Polovina soutěže

14.12.2018 11.23 | Sev | 800 přečtení

Ve dvou halách se odehrál 3. turnaj, tím se dostáváme do poloviny soutěže. Dalšími zápasy budeme pokračovat v polovině ledna.

Co nám ukázal třetí turnaj?

Bude velmi vyrovnaný boj o všechny medaile v Přeboru Prahy.

Průběžná tabulka:

tabulka
1. Basketbalová škola Praha 9 8 1 570:324 17
2. HB Basket Praha 8 7 1 475:203 15
3. USK Praha 9 6 3 610:310 15
4. Basket Slovanka 9 5 4 495:303 14
5. BC Wizards DDM P10 8 3 5 295:476 11
6. BA Sparta 8 1 7 200:410 9
7. Sokol Žižkov 9 0 9 156:775 9

Ohlasy z webových stránek:

BASKET SLOVANKA

Pražský přebor U11
Naše U11tky hrály oba dva dny v hale v Jenči a za soupeře měly holky z USK Praha, Tygři Praha, a Sokol Žižkov. V prvním sobotním zápase holky přemohly vrstevnice z USK 33:40, Do druhého utkání vlítly z velkým nasazením a ještě dvě minuty před koncem byl stav vyrovnaný. Bohužel se na holkách projevila únava z předchozího utkání a v závěru podlehly Tygřicím 41:51. V neděli uhrály povinné vítězství na Sokolem Žižkov v poměru 10:112.

Holky skvělý výkon. Příště tygry už porazíme.

HB BASKET

V sobotu U11 odehrály další kolo Pražského přeboru. Podruhé nás letos čekala Sparta a Wizards (Nusle). My během týdne bojovaly se zdravotními problémy, ale nakonec chyběla jen Dočekalová a Hrdličková. Po dlouhém zranění se vrátila Lišková a hned to bylo veselejší.
V prvním zápase se Spartou holky dobře bránily, bojovaly a v útoku se začala konečně ukazovat výšková převaha Vrzalové (i když ze zdrav.důvodů má stále hodně velké tréninkové manko). Byla vidět snaha o kombinační postupný útok a zapojení všech hráček. I když nováčkům to ještě často nevyjde (kopnutí do míče, málo důrazný driblink), snaha je patrná a chválím. A co bylo super, bylo dodržení taktických pokynů v obraně a vybíhání do brejků. A to nemyslím jen zkušenější hráčky, běhaly i 09.

HB BASKET – BA SPARTA 70:21

Náš druhý pražský soupeř má 3 urostlé hráčky a na počátku zápasu došlo k „velké“ taktice. Předpokládaly jsme, že nastoupí pětka, kde jsou 2 tyto hráčky. Podle toho jsme postavily naší pětku. Soupeř ale vyměnil pořadí pětek a my na to stačily zareagovat. ¼ jsme vyhrály 35:0, když Kopková výborně ubránila soupeřovu klíčovou hráčku. Pak přišel souboj podkošových hráček. Ve 2/4 byl v tomto souboji o koš úspěšnější soupeř, ve 4/4 o 3 koše my. Velká pochvala Urbanové za obranu. Ve 2/4 jsme soupeře přehrály 30:0 a střelecky zazářila Navrátilová (29b a nebylo to žádným sólováním). Jinak opět dobrá obrana, bojovný výkon a 09 mi dělají obrovskou radost.

