utkání dle trenéra: Brezík

Sokol Pražský – NBK                      72:23     (20:4 38:7 58:17)

Střelci: Brezík 22, Nosek V. 12, Simaichl 12, Gregor 6, Vojta 6, Demčenko 4, Hájek 4, Krátký 2, Šmíd 2, Louda 2

Nejlepší hráč utkání dle trenéra: Nosek V.

V obou utkáních jsme hráli velice dobře. V zápasech se projevili herní zkušenosti kluků, kteří hrají s týmem U12 a jejich výkon pomohl i ostatním, kteří se k nim díky výborné bojovnosti přidali. Velké hřiště nám překvapivě nedělalo problémy a po fyzické stránce jsme obě utkání zvládli výborně i díky vyrovnané rotaci hráčů.

 

Neděle 14.10.

Sokol Pražský – BA Sparta           35:76     (2:20 14:40 21:52)

Střelci: Simaichl 8, Nosek V. 8, Brezík 7, Krátký 4, Šmíd 2, Buchtel 2, Dopita 2, Zamazal 2

Nejlepší hráč utkání dle trenéra: Simaichl

Sokol Kbely – Sokol Pražský      59:46     (6:20 22:33 49:28)

Střelci: Brezík 14, Vojta 12, Nosek V. 11, Kraj 6, Simaichl 6, Dopita 4, Zamazal 2, Šmíd 2, Gregor 2

Nejlepší hráč utkání dle trenéra: Demčenko a Vojta

V neděli nás čekala výrazně těžší utkání. Tým BA Sparta byl nad naše síly a bylo vidět, že tento tým má více kluků, kteří již delší čas hrají a mají více zkušeností. První dvě čtvrtiny jsme byli zakřiknutí a nepřipravení na tlak v obraně, který na nás soupeř vyvíjel. Postupně se hra zlepšovala a druhý poločas jsme bojovali s větší odvahou a chutí. Dávám Spartě rok, maximálně dva a budeme jim směle konkurovat a hrát s nimi vyrovnané partie.

Utkání s Kbelami bylo více o bojovnosti, která nám určitě nechyběla, než o dobrém herním projevu. Hra byla křečovitější a dopustili jsme se většího množství ztrát než by bylo vhodné. Sami jsme si hru komplikovali zhušťováním v prostoru na útočné polovině a hůře jsme se tak mohli prosadit. To je ovšem věc tréninku a k těmto věcem se teprve dostaneme. Pokud budou všichni kluci makat, jako tento víkend, jsem přesvědčený, že náš herní projev se bude zápas od zápasu zlepšovat.

A jestli nás ještě začnou povzbuzovat rodiče při zápasech, budeme brzy nezastavitelní J

Sokolí let

 

 

BASKETBALOVÁ ŠKOLA

 Kluci U11 3x vítězství a 1x prohra  -Petra Michálková

Do soutěže vstoupili i naši nejmladší minižáci. Klučičí soutěž má sice hodně účastníků, ale kvalita jednotlivých účastníků je velmi rozdílná. My si po prvním turnaji odnášíme 3 výhry a jednu velkou prohru.

BŠ Praha   –  Jižní supi    98:9

BŠ Praha   –  Sokol Kbely    84:25

První zápas jsme odehráli na Jižních supech proti domácímu týmu. Hned poté zápas proti Kbelům. Oba sobotní zápasy měly přibližně stejný průběh. Od začátku do konce jsme měli vývoj utkání pod kontrolou. Nicméně výkon našich kluků jen z dálky připomínal to co bych si představovala. V obraně i v útoku panoval chaos. Kluci si hrají vše podle sebe a velmi málo jsou ochotni přijmout jakýkoliv pokyn trenéra. To se nám vymstí v zápasech s lepšími soupeři. Ve druhém zápase proti Kbelům se nás výkon malinko zlepšil, nicméně na hřišti to vypadalo jako když vypustíme pytel blech. To že máme občas problém trefit koš je v této kategorii normální, ale to že máme několika minutové výpadky v obraně, kdy brání z pěti na hřišti pouze jeden či dva, to opravdu nechceme. 

