Špuntíci podruhé v akci

15.01.2019 20.34 | Sev | 1296 přečtení

O víkendu se na Sokole Pražském uskutečnilo druhé setkání nejmenších dětí, které baví basketbal, tedy Špuntíci.   

Pro děti byl připraven opět bohatý dvouhodinový program, spousta sladkostí a malý dárek.

Na Sokol přes vkend zavítalo 190 dětí z 24 týmů. To je velké číslo, které svědčí o tom, že snad v budoucnosti nebude o děti, hrající basketbal, nouze.

Ohlasy z webových stránek:

HB BASKET – HB týdeník, aneb očima prezidentky

Hedvika jela na druhé kolo akce ŠPUNTI.  Nezúčastnila jsem se ne ze strachu, že budou zase žíněnky, ale měla jsem U12 :-). Bohužel nás bylo na Špuntech málo, neboť v poslední chvíli zasáhly nemoce. Holky v prvním utkání narazily na nabušené kluky NBK, prohrály, ale dokázaly jim dát 16b. V boji o bronz porazily Slovanku. Super, velká pochvala a jako bonus špunťácké ponožky.  

SOKOL PRAŽSKÝ

Na Sokole Pražském se pod záštitou Pražského basketbalového svazu odehrálo druhé setkání nejmladších basketbalistů Špuntů, ročník narození 2009. Tentokrát si kluci kromě tradičních soutěží mohli vyzkoušet hru 4:4 na šířku hřiště. Vzhledem k tomu, že máme velký počtu hráčů, vytvořili jsme tři družstva výkonnostně vyrovnaná, aby si kluci zahráli co nejvíce.

Byli jsme mile překvapeni, jak kluci byli více odvážní a nebáli se jako na prvním setkání. Více spolupracovali, přihrávali si a snažili se hrát hned po obdržení míče do koše. Co je to obrana? Jak máme stát v obraně? Netušíme, protože jsme se to ještě neučili, máme na to dostatek času. Samozřejmě je fůůůůůůra práce před námi, ale kluci dělají pokroky, které vidíme, a to je důležité.

Speciální dík patří všem podporujícím rodičům, kteří o sobě dávali vědět, kde je sokolí hnízdo.

BŠ PRAHA

Tygří Špuntíci – kluci i holky

V neděli 13. 1. se na Sokole Pražském konal další turnaj Špuntů. Jako vždy nechyběli ani naši Tygříci, reprezentovaly nás hned dva týmy, a to kluci 2009 a mladší (kluci tentokrát hodně mladší) a holky 2009 a mladší. V prvním bloku bojovali kluci, již od brzkého rána, ale zhostili se toho s velkou radostí, jejich dobré rozpoložení už od rána jim vydrželo až do konce, kdy vybojovali krásné druhé místo. V druhém bloku bojovaly naše Tygřice, a ač všichni jejich soupeři byli chlapci, holky se nenechaly zahanbit. Byť nakonec skončili na čtvrtém místě, v doplňkových soutěžích všechny zářily a vybojovaly si sladké odměny. Na Špuntech vůbec nejde o vítězství, ale o radost z basketu. Všechny děti odcházely s úsměvem od ucha a k uchu a to je pro nás trenéry ( i rodiče) to nejcennější.

 

Na závěr děkuji všem rodičům, co podporující své ratolesti a tráví s nimi nedělní  čas v tělocvičně. 

 

Další, v pořadí 3. setkání malých kamarádů se uskuteční opět na Sokole Pražském 9. - 10. března 2019

zpět do novinek

Pozvánka

Turnaj 3:3
odehráno

Špunti
2. turnaj 11. - 12.5. 2024

Starší minižáci
8. turnaj 27. - 28. 2024
Mladší minžáci
5. turnaj 20. -21.4. 2024
Nejmladší minižáci
dohráno

Starší minižákyně
dohráno
Mladší minžákyně
6. turnaj 20. -21.4. 2024
Nejmladší minižákyně
dohráno

Anketa

Které soutěže byly letos pro tebe?

Přebor Prahy

 

33%

Pohár PBS ve hře 3:3

 

29%

Špunti

 

38%

| celkový počet hlasů: 42 |

další ankety