Jaké byly Národní finále nejmladších minižáků

25.07.2017 11.27 | hor | 1124 přečtení

Chlapci odehráli svůj vrcholný závěrečný turnaj v Pardubicích, děvčata v Krnově a turnaj MIX hostil Brandýs nad Labem.
Článek a zprávy delegátů převzaty z webu minibasketl.cz.

Národní finále nejmladšího minižactvo

Na Národní finále minižáků se probojovaly týmy Královští Sokoli, Slavia Kroměříž, BA Nymburk, NH Ostrava, BK Pardubice, Sršni Písek, Loko Plzeň, BA Sparta Praha, Tygři Praha, Basket Příbor, BA Roudnice nad Labem a BC Vysočina. Celky byly rozděleny do čtyřech skupin po třech, odkud dva nejlepší postupovali do čtvrtfinále.
Ze skupiny A postoupili z prvního místa kluci z Nymburka, když vyhráli oba své zápasy ve skupině, druzí byli Tygři Praha a třetí nepostupovou příčku obsadila NH Ostrava.
Skupinu B ovládly dvěma jasnými výhrami domácí Pardubice, druhou příčku si vybojovali kluci z Roudnice a třetí skončil tým Kroměříže.
Ve skupině C se nejvíce dařilo Vysočině, která postoupila po dvou výhrách z prvního místa. Z druhé příčky postoupila Plzeň a na třetím místě zůstali Královští Sokoli.
A nakonec v D skupině kraloval Příbor, jenž po dvou výhrách postoupil z prvního místa a spolu s ním prošel do čtvrtfinále ještě Písek. Na třetím místě zůstala po prohře o jeden bod se Sršni Sparta.
Ze čtyř nepostupujících týmů se do souboje o deváté místo probojovala Ostrava se Spartou a ve vzájemném souboji se dařilo Ostravě, která zvítězila i díky jedenácti bodům Lukáše Kloužka 64:34. Duel zklamaných o jedenácté místo vyšel lépe Hradci Králové, který zdolal i s pomocí 14 bodů Antonína Difka Kroměříž 72:46.
Všechna čtyři čtvrtfinálová utkání měla jednoznačný průběh. Pardubice přestřílely Písek 74:31, když 22 bodů dal Ondřej Krejčík. Nymburk zdolal Plzeň 78:48 s nejlepším střelcem Adamem Adamcem, který dal 22 bodů. Příbor si poradil s Roudnicí i díky dvojici Vojtěch Pustějovský, Viktor Ivánek, kteří se shodli na 14 bodech a Tygři Praha nestačili na Vysočinu, kterou vedli s deseti body Mikuláš Záhořík a Jonaš Merxbauer.
Do souboje o páté místo se z poražených čtvrtfinalistů podařilo proklouznout Plzni a Tygrům Praha, a nakonec byli úspěšnější Pražané, kteří zvítězili 76:63 v čele s Tomášem Šindlerem, který dal 19 bodů. Sedmé místo pak obsadili chlapci z Roudnice, kteří si poradili s Pískem 59:49.
Semifinále mezi Pardubicemi a Nymburem ovládl domácí v čele s Ondřejem Krejčíkem. Ten zatížil konto Nymburka 27 body a pomohl k hladké výhře 78:49. Druhý semifinálový zápas připadl hráčům Příboru, kteří přehráli Vysočinu 73:62 i s pomocí 18 bodů Viktora Ivánka. Jihlavě nestačilo 25 bodů Lukáše Dejmka.
Velmi vyrovnaný byl souboj o třetí místo, který rozhodovala až vypjatá koncovka a radovali se v něm minižáci z Nymburka, kteří urvali výhru nad Vysočinou těsně 68:65. Nejlepším střelcem vítězů byl s 22 body Jakub Černý, na druhé straně mu konkuroval s 18 body Lukáš Dejmek.
Finálový zápas měl jasný průběh, domácí Pardubice si v něm poradily s Příborem 95:47. Střelcem zápasu byl Dominik Chimiak z Pardubic, který dal 19 bodů, hosty držela dvojice Pustějovský - Ivánek se 14 body.

