Michal Kačaba

29.05.2023 09.48 | Sev | 316 přečtení

Trenér Sokola Pražského kategorie U12
v sezóně 2022/2023, asistent U13. Odchovanec Sokola Pražského, v roce 2013 Mistr České republiky U15. V současné době aktivní hráč Přeboru Prahy.

Během léta se účastní několika kempů pro děti jako trenér.

 

 

 

1) Michal Kačaba

2) O trénování jsem tak přirozeně začal přemýšlet v dorosteneckých kategoriích, když už se blížil přechod do dospělé kategorie a konec střední školy. K samotnému trénování mě ale přivedla moje bývalá trenérka Renata Severová, která mě oslovila, zda bych si to s ní nechtěl vyzkoušet. Já jsem rád přijmul a hned první čtyři roky jsem právě s Renatou spolupracoval u minižákovských kategorií. Myslím, že lepší začátek jsem si nemohl přát. 

3) Já mám momentálně na starost kategorii U12 chlapců a samozřejmě každý hráč je na tom trochu jinak a potřeboval by pilovat něco jiného. Ale když bych to měl zobecnit, tak z pohybových dovedností by to měla být rychlost, především schopnost rychle reagovat a měnit směr a všeobecná koordinace v pohybu. U basketbalových dovedností se snažím momentálně věnovat tvrdé hře do koše, aby se hráči nebáli kontaktu a aby kontakt ustáli. Dále také postavení na hřišti, aby dokázali kluci vnímat spoluhráče, protihráče, pozici míče a podle toho dokázali reagovat a upravovat postavení. Zároveň už se častěji věnuji technice střelby. Žádné velké objemy odstřílených střel, nicméně chci, aby se učili a mysleli na střeleckou techniku. Individuální činnosti jako driblink, přihrávky apod nechci zmiňovat, jelikož na tom se pracuje neustále. 

4) U minižáků pro mě výsledky nemají příliš velkou váhu, i když je to samozřejmě dobrý ukazatel naší práce a je možné podle nich posuzovat určitý posun. A nebudu lhát, snažíme se vyhrát každý zápas a chceme se například dostat na celorepublikový turnaj na konci sezony. Mým cílem ale primárně je, aby u tohoto sportu kluci zůstali co nejdéle, ať už u nás nebo klidně v jiném klubu, Aby se naučili, že pro úspěch je potřeba pracovat. Aby je to bavilo.

5) Těžká otázka. Ani vlastně zatím nevím, jestli mám nějakou pevně ustálenou, jelikož se stále učím a často s novými zkušenostmi své postoje měním. U minižáků to ale momentálně asi bude důraz na to, aby hráči chodili na trénink s radostí. Aby se toho co nejvíce naučili, aby dostali céres, když je potřeba, ale aby se chtěli na trénink vracet.

 

zpět do novinek

Pozvánka

Turnaj 3:3
odehráno

Špunti
2. turnaj 11. - 12.5. 2024

Starší minižáci
8. turnaj 27. - 28. 2024
Mladší minžáci
5. turnaj 20. -21.4. 2024
Nejmladší minižáci
dohráno

Starší minižákyně
dohráno
Mladší minžákyně
6. turnaj 20. -21.4. 2024
Nejmladší minižákyně
dohráno

Anketa

Které soutěže byly letos pro tebe?

Přebor Prahy

 

33%

Pohár PBS ve hře 3:3

 

29%

Špunti

 

38%

| celkový počet hlasů: 42 |

další ankety