Sezóna je u konce

15.04.2019 12.19 | Sev | 674 přečtení

Celou soutěží bez poznání porážky suveréně prošel tým USK Praha, který se stal v soutěži Přeborníkem Přeboru Prahy a zároveň se kvalifikoval na Národní finále do Děčína, které se uskuteční od 3. - 5. května 2019.

Konečná tabulka F1:

tabulka
1. USK Praha 20 20 0 1568:703 40
2. BA Sparta 20 16 4 1297:830 36
3. Basketbalová škola Praha 20 10 10 1119:1120 30
4. TJ Sokol Pražský 20 8 12 1072:1166 28
5. BK Kladno 20 6 14 980:1159 26
6. NBK Praha 2007 20 0 20 565:1623 20

 

Konečná tabulka F2:

tabulka
1. Sokol Kbely 16 12 4 823:590 28
2. TJ Sokol Dubeč 16 10 6 805:595 26
3. Žižkov Falcons 16 10 6 715:713 26
4. BA Radotín 16 4 12 610:838 20
5. Sokol Vyšehrad 16 4 12 459:676 20

Ohlasy z webů:

BŠ PRAHA

Kluci U12 nakonec bronz v Praze
I naši kluci U12 dohráli svůj poslední turnaj v Praze a to v naší domácí hale v Jenči. V sobotu jsme se utkali se Sokolíkama a s NBK, v neděli poslední zápas proti USk a pak ještě naposledy se Sokolem Pražským.

BŠ Praha  –  Sokol Pražský  55:77

BŠ Praha  –  NBK  94:26

V sobotu jsme odehráli dva naprosto odlišné zápasy. První proti Sokolíkům, kde stačilo vyhrát a bylo by o třetím místě v Praze rozhodnuto. Jenže kluci asi třetí pražské místo nechtěli. Zápas byla z naší strany hrůzostrašná podívaná. Nikdo nechtěl, nikdo neplnil naše pokyny. První poločas byl sice upachtěný, ale ještě pořád to jakž takž šlo. Druhý -hrůza. Nebojovnost, bez pohybu a hlavně bez obrany. Nikdo moc nechtěl hrát do koše, nikdo nechtěl získat balon. Relativně vysoká prohra byla zcela zasloužená.

Druhý zápas byl úplně jiný. Kluci jakoby se probrali a zápas se Sokolem měli jako rozcvičku. Krásně se viděli, hráli rychle a efektivně. Byla to radostná podívaná a malá náplast za první nepovedený zápas.

BŠ Praha  –  USK  39:67

BŠ Praha  –  Sokol Pražský  47:33

Neděle byla naopak. Špatný a nebojovný výkon s USK, které bylo oslabeno o několik hráčů a přesto jsme se nedokázali bodově přiblížit. Čekali jsme co se stane v posledním zápase sezony, kdy jsme hráli o bronz se sobotním soupeřem Sokolem Pražským. Kluci před zápasem dostali jednu jedinou otázku “ Chcete madaile? “ a to asi zabralo. Jako by v neděli proti Sokolíkům hrál ve druhém  zápase úplně jiný tým. Kluci hráli velmi ukázněně, plnili pokyny z lavičky, nebáli se hry 1:1 a velmi dobře bránili. Od začátku jsme měli na hřišti navrch. Matěj dobře vedl první pětku, kdy vypracovával pěkné pozice k zakončení nejen pro sebe, ale i pro ostatní kluky na hřišti. K tomu se přidal Jonatán s výbornou prací na doskoku a najednou to šlo. Druhá pětka složená ze tří kluků 2008 se nenechala zahanbit a pokračovala v dobrém a zodpovědném výkonu. Skore se malinko navvšovalo každou čtvrtinou. Až v poslední části hry už naši mladší hráči začali mít trošku problém s koncentrací a Sokolíci malinko snížili náš náskok, ale protože nikdo nevzdal a všichni bojovali až do konce zcela zaslouženě jsme tentokrát vyhráli my.

Kluci za poslední zápas zaslouží velkou pochvalu, za nasazení za bojovnost za vše. Tento rok si půjdou na Den přeborníků pro bronzové medaile a my jim to moc přejeme. Kluci udělali během sezony slušný pokrok a myslím, že příští sezonu budeme mít na co navázat.

BA SPARTA

PP U12 - kluci potvrdili 2. Místo
V posledním hracím víkendu Pražského přeboru kluci potvrdili své postavení v tabulce

Nejprve se utkali s USK a úkol zněl jasně, potrápit favorita. To se bohužel nepodařilo díky špatnému úvodu do utkání (6:32). Poté jsme se ale probrali a rozdíl jsme stáhli na 10b, bohužel víc už jsme nezvládli. Druhý sobotní zápas proti Kladnu jsme nezačali nejlépe. Soupeř se nás držel a nechtěl pustit. Nicméně potom jsme zvýšili obrátky a Kladno vyloupili.

V neděli jsme doma hostili NBK a Kladno. První zápas nebylo o čem, i když začátek opět nebyl ideální. Soupeře jsme jasně přehráli a dovolili jsme mu jen 13b. Ve druhém klání proti Kladnu jsme potvrdili roli favorita a soupeře jsme přehráli především důrazem pod košem a rychlou hrou.

Kluci tak potvrdili 2. místo v Pražském přeboru z minulého roku a jediný, kdo je dokázal porazit, byli chlapci z USK.

