Hodnocení 5. turnaje

14.03.2019 13.47 | Sev | 711 přečtení

Předposlední turnaj, který se uskutečnil na USK a v Radotíně nám žádné změny v tabulce nepřinesl. O prvních třech medailích je zřejmě rozhodnuto, uvidíme zda něktrý z předních týmů zaváhá a pořadí se ještě zamíchá. Také se rozhodne, které týmy postoupí na Národní finále do Ostravy.

Všem držíme palce!

Průběžná tabulka:

tabulka
1. BA Sparta 15 12 3 946:516 27
2. HB Basket Praha 15 11 4 970:506 26
3. USK Praha 15 11 4 883:502 26
4. Basketbalová škola Praha 15 8 7 926:582 23
5. Basket Slovanka 14 6 8 799:691 20
6. Basket Říčany 14 2 12 297:1131 16
7. BA Radotín 14 1 13 286:1179 15

Ohlasy z webů:

BA SPARTA

Hodnocení
BA Sparta- HB Basket 52:46
BA Sparta- BŠ Tygři 70:34

Máme za sebou velmi náročný víkend. PP je vyrovnaný. Nám se podařilo i přes občasné výpadky postoupit na první místo tabulky. Hrály jsme na úzkou rotaci. Některé hráčky nedostaly minutáž jakou bych si představovala. Mrzí mě to, ale hrálo se o všechno. Každá chyba byla potrestána. Omlouvám se a v příštích zápasech se budu snažit jim to vynahradit.
Děvčatům gratuluji. Ukázala morální sílu. I přes nepříznivý vývoj v zápase dokázala bojovat, nic nevzdat a zápas otočit ve svůj prospěch. Za to zaslouží největší pochvalu.
Máme před sebou poslední turnaj. Důležité je nepolevit a vše dotáhnout do vítězného konce.
Děkujeme rodičům za podporu.  

BŠ PRAHA

Smolný víkend pro holky U12
O víkendu odehrály naše holčiny U12 rozhodující utkání PP o postup na NF a to v pořadatelství USK. Před sobotou jsme ještě pořád měly šanci na postup. Bohužel prohraný zápas o koš a hned v zápětí druhý prohraný v prodloužení naše holčiny z možné účasti vyřadil. 

BŠ Praha  –  HB Basket  42:44

V sobotu ráno jsme se naše holky utkaly s HB. Do zápasu  vstoupily velmi odhodlaně a totálně ovládly první polovinu zápasu. Hrály  rychle, agresivně a nebojácně. Škoda, že naše úsilí v druhé půlce polevilo, ztratila se koncentrace a holky z HB začaly stahovat bod po bodíku. A naše hráčky se položily. Přišly slzičky a to nejen od jedné, přestalo padat ale hlavně si nebyly schopny vypomoct v obraně. Velká škoda. Poslední koš který šel na plus dva jsme obdržely pár vteřin před koncem. Navíc to bylo jediné a rozhodující vedení HB v celém zápase. Ale i to je basket.

BŠ Praha  –  USK  47:56 po prodloužení

Hned poté jsme nastoupily proti USK. My už v uvozovkách neměly o co hrát, ale přesto jsme se snažili holky namotivovat a  přesvědčit aby zabraly  a odehrály dobré utkání. První čtvrtina se dá hodnotit jako totální debakl a vypadalo to že tentokrát nebude vyrovnané utkání a že si odneseme od USK pořádný nářez. Nevím kde v sobě holky našly sílu, kde nastal zlom, ale začaly hrát. Už to byly opět naše bojovné tygřice. Zápas jsme otočily a dvě vteřiny před koncem při střele Terezy  za stavu -1 došlo k faulu a Terka střílela TH. První dal, bylo vyrovnáno, druhý bohužel ne. Prodloužení ale už holky nedaly. Obrovská výšková převaha, vyčerpání fyzické ze dvou těžkých zápasů po sobě a hlavně psychické po první nešťastné prohře a vývoji druhého zápasu naše holky odrovnaly a prodloužení prohrály. 

BŠ Praha  –  BA Sparta  34:70

V neděli ráno nás čekal poslední těžký soupeř BA Sparta. Únava z předchozího dne a hlavně neúspěch z obou sobotních zápasů dopadl na naše hráčky a projevilo se to bohužel v zápase se Spartou. Zápas jsme vysoko prohrály a nic nebylo dobře, byl to trochu boj o přežití. Myslím, že je to pochopitelné a jsme ráda, že si během víkendu žádná z našich hráček nepřivodila nějaké to zranění, protože tlak a vypětí v kombinaci s tím co holky v sobotu odevzdaly by k tomu spělo. 

V každém případě nás ještě čeká poslední turnaj se soupeřkami z konce tabulky. I přes zdánlivý letošní neúspěch máme z holek obrovskou radost. V minulé sezoně jsme od HB, Sparty i od USK dostávaly řachy o desítky bodů. Letos hrajeme vyrovnané zápasy o pár bodiků a dokonce jsme schopné tyto soupeřky porazit. Náš basketbalový posun je obrovský, předváděná hra dostatečně agresivní a rychlá. Holky jsou super parta a některé dokonce začínaji růst.                                                                                                                   Příští sezonu soupeři TŘESTE SE!!!!!

