Hodnocení 2. turnaje

11.11.2019 13.07 | Sev | 734 přečtení

Na HB a USK se odehrály další zápasy soutěže. První dva týmy děvčat zřejmě budou soupeřit o Přeborníka pouze mezi sebou, tak jako bude boj o 3. a 4. příčku v tabulce.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. BŠ Tygři Praha 8 7 1 521:220 15
2. USK Praha 8 7 1 543:287 15
3. HB Basket Praha 8 4 4 364:276 12
4. Basket Slovanka 8 4 4 408:369 12
5. BA Sparta 8 2 6 261:475 10
6. Sokol Nusle 8 0 8 115:585 7

Ohlasy z webů:

BŠ TYGŘI PRAHA

Holky U12 zakusily příchuť prohry
Naše holky U12 odehrály další turnaje PP U12. V sobotu jsme hráli v pořadatelství HB Basket s domácími a s Nuslemi, dvakrát vítězně. V neděli jsme zajeli na USK, porazili Spartu a letos poprvé utrpěli prohru od domácích holek z USK.

BŠ Praha – Sokol Nusle 119:9
BŠ Praha – HB Basket 63:21

V sobotu na Hovorčovické jsme v prvním zápase narazili na Nusle, se kterými jsme minulé kolo nehráli, protože soupeř nedorazil v dostatečném počtu. Zápas jsme měli jako zahřívací kolo na výrazně těžšího soupeře a tak to také vypadalo. Holky si hru užívaly, hrály krásně kolektivně a byla radost se na naše hráčky dívat. Ve druhém zápase jsme nastoupily proti holkám z HB Basket. My navázali na styl hry z předchozího zápasu. Od začátku jsme se ujali tempa zápasu, dobře bránili, kolektivně útočili a hlavně jsme začali hrát do rychlého protiútoku. Tentokrát jsme zvítězili vysokým rozdílem a byli lepším týmem na hřišti.

BŠ Praha – BA Sparta 91:18
BŠ Praha – USK 52:66

V neděli proti Spartě jsme navázali na dobrý sobotní výkon. Hra byla rychlá, ukázněná, míč putoval mezi holkami bez zbytečného driblinku, rychlý přechod do útočné fáze. Bohužel tím jsme asi pro tento víkend vyčerpali síly fyzické a hlavně psychické a poslední utkání proti USK jsme nedohráli dle představ trenérů. Začali jsme vlažně a nekoncentrovaně a tvrdost holek z USK nám hned na začátku ukázala, že takto to asi nepůjde. Po pár minutách se holky vzpamatovaly a začal se hrát dobrý zápas, vyrovnaný a tvrdý. V poločase jsme měli lehce navrch. Bohužel ve druhém poločase se nám přestalo chtít hrát. Nebránili jsme dobře 1:1, dělali hloupé a zbytečné ztráty a přestali proměňovat jasné příležitosti. Před poslední čtvrtinou jsme byli -4 body. žádná tragedie, ale poslední tři minuty zápasu jsme to prostě a jednoduše absolutně vzdali. Místo toho abychom zapnuli a začali šlapat na plné obrátky, přestali jsme bránit, přestali jsme útočit. Prohra byla zcela zasloužená.

Je to velká škoda, o víkendu jsme odehráli 3 nádherné zápasy a v posledním poločase víkendu jsme úplně vypnuli. Asi jsme prohru potřebovali, abychom se vrátili nohama na zem. Po minulém víkendu jsem holky chválila za účast na trénincích, ale teď se projevila častá absence některých z nich. Je to prostě jen a jen o tréninku a nasazení na něm. Navíc jsme celý měsíc tlačili holky do zrychlení a do rychlého protiútoku, což bylo na turnajích znát, ale bylo to na úkor tréninku obrany a hry 1:1. Takže víme na čem pracovat. Doufám, že zápas s USK bude pro holky velkým poučením a motivací do dalších tréninků.

BASKET SLOVANKA

Pražský přebor U12
V oslabené sestavě si v prvním zápase poradily se Spartou 31:59, ale bohužel na USK již síly nestačily 27:86. V neděli jsou nastoupily s větší rotací hráček a celkem bez problémů si poradily s Nuslema 87:26 a podlehly týmu HB Basket 39:24.

Holky, víkend je potřeba hodnotit velmi pozitivně. Podaly jste ve všech zápasech velmi slušný výkon. Do zápasu nastoupily i hráčky 2009, které se v této kategorii rozhodně neztratily. Takže pořád pracujeme https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:-)

BA SPARTA

Víkend bez výhry!
Minižákyním se nepodařilo vyhrát ani jedno ze čtyř utkání. Sobota s USK a Basket Slovankou velmi špatná, jakoby holky zapomněly vše, co se naučily. Neděle s USK a BŠ Tygry přinesla viditelné zlepšení v nasazení a v bojovnosti, ale jelikož zaostávaly ve všech herních činnostech, prohrály velkým bodovým rozdílem. Nezbývá nic jiného než zvednout hlavu a pracovat na zlepšení. Jednou to přijde !

HB BASKET
Očima prezidentky…


PP U12 – naše 08 = velký pláč. Posledních 14 dní opět velké tréninkové výpadky (zranění). Už se ale schylovalo k tomu, že i „lazaři“ se vrátí a naskočí. Urby doléčila prst, ale ve čtvrtek ji řezali palec u nohy. V pátek „vstala z mrtvých“ pajdající Ivanka…jenže po tréninku přišla zpráva, že má zlomený prst u ruky…. Tudíž ze 4 opor týmu nastoupily 2. Ráno jsme hráli od 8,30hod. Ale to zdaleka nebyla poslední rána soboty.

V prvním utkání jsme porazily Nusle. Proti BŠ se naše šance na úspěch pohybovaly někde v říši snů a scifi a definitivně se rozplynuly v ¼, když si něco s kotníkem udělala Barča. S BŠ jsme pochopitelně prohrály, přesto musím výkon holek ocenit. Z počátku sice tlaku soupeře podléhaly, ale pak přišly na to, že „ránu“ je třeba vrátit a fakt si hrábly. 

I neděle byla plná zajímavostí. Mě čekal rychlý přesun na U12, které jsme tentokráte pořádali na Nuslích. Báry kotník přežil a vybrečela si, aby mohla hrát. S Nuslemi jsme vyhrály obdobně o cca 60b i dnes a pak přišla Slovanka. Všechny tři týmy jsou převážně 09, tak „rozhodnutí“ mělo být na 08. Jenže naše 09 se lepší týden po týdni a naprosto odstranily „blok Anička“ (opora Slovanky). Ve vyrovnaném zápase rozhodovala až koncovka, kterou jsme zvládly a asi o 15b vyhrály. Troufám si říci, že tento zápas „patřil“ zejména 09 a Hrdli. Což je jen důkazem toho, že bez tréninku a nasazení na něm, se dobře hrát nedá. 

 

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

6. turnaj PP
20. -21.4. 2024
Pořadatelé:
HB Basket
Jižní Supice
Tygři Praha

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. HB Basket
3. Basket Slovanka
4. BA Sparta
5. USK Praha
6. BK Studánka Pardubice
7. Jižní Supice

Anketa

Jaké bylo letní soustředění?

náročné

 

0%

náročné, ale v pohodě, byla jsem připravená

 

78%

strašný

 

22%

| celkový počet hlasů: 9 |