WIZARDS PRAHA – HB BASKET 24 : 85

BA SPARTA

BA Sparta - HB Basket 21:70
BA Sparta- BC Wizards  39:45

Rozjížděly jsme se jako parní lokomotiva, pomalu, ztěžka a opatrně. První zápas jsme se rozkoukávaly. HB jsme nechávaly velký prostor, samy jsme se bály jít do koše. Ve druhém se náš stroj konečně začínal rozjíždět. Bohužel jsme se dostaly do toho správného tempa až ve druhé čtvrtině. Manko z první čtvrtiny jsme nedokázaly dohnat a naše zaváhání nás stálo vítězství.
Tak jak jsme odehrály poslední tři čtvrtiny druhého zápasu. Koncentrovaně, s nasazením, s chutí bojovat, tak by měly vypadat všechny naše zápasy.
Bylo to pěkné utkání okořeněné  košem  z velké vzdálenosti Elišky v poslední vteřině. 
Za druhý zápas si určitě všechny zaslouží velkou pochvalu. Nejvíc košů dala Sára, Zuzanka, Eliška.  Anička, Sofie, Majda, ubránily klíčové hráčky soupeře. Stella a Maruška měly výborné přihrávky. Bojovností se přidaly Adélka, Nicola H., Bára, Estherka, Kája, Nicole Č.. Kristýnka se na hřiště nedostala, prostor dostala v první zapase. Pochvalu zaslouží za fandění a za velkou podporu z lavičky.  Zlepšuje se a její chvíle v tak vypjatých zápasech teprve přijdou.
Všem děkuji, byl to poslední turnaj v tomto roce.
Věřím, že v tom příštím Wizards porazíme.  100% účast na pondělním tréninku ukázala, že jdeme tím správným směrem.  To mě těší  nejvíce.
Děkuji také rodičům za podporu a spolupráci, která je prvotřídní.

BŠ – TYGŘI PRAHA

Holky U11 tento víkend pouze vítězně
Naše jedenáctky mají za sebou další turnaj PP U11, který se odehrál v Jenči.. Vstoupily jsme do druhého kola a potkaly tudíž soupeře se kterými jsme hrály první turnaj. V sobotu jsme si zahrály pěkný zápas se Slovankou a hned na to se Sokolem Žižkov, v neděli jsme změřily síly s USK. Všechny tři zápasy jsme dokázaly vyhrát.

BŠ Praha  –  Basket Slovanka   51:41

První sobotní zápas nás čekaly holky ze Slovanky. Soupeř je rychlý, běhavý a bojovný, bylo jasné že půjde o vyrovnaný zápas, Bylo tomu tak a  až ve druhé polovině se nám dařilo bod po bodíku lehce odskakovat. Až poslední část hry jsme již tempo zápasu udávaly my a zápas vyhrály. Nicméně se hrál z obou stran pohledný minižákovský basket. My měly trochu problém s obranou, ale to se naštěstí v průběhu zápasu zlepšovalo. Do útoku se zapojují postupně další a další hráčky a ty zkušenější začínají hrát pěkné jednoduché kombinace.

BŠ Praha  –  Sokol Žižkov  87:38

druhý sobotní zápas proti Sokolu Žižkov jsme daly hodně herních příležitostí  všem našim mladším a méně zkušeným hráčkám. I přes to jsme zvítězily velkým rozdílem. Hrál se hodně začátečnický basket a my se radovaly z každé povedené drobnosti na hřišti. 

BŠ Praha  –  USK  76:61

v neděli nás čekal tým USK, který zatím jediný nás dokázal pokořit a to hned v prvním zápase soutěže. Naše holky se ovšem trénink od tréninku a hlavně zápas od zápasu hodně zlepšují. Většina hráček má dobrou orientaci na hřišti, většina je schopná slušně driblovat, některé trefí koš a hodně našich holek velmi slušně brání. To vše dohromady předváděly holky hned od začátku proti USK. Od začátku jsme byly lepším a bojovnějším týmem na hřišti a postupně získávaly bodový náskok, který byl ve čtvrté vteřině skoro třicetibodový. Ten se nám sice nepovedlo udržet, ale pohodová koncovka s jasným vítězstvím byla naše. 
Holky musím pochválit nejen za víkendová utkání, ale hlavně za tréninkovou morálku a velmi dobré tréninkové nasazení. Doufám, že nám to spolu takhle pěkně vydrží a my na dalším turnaji PP U11 uvidíme opět pouze spokojené Tygřice.


zpět do novinek

Pozvánka

Soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. USK Praha
2. Basket Slovanka
3. HB Basket 
4. BA Sparta 
5. Tygři Praha
6. BK Studánka Pardubice

Anketa

Trénuješ sama o prázdninách?

ano

 

20%

občas

 

80%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 5 |