První výhry, první prohry

17.10.2019 18.00 | Sev | 839 přečtení

Po prvním turnaji jako jediné zůstávají Tygřice z BŠ neporažené, byť na záda jim silně dýchá BA Sparta. Tabulka je pouze průběžná, není odehrán stejný počet utkání.

 

Ohlasy z BŠ:

Holky U13 zasloužená tři vítězství v prvním turnaji PP

Naše holky 2007 odehrály svůj první turnaj PP v nové sezoně a jako již tradičně hned na začátek dostaly losem nejtěžší pražské soupeře. Holky výborně trénují, tým doplnila Martina a tak se všechny na první zápasy hodně těšily. To vše se projevilo na herním projevu týmu. Holky zabojovaly a všechny tři těžké zápasy dovedly k vítěznému konci.

BŠ Praha – BA Sparta 55:41

Vítěz Prahy loňské sezony hodně vyrostl, zejména některé hráčky jsou opravdu hodně vysoké. Přesto se naše holčiny do zápasu pustily s vervou a nebojácně. První čtvrtinu jsme měli pod kontrolou, dokázaly jsme odstavit vysokou hráčku pod košem a ubránit klíčovou hráčku pětky. Ve druhé to bylo horší, holkám se moc nechtělo a jejich výkon byl ustrašený, nebojovný. V polovině jsme trochu promíchali pětky a to se ukázalo jako dobrý tah. Celý druhý poločas jsme dobrou obranou a spoluprací v útoku měli zápas pod kontrolou a celkem v pohodě zápas vyhráli.

BŠ Praha – USK 54:24

V neděli jsme v prvním zápase narazili na holky z USK, které byly lehce unavené z předchozího zápasu. Opět holky hodně vysoké, kdy některé hrají z dolního postavení. První polovina byla ještě plus minus vyrovnaná, my těžili z dobré obrany v poli, z velmi dobře hraného rychlého protiútoku a z dobré hry 1:1, soupeř těžil z výšky svých hráček a zisků při doskoku. Rychlost, agresivita a slušně zvládnutá technika zvítězila a ve druhém poločase jsme zcela ovládli dění na hřišti a pohodlně zvítězili.

BŠ Praha – HB Basket 57:43

Poslední víkendový zápas jsme hráli hned po souboji s USK. Čekal se jiný basket – rychlý, s minižákovskými prvky a velmi bojovný. Tak proběhla první čtvrtina kterou jsme sice vyhrály, ale jen o pár bodů. I v následujících částech se hra vyvíjela obdobně, my opět hráli velmi dobře rychlý protiútok a v postupném útoku jsme se snažili o zapojení většiny hráček. I tento zápas se nám povedlo dostat pod naši kontrolu a nakonec celkem s přehledem zvítězit.

 

Holky zaslouží obrovskou pochvalu za předváděnou hru i za práci na trénincích. Celý tým začíná být velice vyrovnaný, všechny hráčky mohou nastoupit i proti těžkým soupeřům, všechny slušně brání, všechny vybíhají do RP a všechny jsou zapojené do postupného útoku. Můžeme střídat dle libosti a herní projev je pořád stejný a to je skvělé.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. BŠ Tygři Praha 3 3 0 166:113 6
2. BA Sparta 3 2 1 132:126 5
3. OSK Olomouc 2 2 0 173:49 4
4. HB Basket Praha 3 1 2 125:155 4
5. Basket Slovanka 2 1 1 112:104 3
6. USK Praha 3 0 3 103:132 3
7. BA Radotín 2 0 2 40:172 2

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Basket Slovanka
2. USK Praha
3. Tygři Praha
4. BC Wizards
5. BK Kralupy Junior
6. HB Basket
7. BK Studánka Pardubice
8. Jižní Supice
9. PORG Basket

 

 

Anketa

Dělala jsi něco pro basketbal o prázdninách

ano, často

 

100%

občas

 

0%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 3 |