Nejmladší mini už mají dohráno

15.04.2019 12.57 | Sev | 659 přečtení

Také v této kategorii soutěž Přeboru Prahy skončila. Na čele tabulky skončila soutěž hodně vyrovnaně, nicméně první místo obsadila děvčata z BŠ Praha a stala se tak Přebornicemi soutěže. 

Zároveň s druhým týmeme HB Basket se děvčata kvalifikovala na Národní finále do Karlových Varů, které se uskuteční od 26. - 28. dubna.

Budeme držet palce!

Konečná tabulka:

tabulka
1. Basketbalová škola Praha 18 15 3 1059:595 33
2. HB Basket Praha 18 15 3 990:495 33
3. USK Praha 18 13 5 1203:568 31
4. Basket Slovanka 18 11 7 989:565 29
5. BC Wizards DDM P10 18 5 13 572:1037 23
6. BA Sparta 18 4 14 500:910 22
7. Sokol Žižkov 18 0 18 237:1380 18

Ohalsy z webů:

BA SPARTA
BA Sparta -Sokol Žižkov  96:20

BA Sparta- USK Praha 12:76

BA Sparta: Basket Slovanka 17:56

BA Sparta-BŠ Tygři Praha 28:75

 Jak  jsem již psala na FB. Máme stále problém s rychlostí, důrazností. Moc si nevěříme. Ale jsme v mini kategorii a když budeme pilně trénovat vše se dá zlepšit. Chce to čas a trpělivost, která nám dospělým někdy chybí. Přitom se stačí ohlédnou zpátky. Vybavit si začátek sezóny a hned si uvědomím jaký holky od září udělaly pokrok. Za to je chválím a věřím, že budou stále v hojném počtu trénovat jak je to doposud.

Máme před sebou ještě pár turnajů, Mix U11, festival U11 a Tygr mini cup. Zde poměříme síly s družstvy z celé republiky. Doufám, že se nám ještě zadaří, pár zápasů vyhrajeme a spokojeně ukončíme sezónu.

MK

BŠ PRAHA
Holky U11 zlaté v Praze

To nám ta sezona ale utekla. O víkendu odehrály naše holky U11 poslední turnaje PP U11 v Praze . V sobotu jsme v pořadatelství Wiizzards poměřili síly s domácími a s HB, v neděli jsme na domácí m hřišti odehrái poslední zápas se Spartou. Všechny tři zápasy jsme vyhráli a vybojovali tím v Praze 1.místo. Máme zajištěn postup na NF do Karlových Varů, můžeme balit :).

BŠ Praha  –  Wizzards  48:38

V sobotu ráno ještě nebylo jisté, zda se naše nejmladší holčičky podívají na NF do Varů. Soutěž byla po celý rok hodně vyrovnaná a my museli buďto porazit HB, nebo čekat jak dopadnou další zápasy bez naší účasti a jestli na nás zbude druhé postupové místo. První sobotní zápas naše holky odehrály proti týmu z Nuslí. Tohoto soupeře jsme dvakrát vysoko porazily, takže naše představa byla, že pošetříme síly na důležitý zápas proti HB. Soupeř nás ovšem zaskočil svou vysokou aktivitou na hřišti. Naše holky byly jak svázané zodpovědností a nemohly se rozběhnout. Zápas se tahal od začátku až do konce. Herně měly Tygřice nad soupeřem převahu, ale snaha soupeře o dobrý výsledek a naše neschopnost trefit koš zapříčinily bodově vyrovnané utkání až do poslední čtvrtiny. Teprve poslední část hry se nám podařilo lehce odskočit a zápas ne o mnoho vyhrát.

BŠ Praha  –  HB Basket  44:29

S HB jme měli bilanci 1:1. Při výhře bychom by naše holky byly vítězkami Prahy, při prohře to mohlo dopadnou všelijak. Vzhledem k našemu výkonu proti Nuslím jsem měla obavu co bude a na naše vítězství bych nevsadila. Holky se ale rozhodly, že tentokrát zabojují až do konce, až na dno svých sil. Zápas byl opět od začátku vyrovnaný, těžko jsme se dostávaly do jednoduchých zakončení, útok byl opatrný. Zato obrana nás nezklamala, hlavně první pětka nedovolila soupeřkám ohrozit koš a pokud ano, tak z těžkých pozic. K výborné obraně se přidala i pětka druhá, holky se rvaly o každý míč a náš herní projev se postupně lepšil. Hra se zrychlila a nabrala na agresivitě.  Hodně dobré práce pod košem při doskocích vykonaly naše delší hráčky (Bára, Paola i Emča). Poslední čtvrtinu holky hrály velmi zodpovědně, bez zbytečných ztrát, s dobrou aktivitou v útoku. To vše přineslo velkou radost z vítězství a náš postup na NF.

BŠ Praha  Ba Sparta  75:28

Poslední zápas holky odehrály v neděli v Jenči. Za sobotní výhry měly od rodičů slíbený Aquapark, za sebou těžký sobotní zápas a jistý postup. V této náladě jsme očekávali velké herní fiasko. A to my umíme. S radostí musím konstatovat, že holky udržely koncentraci a zahrály relativně dobrý zápas. Chvílemi dokonce s moc pěknými akcemi. Nad Spartou máme velkou výškovou převahu, takže vítězství jsme si pohlídali od začátku až do konce a užili si poslední zápas v Praze.

Holkám za předvedené výkony tento víkend a po celou sezonu děkuji, ukázalo se, že jsou to bojovnice. Gratuluji jim k prvnímu místu v Praze a moc se těšíme na společné zážitky v Karlových Varech. Jen prosím nezapomeňte, že naše práce nekončí, ale naopak začíná. Máme necelé tři týdny na trochu přípravy a dobré tréninky tak, ať si neuděláme na NF velkou ostudu.

 

 

 

zpět do novinek

Pozvánka

Soutěž dohrána

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. USK Praha
2. Basket Slovanka
3. HB Basket 
4. BA Sparta 
5. Tygři Praha
6. BK Studánka Pardubice

Anketa

Trénuješ sama o prázdninách?

ano

 

20%

občas

 

80%

ne

 

0%

| celkový počet hlasů: 5 |