První turnaj odehrán

28.10.2019 11.04 | Sev | 694 přečtení

Také nejmladší děvčata začala svoji soutěž v Praze. Na úvod sezóny uvítali soupeře ve svých halách kluby BC Wizards a BA Sparta.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. Basket Slovanka 4 4 0 200:94 8
2. USK Praha 4 4 0 219:125 8
3. HB Basket Praha 4 2 2 139:102 6
4. BA Sparta 4 1 3 108:124 5
5. BŠ Tygři Praha 4 1 3 134:163 5
6. BC Wizards DDM P10 4 0 4 76:268 4

 

Ohlasy z webů:

Basket Slovanka

Pražský přebor U11
V sobotu rozehrály nejmladší Slovanky své první zápasy Pražského přeboru. A oba vítězně. V prvním utkání si poradily se Spartou a ve druhém přehrály i HB Basket.

V neděli holky vyrazily na Prahu 10 a ve svých bojích vyzvaly týmy Wizzards a znovu HB Basket. První utkání s Wizzardy hrály v tréninkovém rytmu a rozdílem třídy 76:15 si došly pro třetí výhru během víkendu. Pak je čekal znovu HB Basket a hral se trochu jiný basket nez včera. Skore se přelévalo ze strany na stranu a v poločase svítilo na tabuli +1 pro nás. Holky bojovaly jako správné Slovanky a po konečném hvizdu se mohly radovat z vítězství o dva body. Super, super, super. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ta5/1.5/16/1f642.png:) https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ta5/1.5/16/1f642.png:)


BŠ Tygři Praha

Holky U11 pouze jednou vítězně
Holky U11 vstoupily do své soutěže na půdě Wizards a BA Sparta. V sobotu uhrály jedno vítězství proti holkám z Nuslí a odešly s jednou prohrou s USK. V neděli se jim zvítězit nepodařilo.

BŠ Praha – Wizards 52:19
BŠ Praha – USK 47:25

Svůj premiérový zápas v PP začaly holky proti soupeřkám z Wizards Praha. Utkání začalo celkem vlažně, kdy se holky navzájem oťukávaly a podle toho také vypadala první polovina zápasu.Do druhé poloviny už holky nastoupily relativně ve větší pohodě když zjistily, že u soupeře se jedná max o dvě hráčky na které ostatní spoluhráčky přenášejí hru. Holkám se povedlo tyto hráčky ubránit  a pomalu jsme začaly diktovat tempo hry. Ani vyvíjený tlak soupeře ke konci utkání holky nepoložil a první cenné vítězství bylo naše.
Ve druhém utkání na holky čekal jediný pro nás herně známý soupeř PP  a to holky z USK Praha. S USK se holky potkaly v září na Labském poháru v Pardubicích kdy, proti sobě odehrály zápas o čtvrté až páté místo.Tento zápas holky prohrály a od té doby k holkám z USK přistupují se zcela zbytečnou bázní. Další negativní vliv na náš výkon měla i únava z předchozího utkání. Po vítězství z předchozího utkání jsem očekával od holek, že do zápasu nastoupí nabuzené a budou se rvát jako Tygřice. Bohužel holky do zápasu nastoupily tak jak jsem nechtěl a podle toho se zápas vyvíjel. Holky byly zaskočené, unavené, nedokázaly se dostat do hry a druhý zápas tak prohrály.

BŠ Praha – BA Sparta 45:15
BŠ Praha – USK 52:42


V nedělním kole PP holky nastoupily proti holkám ze Sparty a opět USK. Holky mne mile překvapily když přišly na zápasy v relativní pohodě a evidentně hodily za hlavu sobotní prohru.
V prvním utkání holky čekal zatím neznámý soupeř BA Sparta. První čtvrtina začala velmi rychle v náš neprospěch, kdy jsme během pár minut dostali 10 rychlých bodů a podle toho se čtvrtina i dohrála. Do druhé čtvrtiny už holky nastoupily s větším odhodláním a začaly vyvíjet větší tlak v obraně a následném přechodu do útoku. Bohužel z vytvořených šancí nám nepadalo a nepadalo. Do posledních dvou čtvrtin holky nastoupily opět s chutí bojovat a nenechat Spartě nic zadarmo. Holky se opravdu semkly a bojovaly jako správné Tygřice. Do poslední minuty bránily a i v následných přechodech do útoku hrály kolektivně – týmově. I když jsme na konec prohráli tak holky nechaly na hřišti všechno a toho si cením nejvíc!
Ve druhém nedělním utkání na holky opět čekala parta z USK. Ještě před utkáním jsem holky dá se říci úspěšně přesvědčil a namotivoval sobotním zápisem z utkání s USKem. I když holky do zápasu nastoupily bez zraněné Evky z předchozího utkání, tak od začátku výborně bránily a znepříjemnily hru dá se říci jediné hráčce, která nám vždy  dala nejvíce bodů. Bohužel nám opět chybělo úspěšné zakončení po opravdu vydřených akcích. V tomto duchu se opět neslo celé utkání a i když byla další prohra byť jen o 10 bodů, tak holky opět nechaly na hřišti všechno a toho si nejvíce cením!

