Nabídka pro kluby - Baby basket!

16.09.2016 09.28 | Sev | 1762 přečtení

 

 

 

 

 

 

 

 


Dobrá zpráva pro všechny mladé a začínající baskeťáky! Komise basketbalu dětí a mládeže České basketbalové federace přichází s novým projektem. Díky Baby basketu budou začátky se hrou pod bezednými koši zase o něco jednodušší.

Projekt je určen basketbalovým klubům pracujícím s mládeží a Česká basketbalová federace v jeho rámci nabízí zájemcům za určitých podmínek poskytnutí konceptu a zásad projektu, pravidel hry pro nejmenší děti, ale zároveň i materiální podporu.

 

Žadatelé o zapojení do Baby basketu mohou získat mobilní koše s nastavitelnou výškou od 2,2 do 2,6 metru, plastové medaile pro malé šikovné baskeťáky a také poprvé v České republice uvedené basketbalové míče Molten velikosti 4.

 

Míče jsou vyrobeny speciálně pro projekt Baby basket. Jedná se o typické basketbalové míče, které ale obvodem a především váhou odpovídají míči volejbalovému, takže dětem ulehčí začátky basketbalového tréninku. Balíček obsahuje čtyři výše zmíněné koše, aby bylo možné s velkým počtem dětí v přípravce hrát na obou polovinách hřiště.

 

„Klademe si za cíl vytvořit jednotnou koncepci pro basketbal dětí ve věku 6 – 9 let. Děti by si v tomto věku měly z tréninků odnášet maximum zábavy, zážitku a emocí. Naopak taktika by měla hrát minimální roli. Poskytnutím materiální podpory chceme doplnit chybějící basketbalové vybavení na školách a v klubech,“ představuje základní myšlenky projektu Jiří Novotný, předseda KBDM.

 

„Věřím, že je to krok správným směrem a projekt pomůže lidem při práci v klubech s nejmenšími dětmi a přispěje k nárůstu počtu dětí aktivně hrajících basketbal,“ přeje si na startu projektu zaměřeného především na basketbalové přípravky Novotný.

 

Česká basketbalová federace chce poskytnout podporu klubům poskytnout co nejdříve. Zájemci o zařazení do projektu Baby basket proto mohou svou žádost posílat do 20. září na adresu jnovotny@cbf.cz. Formulář pro žadatele a upřesnění podmínek jsou ke stažení zde.

 

Konkrétní nabídku a rozložení balíčků najdete na tomto odkazu

zpět do novinek

Pozvánka

Turnaj 3:3
odehráno

Špunti
2. turnaj 11. - 12.5. 2024

Starší minižáci
8. turnaj 27. - 28. 2024
Mladší minžáci
5. turnaj 20. -21.4. 2024
Nejmladší minižáci
dohráno

Starší minižákyně
dohráno
Mladší minžákyně
6. turnaj 20. -21.4. 2024
Nejmladší minižákyně
dohráno

Anketa

Které soutěže byly letos pro tebe?

Přebor Prahy

 

33%

Pohár PBS ve hře 3:3

 

29%

Špunti

 

38%

| celkový počet hlasů: 42 |

další ankety