Vyrovnané čelo tabulky

26.01.2019 13.50 | Sev | 831 přečtení

Po 12 odehraných utkání je čelo tabulky a medailové pozice hodně vyrovnané, bude tedy záležet na každém utkání. Zřejmě o medailích nejcennějších se rozhodne až v posledním kole 30.3.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. HB Basket Praha 12 10 2 700:336 22
2. Basketbalová škola Praha 12 10 2 733:408 22
3. USK Praha 12 9 3 835:411 21
4. Basket Slovanka 12 7 5 642:394 19
5. BC Wizards DDM P10 12 4 8 433:764 16
6. BA Sparta 12 2 10 325:621 14
7. Sokol Žižkov 12 0 12 253:987 12

Ohlasy z webů:

 BASKET SLOVANKA

O víkendu, který ještě mohl vykřesat naději na postup na MČR, jsme nastupovaly velice oslabené o několik hráček základní sestavy a tak dostaly spoustu prostoru nově příchozí hráčky a hráčky mladších ročníků. Tyto holky se nebály a více než dobře se chopily příležitosti.
V prvním sobotním utkání nejprve po velice dobrém výkonu porazily Wizardy 63:13. V druhém sobotním utkání jsme nastoupily proti prvnímu celku soutěže a bojovaly v něm o možnost účasti na MČR. Holky vůbec nic nevzdaly, bojovaly jako lvice, ale bohužel oslabený tým a ještě druhé utkání za sebou si vybrali svou daň a tak holky v závěru podlehly Hbčku 51:31.
Do nědělního utkání jsme vstupovaly ještě více oslabeni, protože přes noc stačily onemocnět další hráčky a tak 11 statečných srdnatě bojovaly se Spartou a dokázaly jí porazit 53: 27.
Holky máte za tento víkend velkou pochvalu od trenéra. Ale to neznamená, že už všechno umíme. Ještě nás čeká spoustu práce.

BŠ PRAHA
Holky U11 velmi nevyrovnané výkony
Naše nejmenší holčiny odehrály svůj další turnaj v přeboru Prahy. V sobotu v pořadatelství HB nás čekal jeden slabší soupeř a hned poté silné HB a v neděli jsme si v nafukovačce na BA Sparta daly souboj s domácí Spartou.
BŠ  –  Wizzards   69:16
Slabší soupeř nám měl být rozehráním na těžší zápas s HB. Celý zápas jsme měli pod kontrolou, prostřídali jsme všechny holky včetně úplných začátečnic, které hrály první zápas. Předvedená hra odpovídala momentálním možnostem  našeho týmu a holky si zápas užily.
BŠ  –  HB Basket  46:51
Druhý zápas byl o něčem jiném. Čekal se vyrovnaný a hlavně kvalitní zápas. Začátek vypadal moc dobře. Ovládly jsme dění na hřišti a Ema s Kájou si dělaly co chtěly. Tři minuty před koncem čtvrtiny si Emča lehce podvrkla kotník a to naši první pětku lehce zabrzdilo a holky z HB stáhly pro ně velmi nepříznivé skore. Druhá pětka sice nezačala úplně špatně, ale postupně se náš výkon zhoršoval. Docházely nám síly a měly jsme obrovský problém s obranou. Jinými slovy kromě Markéty ani jedna v druhé pětici nebyla ochotná bránit. Velká škoda, o svůj náskok jsme přišly a do druhé poloviny šly dokonce minus dva body. Bohužel ve druhé polovině už naše hra nebyla tak pěkná, dostaly jsem se pod tlakem zodpovědnosti do stresu, který nám svázal ruce i nohy. I přes bojovnost se nám už nepodařilo bodově odskočit, únava z druhého zápasu za sebou nám nedovolila více zabojovat v samém závěru utkání a my tentokrát HB holkám podlehly. 
BŠ Praha  –  BA Sparta  48:14
V neděli ráno v nafukovačce na nás čekaly holčiny ze Sparty. Nám evidentně nesvědčí nafukovací hala a ranní zápasy už vůbec ne. Holky byly od začátku jako zpomalený film. Vzhledem k úrovni soupeře jsme se od začátku ujaly vedení, ale hra byla nepěkná. Pomalá, nebojovná, bez pohybu hráčů i míče, obrana nijaká, no možná by bylo lepší zůstat v posteli. V podstatě bojovala pouze Frida, Ema K a v závěru se přidal Krejčík. Ale i tohle k našemu sportu patří a my se musíme naučit přežít i takovéto zápasy.

Nicméně holky mají ještě pořád šanci na dobré umístění v Praze a máme z nich radost. Dobře se zapojují holky 2009 a doufám že při dobrém tréninku, jako doteď a při lepším zdravotním stavu týmu dohrajeme soutěž důstojně a s dobrými výsledky. 

