Předposlední turnaj odehrán

26.03.2019 13.28 | Sev | 694 přečtení

Pouze jeden turnaj nás ještě čeká do konce letošní sezóny. Pokud HB basket nezaváhá v boji o zlato, stane se Přeborníkem Přeboru Prahy. Poslední dvě utkání odehrají proti USK Praha.

Již teď můžeme říci, že HB basket a BŠ Praha se zúčastní NF v Chomutově. Gratulujeme!

Průběžná tabulka:

tabulka
1. HB Basket Praha 18 17 1 1057:614 35
2. Basketbalová škola Praha 18 15 3 1044:755 33
3. Basket Slovanka 18 9 9 951:842 27
4. USK Praha 18 7 11 716:852 25
5. BA Sparta 18 5 13 670:873 23
6. NOBILES Nusle 18 1 17 521:1023 19

Ohlasy z webu:

HB BASKET

U13 hrály se Spartou a Nuslemi Na Květnici.Věděla jsem, že nás čekají 2 těžké zápasy, byť o fous lehčí, než sobotní. A stále jsme měly v záloze možnost 2 porážek. Opět jsme nastoupily v počtu 11 a mě bylo trošku smutno, když jsem viděla lavičku Nuslí, kde bylo 15 hráček. Z toho dvě naše, které tam hostují. Rozhodnutí nechat hostovat Bendovku a Pitrýse bylo správné, ten rok jim dal strašně moc. A že je blbý, že je teď nemám na soupisce já?  To je :-), ale v září byla úplně jiná situace než nyní a u nás by si prostě nezahrály. A teď jsem strašně ráda, že to takto dopadlo, přestože my nastoupily víceméně bez možnosti střídání.

V utkání s domácími to bylo o dvou pětkách. Naše první se po celé utkání tak trošku hledala a druhá…koncert. Po tomto vítězství přišla Sparta se svými vysokými podkošovými  hráčkami. Naštěstí v U13 této výšce můžeme konkurovat, i když to naše podkošové hráčky neměly ani trošku jednoduché. Navíc některé výroky sudích, zejména při obraně střílející hráčky, byly trošku diskutabilní. Takže zcela reálně hrozilo, že můžeme dohrávat ve 4 hráčkách…. Bylo tedy nutno upravit pětky na druhou půlku hry, ale všechno nakonec klaplo. V samém závěru jsem si nakonec málem vykoledovala technickou. To, že my měli 21 faulů a soupeř 10 už samo svědčí o tom, že to nebylo tak úplně dobře pískané a definitivní tečkou bylo písknutí našich obranných vteřin minutu před koncem za stavu 61:31 pro nás.

V U13 dochází k naprostému nesmyslu. V útoku můžete hrát clony (což si myslím, že se naprosto neslučuje s herní výchovou hráček), ale zároveň nesmíte stát v bedně. A clonu lze víceméně ubránit pouze za pomoci spoluhráče, který právě v bedně stojí. V U13 už většina hráček tzv.odstupuje a většina často ve vymezeném území stojí. Zejména na kraji bedny. Už se prostě hra více blíží k žákovskému basketu, kde obranné 3vt.neplatí. No a slečna rozhodčí na závěr utkání pískla. Já už víceméně ztratila přehled co se kde a proč píská a toto tedy byla pecka. Jo, asi tam naše hráčka stála, ale v kontextu celého utkání to byla prostě naprostá zbytečnost, tento přestupek odpískat. Asi bych to normálně ani neřešila a při stavu score jsem vylítnout neměla určitě, ale pokud se na toto člověk 40min dívá…..ach jo. Jasný, slečna rozhodčí se to učí, stále je na rozhodčí apelováno, ať obranné vteřiny pískají a zde ji trošku slehal cit pro hru. Já rozhodčí nechci v žádném případě kritizovat, sama bych tam s píšťalkou stát nemohla. Je třeba těm začátečníkům dát šanci, protože jinak za pár let basket v Čechách nebude, protože jej nebude mít kdo pískat :-(. 

V tomto zápase „body dělala“ naopak první pětka, proti druhé nastoupila Sparta s největší sílou, jakou má k dispozici. Holky vyhrály, udělaly mi radost, protože bránily (až na některé drobné chyby) a v útoku hrály chytře, kolektivně a to včetně brejků. První pětka trošililičku drhne v kombinaci v útoku, chybí tam kousíček. Druhá pětka byla během víkendu naprosto úžasná a směle mohu říci, že si potlesk na otevřené scéně, i z řad rodičů soupeře, plně zasloužila. Čeká nás poslední turnaj PP U13, resp.2 utkání s USK. Takže nyní můžeme s jistotou říci, že U13 získaly pro HB první účast na MČR.