HB BASKET

…očima prezidentky

Ve čtvrtek finišovala příprava na U12. Holky se zamkly v šatně, mě vyhnaly a pak už jsem slyšela jen řev: „HB Basket“. Trénink super, holky se hecovaly, makaly a zkoušely jsme sestavení nových pětek, po odchodu Martiny. Všichni jsme čekali, zda vůbec budeme moci nějak bez Martiny hrát. Tým to naopak stmelilo, zařadily se do hry všechny a vše v úplně skvělé náladě a nasazení. V pátek večer jsem vše přehodnotila a siamská dvojčata Julii a Emu jsme se rozhodla rozdělit. S tím jsem jela na zápas. Řekla jsem jim to v šatně a s hrůzou čekala, kdo se zhroutí. Pak přišel zápas. Já neřvala, nenadávala, víceméně nekaučovala…ono to taky přes naši kapelu šlo dost těžko :-). V 1/4  proběhla smršť. BŠ převedlo koncert své charakteristické hry – bojovnost, dravost, rychlost. My na ně koukaly jak z jara. 11:2 nebylo moc lichotivé….jako bychom se bály hrát, neohrozily jsme skoro vůbec koš. Pak přišly druhé pětky a po 2min jsme prohrávaly 19:2. No skoro na ručník. Udržela jsem nervy na uzdě, holky bojovaly dál a v půlce jsme byly minus 10b. První pětka se bát přestala a po 3/4  minus 2body. Boj pokračoval dál, já naše holky skoro nepoznávala…ještě nedávno ustrašené všechny Pitrýsové, Komi, Komárové a další, najednou byly hráčkami. Vyhrály jsme o 2b a měly radost větší, než z loňského titulu. Jsme TÝM a to má cenu nejvyšší. Já myslela, že to se mnou šlehne, ruce se mi klepaly víc, jak u maturity, a tlak???? Netuším, ale přežila jsem. Chlubila jsem se vlastním dětem a Márty se smál a psal :“ ty seš zabiják“. V zamotaném a vyrovnaném čele tabulky to ale nic zásadního nepřineslo. Všichni moc dobře víme, o co se tento víkend hraje a de facto po tomto víkendu bude v Praze jasno. Trochu klidu do našich řad mohlo přinést vítězství BŠ nad USK, ale v prodloužení vyhrál USK. Takže jdeme dál a na řadě je Sparta. V každé pětce má opravdového pivota….tak zhruba o 20cm vyššího než naše holky. Jenže holky výborně bránily, nebály se do koše, bojovaly a ono to najednou na Spartu stačilo. 2min před koncem jsme vedly o 9b, trošku jsme začaly zmatkovat, ale nakonec jsme vše ustály a zapsaly si tak velice cennou výhru o 6b. Jedinou kaňkou na sobotě bylo, to že jsem nedokázala dostat do zápasu všechny hráčky, což je mi líto a omlouvám se. Ale všichni jsme věděli o co se hraje a tak k „zatažení“ sestavy sáhly všechny trenérky.

V neděli se v PP U12 hrálo o všechno. Při vyrovnanosti týmů je to z pohledu sportovního jedině dobře, z pohledu rodičů, trenérů a hráček, je to pěkný nervák. V sobotu večer bylo jasno. Porazíme-li USK, jsme první v Praze. Neporazíme-li, pak v součtu všech minitabulek a vzájemných zápasů bereme v Praze bronz a na NF se letos nepodíváme. Tyto počty znal v hale každý a ještě než nastal výkop, dalo by se napětí v hale krájet. No, nevím přesně co si o tom myslet, ale bylo to ….fakt divný. Naše HB kapela, náš 6 hráč na hřišti, je trnem v oku všem soupeřům. Ale…fandění ke sportovním zápasům patří. A že si fanoušci nemají kam sednout, to přeci neznamená, že nemohou fandit….a rozhodně si nemyslím, že by fandili nějak neslušně, naopak. Ani slečny rozhodčí svým výkonem rozhodně klid nepřinesly. Vrátím se k našemu pohledu…soupeř má podle mě nejlepší tým v Praze, jeho výšková převaha nám dává minimální šanci. Bohužel nás ale zradila naše střelecká úspěšnost, tedy vlastně neúspěšnost. Jako bychom si střelecký prach vystřílely v sobotu. Holky ale musím strašně pochválit za nasazení, bojovnost, obranu. Jen to prostě nepadalo, soupeř využil své podkošové síly a bylo hotovo. Přesto makaly až do poslední vteřiny…možná, že měl tým v daném složení hrát celou sezónu… Upřímně, před víkendem naše šance vypadaly na 4.místo v Praze. Jsme třetí a to na score. Každopádně z mého pohledu – holky moc děkuji, prošly jste klinickou smrtí, zabojovaly jste a jste TÝM. A být týmem, má vždy větší sílu, že být „souborem  individualit“.

 

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. HB Basket
3. Basket Slovanka
4. BA Sparta
5. USK Praha
6. BK Studánka Pardubice
7. Jižní Supice

Anketa

Jaké bylo letní soustředění?

náročné

 

0%

náročné, ale v pohodě, byla jsem připravená

 

78%

strašný

 

22%

| celkový počet hlasů: 9 |