BA SPARTA

BA Sparta-USK Praha 15:75

BA Sparta-Sokol Žižkov 69:35

BA Sparta-BŠ Tygři 14:48

BA Sparta- Basket Slovanka 27:53

Víkend ukázal kde jsou naše rezervy.  Soupeř je rychlejší, dravější a má lepší kontrolu nad míčem. My k tomu všemu  máme problém s orientací na hřišti, hledáme hráčku, kterou bráníme, občas i zapomeneme kam útočíme.  Chybí nám herní zkušenosti.
Jak  jsem psala na Fb musíme trénovat, trénovat, trénovat, přidám k tomu co nejvíc hrát a výsledky se určitě dostaví. 
Individualní výkony nebudu hodnotit. Vše si povíme na tréninku. 
MK 

HB BASKET

Sobota

Na 13hod jsem odjela na Hovorčovickou, kde jsme PP U11 pořádali. Jako první jsme nastoupily proti Slovance, která v nohách měla již jeden zápas. Výhoda pořadatele - může si určit pořadí zápasů turnaje. Soupeř má samé dravé a rychlé hráčky a já nebyla úplně přesvědčena, že máme šanci vyhrát. Po 3/4 utkání jsme vedly o cca 10b. V poslední čtvrtině soupeř zkolaboval a my vyhrály o 20b. Čekám na  zprávy z Jenče. Káča píše +3b nad BŠ. Uf, ze srdce mi padl balvan, ale věděla jsem, že tím to zdaleka nekončí.…. My s U11 měly pauzu a po ní BŠ. I tento tým měl v nohách jeden zápas, ale zde jsem naděje na výhru viděla dost černě. Vyrovnaný tým, hráčky BŠ doplněné o hráčky SoHoPo, rychlý, neuvěřitelně dravý a důrazný. A naše méně zkušené hráčky ještě pořádně neumí stát v obraně, jsou měkké, nedůrazné, pomalé. V 1/4  se naplňoval můj černý scénář do puntíku. Dát první koš je sice fajn, ale prohrávat po 5min 12:2 žádná legrace není. Fanoušci BŠ nadšeně fandili, ale já musím pochválit naše rodiče. I když jsme byly hodně dole, fandili. A už pěkně všichni pohromadě :-). Pak přišla druhá pětka a i když score bylo skoro na ručník (8:20), vydala jsem pokyn:“ srovnáte to“. Snad proto, abych vypadala optimisticky, podpořila tým, ale moc jsem tomu sama nevěřila. Ovšem to, co se dělo potom, co předvedla druhá pětka – klobouček dolu. V půlce +2b. První pětka dostala pěkně vynadáno a evidentně to zabralo. Po 3/4 plichta a můžeme začít znovu. My máme na hřišti silnější sestavu, ale jsou to ženské, kde logika, nemá logiku. V tygřím i našem táboře bylo jasné, že závěr bude extrémně vyhecovaný, bojovný a  šťastný bude jen jeden. Rozhodčí svým výkonem moje nervy taky nešetřili a dlouho se mi nestalo, že bych musela na sudí zvednout hlas. V dramatické 4/4 stálo nakonec štěstí na naší straně a vyhrály jsme o 5b. Nervy jak hrom, ale sladký pocit vítězství tentokráte patřil nám. Po utkání, kdy všichni ještě měli puls 300, se mi jedna maminka ptala, jak jsem si to užila…o „užívání si“ nemůže být ani řeč, bylo to strašné. Ale snad si to užili diváci.
Neděle

 

08+09 toho asi moc nenaspaly, protože v sobotu jsme končily po 20hod a v 8,15hod byl nástup na Žižkově. Proti poslednímu týmu tabulky dostaly 100% minutáž hráčky, které v sobotu nehrály a tímto se omlouvám jejich rodičům, kteří by jistě dokázali využít sobotní odpoledne lépe. Nicméně děkuji jim za pochopení a za účast. Pak přišlo USK. Odstoupená obrana se zdvojováním v nájezdu sice není v U11 úplně košér, ale je účinná. Nám se brutálně nedařilo, zejména v koncovce a dobře hrající soupeř, který se opíral o skvělé výkony svých individualit, byl prostě nad naše síly. Skoro zázrakem jsme dovedly zápas k prodloužení…a pak….chybělo tak strašně málo…cca 5vt před koncem šla Urby sama samotinká na koš, celá hala ztichla a nikdo ani nedýchal….ale dát koš nám dnes souzeno nebylo. Takže prodloužení. Mě tekly nervy, neboť ani výkon rozhodčích nebyl přesvědčivý. Sice jsem si vymodlila několikrát písknout útočné vteřiny, ale mohlo se jich písknout asi tak 10x víc. V prodloužení může nastoupit libovolná sestava. Naše byla celkem jasně daná. Do závěrečného boje šly všechny naše zkušené hráčky. Jenže opět nehrály dobře, nebyly schopny hrát to, co bych po nich chtěla a co v nich je a pan rozhodčí všemu dal korunu, když hned v úvodu foukl Komárovi 5 faul. To, že se za své upísknutí po zápase omluvil je fajn, vážím si toho, ale dost možná to ovlivnilo konečný výsledek, který byl -3b. Holky si hrábly v sobotu, za kterou je opravdu musím hodně pochválit a v neděli se dalo použít moje časté, leč nenáviděné přísloví: “po posvícení bývá s*ačka“. Nicméně takto vyrovnaná utkání jsou pro všechny zúčastněné skvělou a nenahraditelnou zkušeností. A to i v případě, že zrovna nejste na té vítězné straně barikády. Já holkám děkuji, že nic nevzdaly a bojovaly až do samého konce.

 

zpět do novinek

Pozvánka

6. turnaj PP

6.-7.4. 2024
Pořadatelé:
HB Basket

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. USK Praha
2. Basket Slovanka
3. HB Basket 
4. BA Sparta 
5. Tygři Praha
6. BK Studánka Pardubice

Anketa

Trénuješ sama o prázdninách?

ano

 

20%

občas

 

80%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 5 |