BŠ PRAHA

Holky U13 si potvrdily jízdenku na NF do Chomutova
O víkendu odehrály naše holčiny U13 předposlední turnaj PP v této sezoně. V pořadatelství HB jsme odehráli dva sobotní zápasy s HB a se Slovankou. V neděli jsme dohráli v pořadatelsví Slovanky poslední zápas s domácí Slovankou a s USK. Tento víkend byly naše holky stoprocentní a všechny čtyři zápasy vyhrály. V sobotu předvedly velmi slušné výkony, bohužel v neděli se holky  zápasy protrápily.

BŠ Praha  –  Slovanka  68:39
Do prvního zápasu holky nastoupily fantasticky. První půlku obě pětky předváděly herní koncert. Krásné kombinace, výborná práce našich hráček pod košem včetně náběhů po koncové lajně, zapojení všech na hřišti, dobrá obrana, prostě paráda. V druhé polovině soupeř lehce přitlačil a už nám to nešlo tak jednoduše, nicméně rozjeté tygřice  ovládaly dění na hřišti až do konce a zaslouženě vysoko zvítězily. Tímto vítězstvím jsme si navíc zajistili účast na NF v Chomutově.

BŠ Praha  –  HB Basket  42:41
Hned poté jsme nastoupili k zápasu s naším největším Pražským soupeřem HB. Naše letošní bilance byla pro nás zatím záporná, dvě vítězství ( na přípravném turnaji) a tři prohry v PP.  Holky vypadaly odhodlaně, že tentokrát se hodlají o vítěznou koncovku poprat. Začaly výborně. První pětka pokračovala v dobrém výkonu a měla herní převahu. Druhá pětice se tentokrát nepoložila psychicky, takže se hrál i nadále vyrovnaný basket. V druhé půli na holky dopadla únava ze dvou těžkých zápasů po sobě. Nervozita a únava svazovala některým holkám ruce a hlavně nohy. Soupeř dost přitlačil, což absolutně nepodchytili rozhodčí, takže se holky na hřišti řezaly jako koně. Poslední čtvrtina už nebyla o basketu, ale trochu o přežití bez zranění, nicméně holky tlak ustály a tentokrát si to nejtěsnější vítězství o 1 bod odnášejí Tygřice.  Tímto jsme naši letošní bilanci vyrovnali na 3:3.

BŠ Praha  –  Slovanka  61:54
V neděli ráno holky nastoupily opět proti Slovance. Pravděpodobně toho měly po sobotě plné kecky, protože v obou nedělních zápasech se naše holky nemohly rozběhnout. Vše bylo pomalé, velice špatná obrana, respektivě obrana nebyla a když k tomu všemu na konci zápasu přestalo padat, ale úplně, nebylo divu, že došlo k prodloužení. I v prodloužení jsme měly obrovský problém dostat míč do koše, po třech minutách nepadl ani koš. Naštěstí soupeř na tom byl obdobně, takže stačily tři podařené pokusy ke konci prodloužení a bylo dohráno. 

 BŠ Praha  –  USK  50:39
Poslední zápas víkendu se hrál opět hned poté a my se naposledy v letošní sezoně potkali s týmem USK. Naše holky svým výkonem plynule navázaly na zápas se Slovankou, zejména na začátku zápasu to vypadalo že dostaneme pěkný nářez. Naštěstí se holky alespoň chvilkama vzchopily a vždy soupeřkám lehce odskočily, ale na dění na hřišti se opravdu nedalo moc koukat. I poslední víkendové utkání jsme dotlačili k vítěznému konci. V posledním kole PP nás čeká dvojička se soupeřkami z Nuslí a pak už hurá do Berlína na velikonočák a do Chomutova.

Celý víkend se velice povedl našim  „dlouhým“ hráčkám ( Káče a Elen). Jsme moc rádi, že holky si své tréninkové snažení začínají přenášet do zápasů. Zatím samozřejmě vše není dokonalé, všechny činnosti musíme zrychlit a trochu přitlačit, ale předváděná hra začíná vypadat jako basket a ne hrrminibasket. Máme trochu problém s obranou silné a slabé strany a největší problém máme s braním na záda a s následným doskokem. Na těchto činnostech budeme muset více zapracovat. Nicméně holkám k postupu gratulujeme a všechny mají pochvalu za své snažení jak na tréninku tak v zápasech.

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Basket Slovanka
2. USK Praha
3. Tygři Praha
4. BC Wizards
5. BK Kralupy Junior
6. HB Basket
7. BK Studánka Pardubice
8. Jižní Supice
9. PORG Basket

 

 

Anketa

Dělala jsi něco pro basketbal o prázdninách

ano, často

 

100%

občas

 

0%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 3 |