Termín: 21.-23.4. 2017
KONEČNÉ POŘADÍ:
1. BK Synthesia Pardubice
2. Torola Basket Příbor
3. BA Nymburk
4. BC Vysočina
5. BŠ Tygři Praha
6. TJ Loko Plzeň
7. BA Roudnice n/L
8. Sokol Sršni Písek
9. NH Ostrava
10. BA Sparta Praha
11. Královští Sokoli
12. TJ Slavia Kroměříž

ALL STARS 1. 
Pardubice - Ondřej Krejčík a Jan Kašpar
Nymburk - Jakub Čený
Příbor - Viktor Ivánek
Vysočina - Lukáš Dejmek
ALL STARS 2.
Roudnice - Josef Repka
Nymburk - Sebastian Křemen
NH Ostrava - Jakub Mršťák
Příbor - Vít Gabzdyl
Tygři Praha - Václav Skřivánel

MVP
Pardubice - Ondřej Krejčík
Střelec
Pardubice - Ondřej Krejčík
Obránce
Pardubice - Adam Fecko
Dovednostní soutěže:
TH Královští Sokoli HK - Jan Pluhař
Driblingová dráha Královští Sokoli HK - Jan Pluhař

hodnotící zpráva delegáta ČAMB



Turnaj minižákyň svedl dohromady také dvanáct celků, a to TJ Lokomotiva Krnov, ŠBK Parker-Hannifin Sadská, OSK Olomouc, Studánka Pardubice, SŠMH Handicap Brno, TJ Slovan Litoměřice, BK Klatovy, HB Basket Praha, BŠ Tygři Praha, BK Strakonice, SBŠ Ostrava a Sokol ZVUS Hradec Králové.
Skupinu A ovládl Hradec Králové, který jasně přehrál druhé Klatovy, které také postoupily do čtvrtfinále a třetí Olomouc.
V B skupině se nejvíce dařilo Litoměřicím, druhé místo připadlo Brnu a třetí nepostupové zbylo na Pardubice.
Ve skupině C skončila na prvním místě Ostrava, druhý byl tým HB Basket Praha a třetí skončila Sadská.
Poslední skupina D patřila Strakonicím, druhé místo obsadili Tygři Praha a nepostoupil domácí Krnov.
Skupinu o 9.-12. místo vyhrál tým z Pardubic, když v souboji s ostatními nepostupujícími ani jednou nezaváhal. Desáté místo připadlo Olomouci, která nestačila jen na Pardubice. Jedenáctá skončila Sadská a na dvanácté příčce skončil domácí tým Krnova.
Ze čtvrtfinále postoupily do bojů o medaile minižákyně Hradce Králové, Tygrů Praha, Ostravy a Strakonic. Hradec porazil HB Basket 60:27, Tygři zdolali Litoměřice 68:57, Ostrava přehrála Klatovy 48:45 a Brno nestačilo na Strakonice 28:58.
Do zápasu o páté místo prošly dívky HB Basket Praha a BK Klatovy a úspěšnější byl tým z Prahy, který zvítězil 60:28. Sedmá příčka pak patří Litoměřicím, které ve vzájemném duelu porazily Brno 49:34.
Ze semifinále do souboje o zlato prošly hladce dívky Hradce Králové, které přestřílely Tygry Praha 87:32. Druhé semifinále bylo o poznání vyrovnanější a šťastnější byla nakonec Ostrava, jenž vybojovala finále po výhře 42:41 nad Strakonicemi.
Vyrovnaný byl i zápas o třetí příčku, kde Tygři Praha nestačili na Strakonice až v koncovce 58:61 a bronzové medaile tak připadly do Strakonic.
Finále bylo naopak jasnou záležitostí Hradce Králové, který si poradil s Ostravou 84:36.