BA Sparta - USK Praha   57:75

BA Sparta - BK Kladno   63:40

BA Sparta - NBK Praha   69:13

BA Sparta - BK Kladno   72:36

SOKOL PRAŽSKÝ
Mladší minižáci v Přeboru Prahy kategorie U12 odehráli velmi těžkou sezónu. Během celé soutěže se statečně prali s velkým počtem zranění a velkým počtem nemocí. Udělali velký výkonnostní pokrok. O medaili bojovali až do posledního zápasu, nakonec z toho bylo stejně jako v kategorii U11 4. místo. O posledním víkendovém turnaji 2x vyhráli a 2x prohráli. V sobotu 6. 4. 2019 porazili Basketbalovou školu a NBK Praha a v neděli 7. 4. 2019 podlehli USK Praha a Basketbalové škole.

BŠ - Tygři Praha   vs.   Sokol Pražský   55   :   77    prvním zápase jsme se utkali s domácí počtově oslabenou Basketbalovou školou, hráli jsme o hodně, ještě jsme měli šanci se probojovat ze 4. příčky na příčku 3..
Zápas se nám velmi povedl, hráli jsme rychle, hráli jsme kolektivně a dařila se nám střelba z dálky, kterou jsme správně volili při odstoupené obraně soupeře. Náš výkon svou energií a bojovností řídil hlavně Honza a po zásluze byla jeho aktivita, především v obraně, odměněna více vstřelenými body v útoku. Bylo velmi dobré, že se o naše body podělilo více hráčů, hned 7 z nich dokázalo vstřelit minimálně 6 bodů, takže důležitou výhru si připsali hlavně díky týmovému výkonu.

 Sokol Pražský   vs.   NBK Praha   74   :   49   druhý zápas byl těžký hlavně kvůli naší špané soustředěnosti. Vstup do něj se nám vůbec nepovedl - soupeř hrál první čtvrtinu s chutí a po zásluze nás v ní přehrál. Ostatní čtvrtiny naštěstí už patřily nám. O výhře jsme rozhodli hlavně v druhé čtvrtině, kde jsme předvedli několik pěkných rychlých protiútoků nebo jsme se prosazovali účinnou hrou 1 na 1. V druhém poločase jsme nehráli špatně, měli jsme více ze hry, ale soupeři jsme dávali šanci opět naší špatnou soustředěností. Několik našich hráčů, jako by vůbec nebylo na zápase, nevěděli koho brání a dokonce zda jsou v útoku či obraně. Naštěstí naše chyby nahrazovala velká snaha a zápas jsme si nenechali vzít.

 USK Praha   vs.   Sokol Pražský   74   :   38   dělní zápasy nás také čekaly v Jenči, hale Basketbalové školy. Ten první jsme odehráli proti favoritu soutěže, neporaženému týmu USK. Se soupeřem jsme se statečně drželi, vždy se nám povedl vstup do čtvrtiny, jinak měl více ze hry soupeř a postupně navyšoval své vedení. V zápase jsme rovnoměrně rozložili herní čas mezi všechny hráče, předvedli několik pohledných akcí a hlavně sme bojovali. Nakonec z toho byl náš nejlepší výsledek s USK  ze vzájemných zápasů. 
Za pochvalu stojí výkon, hlavně bojovnost Pavla a Davida, kteří tak ukázali, jak obrovský pokrok za tuto sezónu udělali.

 

 Sokol Pražský   vs.   BŠ - Tygři Praha   33   :    poslední soutěžní zápas sezóny měl v sobě vše, co měl mít, kromě těsnějšího výsledku a našeho lepšího výkonu.
Bylo o co hrát, šlo o možnost dostat se na 3. příčku soutěže a získat tak medaili. Při zápase byly emoce, hodně diváků, radost, smutek, chyby i svělé výkony hráčů a to hlavně v bojovnosti.
Jak se nám povedl sobotní zápas, tak se nám nedělní nepovedl. Přesvědčili jsme se, jak je důležité mít výkon založený na obraně a né na útoku, protože v útoku může nastat smolný den a nás potkal právě v neděli. Koš byl pro nás snad zakletý. Kdybychom lépe bránili, určitě by se na výsledku smůla tak neprojevila. 
O osudu zápasu rozhodl hlavně náš výkon v 1. čtvrtině, kdy jsme špatně bránili a ještě hůře útočili. Vstřelili jsme pouze 2 body  a 17 jich obdrželi. Po celý zápas jsme moc chtěli, ale bohužel jsme nedokázali praktikovat sobotní kolektivní výkon. Zápas měl jiný metr posuzování od rozhodčích, než ten sobotní a nám tvrdá hra vůbec nesvědčila. Stále početně oslabený soupeř dokázal velmi dobře vyvíjet tlak na našeho hráče s míčem. A ten bohužel, nedokázal poslat míč dále přihrávkou na volného spoluhráče a místo toho se pustěl do složitého prodriblování, kde narazil na odstoupené vševypomáhající soupeře a míč většinou ztratil. Zápas jsme nevzdali, znametitě jsme bojovali, jen nám chyběla lehkost a trochu štěstí v zakončování. Poslední čtvrtinu jsme ovládli, ale na Basketbalovou školu jsme v tomto zápase prostě neměli a musíme jí sportovně pogratulovat k 3. místu. My se můžeme těšit ze 4. místa, které je po smolné sezóně, kvůli zdravotním problémům pěkným umístěním.

 

zpět do novinek

Pozvánka

5. turnaj 
20. 21.4. 2024
Pořadatelé F1:
USK Praha
Sokol Kbely
Sokol Pražský

Pořadatelé F2:
BA Radotín
Jižní Supi
SK Velká Ohrada

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. Sokol Kbely
3. BA Sparta
4. Velká Ohrada
5. USK Praha
6. Sokol Žižkov cubs
7. BA Radotín
8. TJ Slovan Bohnice
9. TJ Sokol Dubeč
10. Sokol Pražský
11. Jižní Supi 
12. Sokol Vyšehrad

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

63%

NE

 

38%

| celkový počet hlasů: 16 |