Když celkově shrnu uplynulý hrací víkend, tak mě  samozřejmě mrzí, že jsme prohráli, ale o to více si cením toho, že se holky začínají projevovat jako dobrý kolektiv a sice pomalinku, ale jistě začínají vnímat a používat prvky, které se učí v tréninku. A to je pro mne v tuto chvíli důležitější nežli výsledek.

Nemohu si odpustit zhodnotit nedělní výkon rozhodčích. Je mi jasné, že v minižákovských kategoriích se musí některé chyby tolerovat, aby měla hra spád, ale zároveň by rozhodčí měl mít cit kdy na danou chybu respektive faul jednotlivého hráče upozornit a také mu to i vysvětlit. Čeho jsem byl svědkem v nedělním kole na Spartě to bylo moc i na mě, který dětem vysvětluje, že basket je tvrdá hra, občas bolí a aby nebály se být zdravě agresivní. To i já jako hráč mohu potvrdit. A navíc je to horší když ani trenér své svěřenkyně při hře neupozorňuje na chyby a fauly a nechá je pokračovat ve stejném stylu hry hlavně, aby byl výsledek. Díky tomuto stylu hry a soudcování bylo nespočet opravdu ošklivých faulů a jedno zlomené zápěstí ne jen v našem utkání, ale i v tom následujícím.

HB Basket

HB týdeník, aneb očima prezidentky
O víkendu svá první ostrá utkání v PP U11 odehrály 09. Řada z nich již má „v nohách“ loňskou sezónu s 08, ale pro některé to byla „ligová“ premiéra.
09 jsou jediná skupina v dolní části pyramidy, které se naštěstí vyhýbají zranění a tím pádem trénuje.

Hned na úvod soutěže jsme nastoupili proti silné Slovance. Té, která nás vyklepla v Kyjově asi o 30b. Tentokráte ale holky zabojovaly. V půlce -8. Na druhou půlku jsme změnily složení pětek, protože se nám nedařilo ubránit klíčovou hráčku žlutého týmu. Po 3/4  držíme minus krásných 10. A pak to vypadalo komicky. Na straně jedné č.18 bránila naše 3 hráčky a na opačné straně hřiště bránily tyto tři naše hráčky č.18. I tak jsme tuto část hry prohráli o koš. Ovšem celkové minus 12b je oproti kyjovskému utkání velkým zlepšením.

Následoval zápas proti domácí Spartě. Jak známo, když máte v U11 jednu top hráčku, která dá svých dvacet a odchází, vyhráváte. Máte-li dvě, jste Mistrem Prahy a máte-li 3 (viz naše 07 v U11), jste Mistrem republiky. My takového lídra  nemáme a nemá ho ani Sparta. Takže se hrál klasický minibasket. Bojovný, ale plný technických chyb. V nafukovačce stále nešla tabule, venku se oteplilo a tak tam bylo nedychatelno a navíc mám tušení, že šlo místo klimošky topení. Jen se čekalo, kdo zkolabuje. Náš tým z tohoto duelu vyšel vítězně a to rozdílem 16b. Co mě udělalo největší radost? Že holky bojovaly, že to nebyly ukňourané 09 a že vesměs dobře bránily, byly pokusy o brejky a v postupném útoku byla vidět kombinace. To jsem byla nadšena. Důkazem budiž to, že 9 hráček ze 14 scorovalo.

dostatečnému počtu hráček jsme mohly zvýšit rychlost hry a tlak obrany a 15vt. před koncem jsme byly minus 7b. Žel Bohu se signálem soupeř upravil na konečných +10b pro něj. Nicméně pochvalu jsme dostali od rozhodčích i od trenéra soupeře. Já byla skoro dojatá. Vidět ty holky v pohodě, spokojené, hrát s chutí a nasazením – to je to, proč člověk trenéřinu dělá.

Druhá dávka emocí přišla v neděli. Jedu kamsi na Prahu 10 a s U11 nás čekala opět Slovanka. A po zápase opět smutek – proč s jedním soupeřem hrajeme během 1 víkendu 2 zápasy? Holky hrály výborně. Bojovaly, nebály se zaútočit a odměnou jim bylo vyrovnané utkání. Bohužel kolaps přišel v poslední čtvrtině, do které jsme šli se 7b vedením. Jenže jsme nedokázali za celých 8minut dát koš….takže nakonec radost prožíval soupeř, neboť vyhrál o 2b. Ale upřímně…před měsícem jsme se Slovankou byli -30b, v sobotu -12, v neděli -2. To si myslím, že je obrovský úspěch. Pokud ještě srovnáme naše psycho, bude příští kolo určitě veselejší.

My hrajeme proti Nuslím (Wizards). Utkání to bylo trošku upachtěné, nám se nedařilo střelecky, ale dostatek prostoru dostaly všechny hráčky a vyhráli jsme o 35b.

 

zpět do novinek

Pozvánka

Soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. USK Praha
2. Basket Slovanka
3. HB Basket 
4. BA Sparta 
5. Tygři Praha
6. BK Studánka Pardubice

Anketa

Trénuješ sama o prázdninách?

ano

 

20%

občas

 

80%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 5 |