Termín: 21.-23.4.2017
Konečné pořadí:
1. Sokol ZVUS Hradec Králové
2. SBŠ Ostrava
3. BK Strakonice
4. BŠ Tygři Praha
5. HB Basket Praha
6. BK Klatovy
7. TJ Slovan Litoměřice
8. SŠMH Handicap Brno
9. BK Studánka Pardubice
10. OSK Olomouc
11. ŠBK Sadská
12. TJ Loko Krnov

ALL STAR:
VODVÁRKOVÁ Stella ( Sokol ZVUS Hradec Králové ) 
BOROVCOVÁ Agáta ( Sokol ZVUS Hradec Králové ) 
ZDEŇKOVÁ Valérie ( SBŠ Ostrava ) 
PEŠKOVÁ Anastázie ( BK Strakonice ) 
EBERTOVÁ Kateřina ( TJ Slovan Litoměřice )

MVP:
BRZOŇOVÁ Emilíe ( BŠ Tygři Praha )

hodnotící zpráva delegáta ČAMB



Do turnaje mixů se probojoval BK Tábor, BA Sparta Praha, SŠB Pardubice, BK Baník Most, Basket Valmez, SK Podolí, BK Brandýs, BK Litomyšl, Basketbal České Budějovice, SKB Rokycany, TJ Sokol Josefov a BK Žďár nad Sázavou.
Ze skupiny A postoupil z první příčky Žďár, druhé místo obsadil Josefov a třetí skončil Tábor.
Ve skupině B se nejvíce dařilo Rokycanům, druhá příčka připadla Valmezu a třetí nepostupová Spartě Praha.
Skupinu C vyhrála Litomyšl, na druhém místě skončilo Podolí a třetí místo obsadil Most.
A v D skupině se k hladkému postupu probojovaly České Budějovice, druhý skončil Brandýs a třetí příčka zbyla na Pardubice.
Play-out skupinu o 9.-12. místo zvládl bez ztráty Most, který skončil devátý. Hned za nimi skončily na desátém místě Pardubice, jedenáctá příčka patří Spartě a dvanáctý skončil Tábor.
Čtvrtfinálovým sítem prošla dál čtveřice Žďár nad Sázavou, Josefov, Rokycany a České Budějovice. Žďár si poradil s Podolím 83:39, Josefov s Litomyšlí 59:33, Rokycany s Brandýsem 56:36 a Budějovice s Valmezem 44:19.
Do zápasu o páté místo prošel Brandýs a Litomyšl. Úspěšnější byl tým z Východu Čech. Litomyšl pro sebe urvala zápas 58:47, když se rozhodovalo až v poslední čtvrtině.
Sedmou příčku nakonec obsadilo Podolí, které přehrálo Valmez 57:42, i když v poločase čtyři body ztrácelo.
Ze semifinále prošla do duelu o zlato dvojice Žďár nad Sázavou - Josefov, když Žďár přehrál jednoznačně 55:26 Rokycany a Josefov urval zápas s Budějovicemi až v koncovce 54:51.
Třetí příčka připadla Rokycanům, které zlomily v druhé půli vyrovnaný zápas s Budějovicemi a zvítězily 62:47.
Zlaté medaile pak patří Žďáru nad Sázavou, který prokázal, že je nejlepším týmem turnaje a přehrál Josefov 64:40.

Termín: 21.-23.4. 2017
Konečné pořadí:
BK Žďár nad Sázavou
TJ Sokol Josefov
SKB Rokycany
Basketbal České Budějovice
BK Litomyšl
BK Brandýs n/L
SK Podolí
Basket Valmez
BK Baník Most
SŠB Pardubice
BA Sparta Praha
BK Tábor

ALL STAR: 
Zajíček Adam (TJ Sokol Josefov)
Šimonek Jakub (České Budějovice)
Beran František (Žďár n/S)
Syrovátka Tomáš (SKB Rokycany)
Metyšová Bohdana (Basket Litomyšl)

MVP:
Danko Matěj (Žďár n/S) a Plašilová Tereza (Josefov)

hodnotící zpráva delegáta ČAMB

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha 
2. BA Sparta 
3. Sokol Pražský 
4. Sokol Kbely 
5. USK Praha 
6. PORG Basket
7. TJ Sokol Dubeč
8. BA Radotín
9. Jižní Supi

Anketa

Na co se nejvíce těšíš?

na tréninky

 

29%

na zápasy

 

29%

na turnaje

 

29%

na kamarády

 

14%

| celkový počet hlasů: 7 |