Odehrán druhý turnaj

15.01.2019 19.52 | Sev | 744 přečtení

O víkendu se odehrál další turnaj po rozdělení skupin. A zde najdete průběžnou tabulku a ohlasy z kubů.

Průběžná tabulka F1:

tabulka
1. USK Praha 9 9 0 715:303 18
2. BA Sparta 9 7 2 583:403 16
3. Basketbalová škola Praha 9 5 4 498:526 14
4. TJ Sokol Pražský 9 4 5 512:524 13
5. BK Kladno 10 3 7 500:600 13
6. NBK Praha 2007 10 0 10 307:759 10

Průběžná tabulka F2:

tabulka
1. Žižkov Falcons 7 6 1 387:261 13
2. TJ Sokol Dubeč 6 5 1 363:191 11
3. BA Radotín 7 3 4 269:335 10
4. Sokol Kbely 6 2 4 253:341 8
5. Sokol Vyšehrad 6 0 6 185:329 6

 

Ohlasy na proběhlá utkání:

BŠ – TYGŘI

Na prvním PP v roce 2019 dobré výkony kluků U12

Další turnaje naši kluci 2007 a mladší odehráli první povánoční víked v pořadatelství Sokola Pražského a v domácím prostředí. Kluci po vánoční pauze překvapili slušnou obranou (zejména v sobotu) a snahou o pohyb hráčů i balonu v postupném útoku. Naše víkendová bilance je 1 prohra a dvě vítězství.

BŠ Praha  –  BA Sparta  42:51
Po třetí za tuto sezonu jsme se potkali ze Stodůleckým sousedem BA Sparta. Zatím jsme bez výhry, ale naše bodové manko neustále snižujeme. V sobotu jsme velmi dobře bránili. Kluky ze Sparty nepouštěli do jednoduchých zakončení, naopak naše hra se zrychlila a hlavně se začínáme hýbat  v postupném útoku. To vše přineslo vyrovnaný zápas proti soupeři, který je zvyklý nás vysoko porážet. Nebýt nepodařené druhé čtvrtiny, kdy jsme se zalekli netuším čeho, mohli jsme tentokrát opouštět palubovku vítězně my. -9 považuji za dobrý výsledek a doufám, že na něj v dalších zápasech navážeme.

BŠ Praha  – NBK
V neděli nás čekal slabší soupeř NBK a tým se kterým budeme v Praze bojovat o bronzové medaile Sokol Pražský. V prvním zápase a zejména v první půlce jsme se pouze rozběhávali. Zápas nebyl pohledný, my neběhali a soupř hrál na jednoho max dva hráče v pětce. Naštěstí ve druhé polovině jsme začali hrát naši hru. Při vedení kole 30 bodů jsme nechali na hřišti pouze kluky 2008 a 2009. Ti bojovali jako o život, nicméně soupeř vedené lehce stáhl, takže výsledek nakonec nebyl až tak výrazný. Jako zahřívací  nám ale zápas posloužil dokonale.

BŠ Praha  –  Sokol Pražský  69:60
Soupeř o poznání jiné úrovně nás čekal na závěr víkendu. Hned od začátku jsme se ujali vedení a vypadalo to, že bude jasno. Pak ovšem přišla druhá čtvrtina, a ty se nám tento víkend skutečně nevedly. Svůj nevelký náskok jsme ztratili a do druhého poločasu dokonce nastupovali s desetibodovým mankem. Po změně pětek se nám povedlo dostat se do zápasu. Zlepšil se projev našeho týmu, začali bojovat zejména hráči ročníku 2007( Mikoš, Matěj, Prokop) a tím jsme dokázali zápas dovézt  k vítěznému konci. 

Kluci U12 udělali obrovský výkonnostní pokrok. Hra se z dálky začíná podobat basketbalu založenému na zapojení více hráčů do obrany a zejména do útoku. Zlepšil se pohyb, kluci pomalu zrychlují a technika se také posouvá. Vzhledem k tomu, že půlka hráčů je ročník 2008 a 2009 nemůžeme od týmu očekávat snadná a jednoduchá vítězství, ale myslím, že do třináctek budeme mít na čem stavět. 

SOKOL PRAŽSKÝ

Mladší minižáci přivítali nový rok v nových dresech, zaznamenali 2 výhry a 1 prohru. Hlavně díky velké snaze a kolektivní hře se nemuseli za předvedenou hru stydět.