BŠ Praha   –   NBK   118:11

BŠ Praha   –   USK    29:99

V neděli jsme sehráli dva zápasy v naší domácí hale v Jenči. První zápas se nám podařilo dát první stovečku a řízečky nás čekají z kuchyně pana Langa (už se moc těšíme). Nutno podotknout, že kluci výrazně zlepšili pojetí hry, lehce se zklidnili v útoku a rychleji hledali své hráče v obraně. Po pauze, která nám ovšem vůbec nesvědčila, ba naopak, jsme narazili na prvního silného soupeře. Kluci se po třech jasně vyhraných zápasech a hlavně po zmíněné pauze vrátili na lavičku ospalí a naprosto nekoncentrovaní. Rychlost hry USK, rychlost jejich pohybu na hřišti nám na začátku daly velkou lekci. Až tak poslední dvě minuty první čtvrtiny jsme začali zrychlovat. Rázem jsme dokázali alespoň částečně zastavit jejich útok a začalo se hrát na obě strany. Druhá čtvrtina vypadala obdobně. Až v druhé půlce zápasu jsme začali běhat a ukázalo se, že to umíme. Lehce jsme přitvrdili, takže už to nebolelo pouze tygry, ale občas i někoho ze soupeřů. Takových zápasů bychom potřebovali spoustu. Donutilo by to naše kluky dělat vše rychleji, důrazněji. Navíc si musíme zvyknout, že to nejde samo. Že se musí zabojovat i když je soupeř silnější a větší. To se nám zatím nechce a mrzí mě, že některé naše opory radši vzdávají než by se trochu poprali.

O víkendu jsme našli naše slabiny, zjistili jsme co jde a co asi nepůjde vůbec. Našli jsme v našich řadách spoustu malých bojovníků. Na vše navážeme na trénincích, tak prosím o co největší účast. Tým je do budoucna velmi slibný, jen nás čeká moc a moc práce.

BA SPARTA

Minižáci U11 zahájili Pražský přebor – David Zach

O víkendu 13. - 14. října odehráli naši minižáci U11 první čtyři utkání Pražského přeboru.

USK Praha - BA Sparta    64:31

BA Sparta - TJ Sokol Dubeč    75:26

Sokol Pražský - BA Sparta    35:76

BA Sparta - Sokol Kbely    70:24

V sobotu ráno jsme doma v nafukovačce nastoupili proti jednoznačně nejsilnějšímu týmu celého PP U11 USK Praha. První čtvrtina byla vyrovnaná, naši kluci podali dobrý výkon a zaslouženě jsme vedli o 2 body. Ve druhé čtvrtině soupeř dobře pokryl naše stěžejní hráče a my jsme pod takovým tlakem nebyli schopni hrát. Nic se nám nedařilo a navíc jsme přestávali bojovat, což byl největší kámen úrazu. V druhém poločase se situace opakovala, první pětka zahrála slušně, prohrála svou čtvrtinu pouze o 2 koše a v poslední čtvrtině jsme se opět trápili. Utkání nám jednoznačně ukázalo v čem se musíme zlepšit a na čem v nejbližších trénincích zamakáme, aby jsme v prosincové odvetě předvedli lepší výkon.

Druhý sobotní zápas proti Dubči už byl naprosto odlišný. Maximální nasazení v obraně slavilo úspěch. V útoku jsme hráli kolektivně a konečně se nám začalo dařit proměňovat střely z podkoše. V utkání si všichni kluci dostatečně zahráli a vyhráli jsme jasným rozdílem.

V neděli jsme zavítali do Tyršova sálu v Žitné ulici, domácí tělocvičny Sokola Pražského. V prvním zápase proti domácím jsme trápili soupeře dobrou obranou a rychlými protiútoky. Náš útok zdobil přehled a přesné přihrávky na volné hráče. K dokonalosti už chybělo jen přesnější zakončení z podkoše, když naše úspěšnost byla pod 50%.

Druhý nedělní zápas následoval ihned po prvním a čekal nás v něm tým Sokol Kbely. Zápas byl identický tomu předchozímu. Pokračovali jsme v nastolené hře a soupeře jsme jasně přehrávali. Menšího soupeře jsme jasně předčili na doskoku, když jsme jich nasbírali 41. Bohužel nám opět chybělo přesnější zakončení z podkoše, na tom budeme muset jednoznačně do dalších zápasů zapracovat.

Další utkání PP U11 nás čekají za měsíc 10. - 11. listopadu, kdy nám budou soupeři v sobotu BŠ Praha (pořadatel) a BA Radotín, v neděli pak Jižní Supi (pořadatel) a NBK Praha.

 

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha 
2. BA Sparta 
3. Sokol Pražský 
4. Sokol Kbely 
5. USK Praha 
6. PORG Basket
7. TJ Sokol Dubeč
8. BA Radotín
9. Jižní Supi

Anketa

Na co se nejvíce těšíš?

na tréninky

 

29%

na zápasy

 

29%

na turnaje

 

29%

na kamarády

 

14%

| celkový počet hlasů: 7 |