Utkání očima Radka Tremla

08.11.2017 10.35 | Sev | 1046 přečtení

      Sokol Kbely  -  USK Praha   41:53 (12:13, 24:30, 34:40)

 

 V nedělním poledni se odehrálo utkání družstev z horní poloviny tabulky, které slibovalo velmi pěkný minižákovský basketbal. A všichni aktéři to opravdu, velmi solidně zaplněné tělocvičně, nabídli měrou vrchovatou.

Do zahajovací pětice USK nastoupil v roli lídra kapitán J.Mondschein spolu s vysokými pivoty Vakulou a Schneiderem. Soupeř kontroval pěticí kapitána Vrby v roli lídra týmu. Na jeho obranu nasadil trenér USK Zadražila, ale po dvou rychlých faulech se této práce ujal J.Mondschein. V polovině 1.hracího období vedl tým ze Kbel rozdílem čtyř bodů (8:4), když šest z nich zaznamenal V.Vrba. Hrál se svižný, bojovný basketbal. Ozdobou této čtvrtiny byl souboj J.Mondscheina s V.Vrbou. Závěrečným košem Zadražila se USK ujal vedení 13:12 po 1.hracím období. .

 

Do druhé čtvrtiny poslal trenér USK pětici okolo lídra Iagupova a hráče Kbel vedlo do této části v roli lídrů duo Bašta – Latislav. Hrálo se stále ve vysokém nasazení a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Dvě minuty před přestávkou se USK utrhl na rozdíl 6-ti bodů(22:28). Hlavně zásluhou střelecky disponovaného Iagupova a také velmi kvalitní prací v obraně, kde vynikala dvojice Přibyl – Sýtař. Hráči Kbel si svoji aktivní hrou na koš dokázali vynutit fauly hráčů USK, ale bohužel neproměňovali trestné hody. V polovině zápasu byl náskok hráčů USK 6-ti bodový(24:30)

 

Do třetí čtvrtiny se pokusil trenérský tandem Pejsar-Viktorin o zamíchání se sestavou. Nastoupil Pavel Bašta společně s Vojtěchem Pokorným. Na druhé straně trenéři USK P.Mondschein s L.Zadražilem ponechali pravidelné střídání svých pětěk. Hned z první akce se Pokornému povedlo zaznamenat tříbodovou akci(koš s faulem) a bylo zaděláno na drama. USK kontrovalo koši Schneidera, J.Mondscheina a Vakuly a opět odskočilo. Závěr této čtvrtiny vyšel lépe hráčům Kbel a po koších Pokorného a Bašty zůstalo manko šestibodové(34:40). Toto hrací období se hráči skvěle adaptovali na nastavený trend pískání a vše vyvrcholilo v plynulou, atraktivní a hlavně čistou hru, která se všem přítomným musela líbit.

 

Až poslední hrací období mělo rozhodnout o vítězi tohoto zápasu. Tým Sokola Kbely spolehal na spolupráci Vrby s Latislavem a hráči USK na hru Iagupova, ale také na obranu Prokopa Přibyla, který dostal na starost hostujícího kapitána Vrbu. K vidění byla vidět i snaha o kolektivní výkon jak v útoku, tak i na obranné polovině a diváci byli svědky výborného minižákovského basketbalu. Po odehrané šesté minutě se náskok USK zmenšil na rozdíl 4 bodů(41:45). Pak však přišla minuta sedmá a ta ovšem rozhodla. Šťastnější byla pro hráče USK, kterým se povedla 6-ti bodová šňůra po koších Přibyla, Sýtaře a Iagupova. Když v poslední minutě neproměnil další trestné hody Latislav, byli hráči USK blízko vítězství, které korunoval košem se závěrečným klaksonem Přibyl 41:53.

 

Tímto výsledkem utkání skončilo a hráči USK tak připravili Kbelům první porážku v letošní soutěži. Nicméně zápas přinesl velmi kvalitní podívanou. Obě družstva se snažila o agresivní, pokud možno čistou obranu, s rychhlým přechodem do útoku. Na útočné polovině byla k vidění jednoduchá hra 1:1, ale i pokusy o finální přihrávku a kombinace „hoď a běž“. Samozřejmě zápas nabídl i několik nepřesností (špatná přihrávka, neproměněná jednoduchá střela, neproměněmé TH), ale to minibasketbal této věkové kategorie přináší.

 

Závěrem bych chtěl vyzdvihnout několik dojmů z tohoto utkání:

- velmi dobrý trenérský projev všech čtyř trenérů (J.Pejsar, L.Viktorin, P.Mondschein, L.Zadražil)

- skvělá sportovní atmosféra vytvořená fanoušky obou táborů, nikdo se něvěnoval jiné činnosti než podpoře svého klubu a tak by to mělo vždy vypadat

- velmi dobrý výkon začínající mladé rozhodčí V.Krškové, který ocenili všichni trenéři i to by mělo být na minibasketbalových zápasech vždy pravidlem

- potěšil herní projev hráčů ročníku 2007 Schneider, Zadražil, Přibyl a Mondschein v dresu USK a Pokorného s Baštou v týmu Sokola Kbely

- jsem velice rád, že obě družstva s velkou pravděpodobností postoupí do skupiny F1, kde budou takto vyrovnaná utkání k vidění od všech týmů a to je to nejlepší, co hráči v této kategorii potřebují ke svému basketbalovému růstu

 

 

Statistiky – body: Vrba 14, Pokorný 9, Latislav 6, Bašta a Rous 4, F.Viktorin a V.Viktorin 2 -

Iagupov 15, J.Mondschein 10, Přibyl 7, Vakula 6, Schneider 5, Sýtař a Enriquez 4 a

Zadražil 2, fauly: 11-19, TH: 23/5-14/7, rozhodčí: R.Treml – V.Kršková

 

 

 

V Praze dne 7.11.2017 Radek Treml

hlavní trenér mládeže PBS

zpět do novinek

Pozvánka

5. turnaj 
20. 21.4. 2024
Pořadatelé F1:
USK Praha
Sokol Kbely
Sokol Pražský

Pořadatelé F2:
BA Radotín
Jižní Supi
SK Velká Ohrada

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. Sokol Kbely
3. BA Sparta
4. Velká Ohrada
5. USK Praha
6. Sokol Žižkov cubs
7. BA Radotín
8. TJ Slovan Bohnice
9. TJ Sokol Dubeč
10. Sokol Pražský
11. Jižní Supi 
12. Sokol Vyšehrad

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

63%

NE

 

38%

| celkový počet hlasů: 16 |