BK Kladno   vs.   Sokol Pražský   52   :   63   
V prvním zápase víkendu jsme se už letos potřetí utkali s týmem Kladna. Opět se jednalo o velmi vyrovnané utkání, které rozhodovala každá chyba. My jich udělali nejvíce v obraně. Netakticky jsme se tlačili na bráněné hráče, skákali na jejich fintu nebo dokonce na svého bráněného hráče úplně zapomněli či se k němu vrátili velmi pomalu. Měli jsme velké štěstí, že soupeři, hlavně v 1. čtvrtině, neproměnili řadu jasných šancí. Nám naopak několik šťastných košů padlo, což zaznamenal hlavně Dominik, který se skoro ve střelbě nemýlil a potvrdil, že štěstí přichází po tvrdé dřině, kterou předváděl hlavně na posledních trénincích. Výborně zahrál Táda, který hrál jednoduše a účelně 1 na 1 a pořádný kus práce, hlavně v obraně, předvedl Vojta L.. Pochvalu zaslouží také kompletní celý tým, že se i přes chyby stále snažil a vítězství z domácí tělocvičny si tentokrát Kladnem nenechal vzít. Po konci zápasu došlo bohužel ke zranění Fíly K., kterému přejeme brzké uzdravení.
 Sokol Pražský   vs.   NBK Praha   89   :   30   
V neděli jsme k zápasům zavítali do domácí haly Basketbalové školy Tygrů Praha v Jenči. První zápas jsme odehráli proti týmu NBK, který se už tradičně potýkal s menším počtem hráčů a navíc byl unaven po předchozím zápase s Tygry. Zápas jsme začali volněji, dlouho jsme hledali, jak se vypořádat s hrou soupeře, který hraje "pouze na 1 hráče", který byl v jedné formaci větší a v druhé formaci rychlejší než naši hráči. Nepomohli nám ani rozhodčí, kteří při naší první opravdové výpomoci pískli obranné 3 vteřiny - pravidlo, které vzniklo kvůli zataženým, hlavně zónovým obranám v minižákovských kategoriích a které při nesprávném použití umožňuje nekolektivní hru útočícího týmu a "vychovává hlupáky" z obránců, kterým je zakázáno vypomoci a místo toho mají zůstávat u hráče, který se ubrání sám svou neaktivitou, kterou jen dělá prostor pro jednoho šikovného spoluhráče. Postupem zápasu jsme si přecejen recept našli a ten byl v kolektivní hře a rychlých protiútocích. Únava na soupeři byla značně vidět, což se projevovalo hlavně v odstoupené obraně na kterou jsme správně reagovali střelou z dálky a snahou o útočný doskok. V poslední čtvrtině jsme soupeři povolili pouze 2 body a nakonc vyhráli velkým rozdílem.
 

BŠ Tygři Praha   vs.   Sokol Pražský   69   :   60   
Druhý zápas dne jsme odehráli proti domácím. Do zápasu jsme nešli jako favorité, ale odhodlání se poprat o vítězství jsme měli velké. Po sedmibodové prohře z první čtvrtiny jsme se dobrým výkonem v druhé čtvrtině vrátili do zápasu a dokonce získali poločasové vedení o 1 bod. Bohužel soupeři se povedl taktický tah s výměnou formací a ve třetí čtvrtině nás přehrál o 12 bodů. V poslední čtvrtině jsme si opět nedokázali poradit se hrou soupeře "na 1 hráče", kterým byl soupeřův hráč Střelba, který nám dal za poslední čtvrtinu 13 ze 14 bodů. My sice měli velkou snahu, ale v této čtvrtině nastříleli (kolektivním výkonem) bodů "jen" 16 a nepatrně tak upravili skóre. Na vítězství to nestačilo, to uhrál domácí tým a nám nezbývá, než mu pogratulovat.
Přestože nám prohrála zápas naše špatná obrana klíčových hráčů soupeře při hře 1 na 1, jeden hráč za tuto činnost zaslouží velkou pochvalu a tím byl Ondra Simaichl.
 

Oproti minulému turnaji se náš herní projev znatelně zlepšil a potvrdili jsme tak dobrou práci z tréninků. Bohužel nám zatím vytoužená medaile uniká, boj o ni však nevzdáváme a další tvrdou prací a velkou snahou se o ni popereme hned příští turnaj Přeboru Prahy U12, který se bude hrát v termínu 26. - 27. ledna 2019. V sobotu doma na Sokole Pražském s USK a s Basketbalovou školou a v neděli na BA Spartě se Spartou a opět s USK.

"Sokolí let"

zpět do novinek

Pozvánka

soutěž skončila

Aktuálně

Přihlášené týmy:

1. Tygři Praha
2. Sokol Kbely
3. BA Sparta
4. Velká Ohrada
5. USK Praha
6. Sokol Žižkov cubs
7. BA Radotín
8. TJ Slovan Bohnice
9. TJ Sokol Dubeč
10. Sokol Pražský
11. Jižní Supi 
12. Sokol Vyšehrad

 

 

Anketa

Trénuješ individuálně o prázdninách?

ANO

 

63%

NE

 

38%

| celkový počet hlasů: 16 |